MadameKeroufac MadameKeroufac komentáře u knih

☰ menu

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

Ach.
Tohle bylo tak strašně krásně napsané, každá věta hladila do po duši, příběh vystavěný tak, že jsem hltala každé slovo. Obzvlášť historická část byla naprosto fenomenální. Musím říct, že obdivuju, jak výborně umí autorka stupňovat napětí a přitom tak strašně nenápadným způsobem. Jak brilantně umí vykreslit atmosféru, nemohu se prostě od knihy odtrhnout dokud ji nepřečtu. Četla jsem i předchozí "Počkej na moře" a jediné co chci vědět je, kdy Veronika napíše další knihu!

25.04.2024 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Takhle - určitě to bylo zajímavé. Na stránkách se tu potkáváme s někým, kdo byl opravdu prominentní a kdo svými činy reálně ovlivnil životy jiných lidí. Nicméně škoda literárního zpracování v podobě románu, prolínání různých stylů mě také dost rušilo. Na jednu stranu chápu, že autorka chce co nejvíc vytřískat z hlubší znalosti poměrů KLDR, ale ono se to asi jaksi ochodí, ono je to totiž pořád stejné.. Nepoznala bych jestli čtu další kapitolu KLDR nebo další knihu. Ale cenim jak se autorka zvládla hezky v knize pochválit a napsala o sobě že vypadá mladší atd., LOL.

23.03.2024


Srdce Evropy Srdce Evropy Pavla Horáková

Strašně zajímavá knížka. Náročná, ale i přesto čtivá a opravdu jsem ocenila, že jsem se dověděla spoustu zajímavých informací o Vídni i o jižní Moravě.

23.03.2024 4 z 5


Soumrak Soumrak Jessie Cave

Stane, že čtu knížku, která nemá skvělá hodnocení, není od nějakého světového autora (což ještě není záruka kvality, imho) a nemám od ní ani žádné očekávání. Mnohdy to není ani žádná hoch literatura, ale klasická beletrie, možná jí i spoustu lidí dá průměrné hodnocení. Ale z nějakého důvodu se mi taková knížka dostane totálně pod kůži. Je tam pro mě něco niterního, podprahového, kvůli čemu na knihu myslím i po jejím dočtení a ještě dlouho ve mně rezonuje. A to pro mě byla přesně tato kniha.

23.03.2024 5 z 5


Johana Johana Pavla Horáková

Mám raději příběhy, které jdou víc do hloubky. Tento příběh klouže hodně po povrchu, dobové okamžiky zobrazuje obecně nebo letmo a Johana je IMHO nesympatická egocentrička. V životě se jí moc nedaří a může si za to sama, roli tam jistě hraje i to, jakým způsobem jedná s lidmi ve svém okolí.
Přečíst ano nebo ne? Ale jo, proč ne, oddechovka to je a jako čtení na koupák nebo do MHD se hodí, hluboké myšlenky nebo nějaké poselství od toho ale nečekejte.

11.03.2024


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Námět zajímavý, zpracování bída - klouže po povrchu, nudné, rozhodně to ve mě žádné emoce nevzbudilo a navíc mě brutálně rozčilovaly vykřičníky za každou druhou větou, proboha proč? Nutila jsem se do čtení a musela jsem přeskakovat. Nechápu tolik kladných hodnocení, protože kdo čte hodně a má srovnání, tak tady asi bude zklamání. Nedoporučuji.

21.02.2024 2 z 5


Rozložíš paměť Rozložíš paměť Marek Torčík

Obálka knihy je skvělá, viděla jsem samou chválu na IG, tak jsem si ji jako správný knihomol hned koupila... Bohužel jsem byla trošinku zklamaná a chvilkama jsem se musela nutit do čtení. Možná to bylo tím, že mi úplně nevyhovovala forma + občas bylo přeskakování z osob/událostí tak intenzivní, že jsem se nestíhala orientovat. Navíc takových temných příběhů jsem možná už od našich autorů trošku přesycená...

19.12.2023 4 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Znáte ten pocit, kdy je vám za někoho jiného trapně? Takhle jsem se cítila při čtení této knížky. Nevím, jestli to bylo českým překladem nebo prostě jen nejsem cílovka, ale.... Ano, oddechovka, romantika, možná fun-fiction, dobře, ale i tak očekávám něco víc.

19.12.2023


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Až budu velká, chci psát jako Radka Třeštíková!
Absolutně nechápu ten shitstorm, kterej se nad knihou strhnul. Vulgarismy? Sex? LOL, jako vážně? Vytáhněte česnek a kříž a postříkejte se svěcenou vodou.
Oboje k tomu patřilo, bylo to použitý přesně tak, jak mělo.
A to v dnešní době ještě někoho může v knize pohoršovat anální kolík? A to ho měla jen v kabelce, a ne v pr. To snad může vadit jen někomu, kdo ho nikdy nezkusil :D
Za mě to bylo skvělý!
Bavila mě knížka a baví mě Radka - je hot as f*ck, a cenim, jak má na háku a jede si to svoje všem navzdory.

15.10.2023 5 z 5


Vox Vox Christina Dalcher

Na tuhle knihu jsem se hodně těšila, mám ráda Příběh služebnice a věděla jsem, že tohle je z podobného ranku, téma mi přišlo naprosto skvělé. První půlka knihy byla svižná, napínavá a čtivá, ale druhá půlka - obzvlášť závěr - mi přišel jako laciný román křísnutý béčkovým krimi. Za mě velká škoda, že si kniha neudržela napínavé tempo až do konce a že závěr nebyl trochu propracovanější.

07.08.2023