lucifree91 lucifree91 komentáře u knih

☰ menu

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

(SPOILER) Je super, že nejen že se autorka v knize zabývá sluchovým postižením, ale také že jej připsala jedné z hlavních postav. Oceňuji taky nápad s přidáním hudby ke knize, přijde mi zajímavý. Bohužel jsem ji ale neposlouchala, protože nejčastěji čtu v přeplněném autobuse a jsem příliš nervózní z toho, že by někdo mohl slyšet, co poslouchám :D Teď asi budu za strašného cynika a necitlivého člověka, ale Sydney mi přišla strašně ubrečená. Navíc, jakoby ta holka neuměla být sama (a to nemyslím jen co se romantických vztahů týče) a jako kdyby se v jejím životě nic mimo tu romantickou linku nedělo.
Další věc, která mi vadila, byla už dříve zmíněná v komentáři u anngeliny. A to ta, že Ridge Sydney sliboval, že jí dá kolik času jen bude chtít, a pak ji o ten čas citovým vydíráním připravil.
Abych to nezakončila kritikou, musím říct, že se mi líbilo, jak tady postavy se svojí láskou vzhledem k Ridgově vztahu s Maggie (která byla mimochodem úžasná) bojovali. V jiných knihách postavám vůbec nedělá problém jejich partnera podvést nebo se chovat, jako by vůbec neexistoval.

04.05.2023 2 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Byla jsem ze začátku velice skeptická, protože podobné knihy už nějakou dobu nepatří mezi mnou vyhledávaný žánr. Bylo to velice jednoduché, jak děj, tak styl psaní. Možná to bude tím, že ještě stále věkově spadám do cílové skupiny, ale nakonec mi kniha přišla velmi čtivá, bavila mě a měla jsem ji rychle přečtenou. Rozhodně nejde o nic světoborného, ale na YA je to dobrá kniha. Během toho, co píšu tuhle recenzi ve vyučování a předstírám, že dávám pozor, mě napadá jen jedna věc, kterou bych chtěla vyzdvihnout a to je America a její tvrdohlavost a nutkání věci změnit.

01.02.2023 5 z 5


Jednoho dne, možná... Jednoho dne, možná... Lauren Graham

Nejspíš budu patřit k menšině (co se týče mého hodnocení, tak rozhodně patřím k menšině), ale já jsem si knížku opravdu užila. Lauren znám, tak jako většina, ze seriálu Gilmorova děvčata a v minulosti jsem už četla její druhou knihu Rychleji už mluvit nedokážu. Jsem ráda, že jsem četla nejdříve Rychelji už mluvit nedokážu, protože tam jsem si zvykla na Laurenin chaotický styl psaní, takže se mi tato kniha četla dobře a doslova jsem ji hltala. Je sice pravda, že se v některých částech nic moc nedělo, ale hodně mě upoutalo prostředí, ve kterém se děj odehrává. Zatím jsem ještě nečetla knihu, v níž by hlavní postava byla začínající herečka, takže to pro mě bylo nové a poutavé. Samozřejmě, mám také pár výtek, jako třeba to, že mi přišlo, že se Franny někdy rozhodovala trochu povrchně a lehkovážně a že občas byla docela sobecká, ale jako celek se mi kniha moc líbila.
4,5/5

11.02.2022 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Moc jsem od téhle knížky nečekala, protože jsem neviděla film a od Jojo Moyesové jsem už četla (ale nedočetla) Krasojezdkyni. A musím říct.... že tohle byla opravdu emocionální bomba. Bylo to čtivě napsáno, místy se sice nic moc nedělo, ale to mi vůbec nevadilo a i tak mě to bavilo.
Will byl skvělý, hlavně teda jeho smysl pro humor.
Jsem ráda, že jsem knihu četla i proto, že se zde rozebírá a řeší téma eutanazie, o kterém jsem doteď přemýšlela pouze povrchně a díky této knize jsem se nad ním zamyslela hlouběji.
Doporučuji

22.12.2021 5 z 5


Chutná těla Chutná těla Isaac Marion

Děj plynul moc pomalu v porovnání s tím, jak rychle bylo odbyto finále. Dávalo to sice smysl, ale i tak jsem se v některých částech nudila. Jinak se mi ale kniha líbila, R jsem si hned oblíbila a styl psaní byl zajímavý :)

15.09.2021 4 z 5


Stmívání: grafický román. Díl 1 Stmívání: grafický román. Díl 1 Stephenie Meyer

Grafika je naprosto dokonalá, ale jak tady zmínil už někdo přede mnou: kdybych nevěděla, o čem Stmívání je, z této knihy bych to asi nepochopila

19.06.2021 4 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

(SPOILER) První díl mě bavil o něco víc, než tento, ale i tak mě kniha přímo pohltila a přečetla jsem ji za dvě odpoledne.
"Finále" bylo podle mě trochu moc rychle vyřešené (stejně jako v prvním díle), tak doufám, že to autorka napraví ve třetím díle. Potom mě taky štvala Emily, kterou nesnáším více než hlavní záporačku Anabel.
Jinak jsem se u knížky několikrát zasmála a dějová linka s Arthurem a Miou mě neskutečně bavila. Plusové body také za to, že události v knize jsou většinou nepředvídatelné.
Už se moc těším na třetí a poslední díl, až se dozvím jak to celé skončí a konečně přijdu na to, kdo je Secrecy (doufám, že je můj tip správný :D)

03.04.2021 4 z 5


Krásky Krásky Jen Calonita

Krásná a příjemná oddechovka. Je čtivá a děj plyne rychle, je sice předvídatelný, ale to podle mě vůbec nevadí :)

14.03.2021 4 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Přečteno jedním dechem za dva dny. Postavy mi byly všechny sympatické, dějová linka byla nepředvídatelná a napínavá a kniha celkově úžasně napsaná

09.01.2021 5 z 5


Bez tebe to není léto Bez tebe to není léto Jenny Han

Knížky Jenny Hanové mě prostě baví. První díl (Léto, kdy jsem zkrášněla) mě bavil asi o trochu více než tento. Nejvíce mě asi štvala Belly, která se občas chovala vážně hystericky a dětinsky. Jinak je to ale vážně docela příjemná oddechovka. Jenny umí báječně popsat, co jednotlivé postavy cítí. Bavily mě kapitoly, ve kterých postavy vzpomínaly na dětství v Cousins Beach a nově je zde i pár kapitol napsaných z pohledu Jeremiaha :)

13.12.2020 4 z 5


Příběhy psané životem Příběhy psané životem Pierre Lefévre

Poučné a velmi zajímavé příběhy k zamyšlení. Doporučuji

10.11.2020 5 z 5


Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce Stephenie Meyer

Pro fanoušky ságy perfektní. Nádherné ilustrace, informace o postavách a vzniku ságy a byly vysvětleny příběhy a záležitosti o postavách, na které se v sáze nedostalo. Doporučuji :)

20.10.2020 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Knížku jsem četla poprvé jako malá. Bylo hezké se k ní zase vrátit a zavzpomínat :)

17.10.2020 5 z 5


Bouře přichází Bouře přichází Erin Hunter

Úžasné, jako vždy. Konec mě dokonale navnadil na další díl :)

11.10.2020 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Silný příběh o závislosti na drogách. Myslím, že by si tuto knihu měl přečíst každý, hlavně dnešní teenageři. Ještě dlouho po přečtení jsem ji nemohla dostat z hlavy. Je smutné, že takových jako Christiane je a bude ještě spousta.

11.10.2020 5 z 5


S příšerami v jedné lavici S příšerami v jedné lavici Lisi Harrison

Většina postav mi připadala povrchní. Z vypravěček jsem měla radši Melody než Frankie. Ale příběh byl jinak dobrý, hezky se četl a nápad byl rozhodně super :) A to zakončení? Asi si budu muset přečíst i další díl :D

11.10.2020 4 z 5


Prokletí Prokletí Michaela Burdová

Nedá se říct, že bych si některou z postav oblíbila, ale kniha je rozhodně dobře napsaná. Sice, jak už tady někdo zmínil, se v podstatě dělo pořád to samé dokola, ale příběh byl jinak dobrý. Taky mi trochu vadily ty zamilované kecy, ale to už je můj problém :P
3-4*

26.09.2020 3 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Ačkoliv poněkud chaotický styl psaní Lauren Graham některým lidem nesedl, mi se líbil. Právě díky němu a Laureninu smyslu pro humor mi připadá, že si jsou s Lorelai Gilmorovou hodně podobné (což mě mile překvapilo).
Kniha se mi četla dobře, byla čtivá a místy i vtipná. Jen jsem čekala více prostoru věnovaného Gilmorovým děvčatům, když už jsou zmíněny v názvu knihy. Čekala jsem třeba nějaké historky z natáčení nebo ze zákulisí, ale i bez nich se mi kniha líbila.

26.09.2020 4 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Zamilovala jsem si části, kde už je Bella upírkou. Nejvíc se mi na ní líbilo její sebevědomí a to, že už nebyla tak přecitlivělá, jako když byla člověk.
Trochu mi vadil přístup Rosalie. Ano, byla jsem ráda, že chce pro Renesmé to nejlepší, ale bylo od ní sobecké, že jí vůbec nezáleželo na tom, jestli Bella přežije.
Taky mě ze začátku, stejně jako Bellu, štvalo, jak Renesmé říkali Nessie.
Většinou mi šťastné konce, jako je konec tohoto příběhu, přepadají přeslazené a nereálné. Měli možná až moc velké štěstí, že vyvázli bez ztrát, ale vůbec mi to nevadilo :)
Celou ságu jsem si moc užila. Je úžasně čtivá (miluju styl psaní Stephenie Meyerové!). Myslím si, že kvůli filmovému zpracování se jí dostává mnohem více nenávisti, než si zaslouží

29.08.2020 5 z 5


Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Kniha spíše pro mladší čtenáře, i tak se mi ale líbila. 3,5 *

23.07.2020 3 z 5