LubosHacala LubosHacala komentáře u knih

☰ menu

Švábi Švábi Jo Nesbø

Zkouším číst tuhle sérii znovu, tentokrát v tom pořadí, jak byla napsaná. Musím říct, že druhý díl je mnohem lepší než první. Ale pokud se vám nepozdával, nenechte se odradit, cca od pátého dílu to bude jízda. A pokud se vám do téhle knížky nechce, s klidným svědomím ji vynechejte. Nestane se v ní nic, co by mělo význam pro další díly.
Pozn. Možná byste si měli zapamatovat, že Harry je alkoholik a že má mírně postiženou sestru. Víc vědět nepotřebujete.

15.09.2023 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

(SPOILER) Rozhodl jsem se, že si přečtu celou sérii znovu, abych chápal souvislosti, které mi mohly uniknout, když jsem knihy původně četl napřeskáčku.
Pokud se vám nechce číst všechny knihy, můžu vám s klidným svědomím poradit, že tenhle (první) díl, můžete klidně vynechat. Jo Nesbo se v něm teprve rozepisoval a kvalitou se obsah i děj ztratí v průměru televizních kriminálek.
V téhle knížce se nedozvíte nic, co by mělo zásadní vliv na další díly. Důležité by mohlo být pouze vysvětlení pro Harry začal chlastat. Ale myslím, že vám bohatě postačí, když víte, že detektiv má problémy s pitím.

11.09.2023 3 z 5


Adolf Hitler - Ilustrovaný životopis Adolf Hitler - Ilustrovaný životopis Nigel Blundell

Fotografie zajímavé, ale autor jednak hodně skáče v čase, jednak se téměř nevěnuje válkám. Titul lze doporučit pouze lidem, kteří už o Hitlerově životě něco vědí.

13.07.2023 2 z 5


Vlastní životopis Vlastní životopis Agatha Christie

Pro fanoušky ACh prostě nutnost.
Vřele doporučuji v audioverzi načtené paní Alenou Vránovu. Skvělé!!!

04.07.2023 5 z 5


Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Rob Wilkins

Pokud máte rádi knihy Terryho Pratchetta, tohle si opravdu musíte přečíst. Jeho osobní asistent vypráví skutečný příběh jeho života, který mu z velké části autor převyprávěl a zbytek spolu dokonce prožili společně. Dostáváte tedy informace z první ruky. Nic není zamlčeno. Vřele doporučuji.

28.06.2023 4 z 5


Město mečů Město mečů Robert Jackson Bennett

Přiznám se, že první díl trilogie (Město schodů) mě celkem vyděsil. Byla tam spousta nových pojmů, postav a zákonitostí, kterými se Bulikov od našeho světa odlišuje. Tenhle (druhý) díl je ale úplně jiný a mnohem (mnohem!!!) lepší. Dějová linie je v podstatě jen jedna, ale přesto nečekejte nějaký prostinký příběh. Je to promyšlené, vybroušené a prostě skvělé. Klobouk domů před autorovou fantazií a slovník zásobou a poklonu musím vyseknout i překladateli, který si na textu dal opravdu záležet. Tleskám a vřele doporučuji nejen fanouškům fantasy/sci-fi žánru. Opravdu povedená záležitost. V podání Jitky Ježkové navíc poslechový zážitek od začátku až do konce. Tentokrát skutečně nemám co vytknout.

12.06.2023 5 z 5


Dech: Nové poznatky o ztraceném umění Dech: Nové poznatky o ztraceném umění James Nestor

Skvělá knížka!!! Hodně člověku otevře oči

30.04.2023 5 z 5


Kniha o hřbitově Kniha o hřbitově Samko Tále (p)

Nejlepší slovenská kniha!!! Doporučuji číst nebo poslouchat v originále.

11.04.2023 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Nejlepší česká poezie!

06.04.2023


Policie Policie Jo Nesbø

Dle mého skromného názoru je tenhle díl nejlepší z celé série!

06.04.2023 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Moje nejoblíbenější česká kniha! Čtu nebo poslouchám každý rok :)

06.04.2023 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Moje nejoblíbenější dětská kniha :)

05.04.2023 5 z 5


Prodejem k vítězství Prodejem k vítězství Richard Denny

Příjemné překvapení. Autor dává konkrétní rady a uvádí příklady ze svých vlastních zkušeností. Některá doporučení už bohužel znějí trochu zastarale, ale převážná většina je určitě stále platná. Za mě spokojenost.

04.04.2023 4 z 5