LordKubas369 LordKubas369 komentáře u knih

☰ menu

Služebnický džihád Služebnický džihád Kevin J. Anderson

9/10. Daleko snesitelnější čtení než cokoliv od otce Duny Herberta. První díl trilogie, předcházející tisíce let před Paulem, je heroický zápas mezi lidstvem a UI Omniem. Je to vlastně brak ale hrozně zábavný a čtivý.

03.05.2024 5 z 5


Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině Timothy Garton Ash

10/10. Posloucháno jako audiokniha. Excelentní práce autora, který jako novinář procestoval Evropu. Je to originální a osobní pohled jedince na moderní evropské dějiny, začínající po druhé světové válce. Zážitek s knihy ještě umocňuje perfektní načtení. Autor je pro unijní a vysvětluje proč, stejně tak dokáže být hodně kritický. Pro všechny nadšence do historie povinnost. Stojí to za váš čas i peníze.

24.04.2024 5 z 5


Děti Duny Děti Duny Frank Herbert

7,5/10. Posloucháno jako audiokniha. Svět Duny spisovatele Herberta je hodně specifický, pokud jste dospěli ke třetímu dílů, už si musíte uvědomovat jak moc specifický spisovatel to je. Mne osobně audioknihy hodně pomáhají, do knihy jsem se nemohl začíst. Načtení není nijak dechberouci ale je kvalitní a dopomáhá ke stravitelnému zážitku. O čem tenhle konkrétní díl vlastně je? V podstatě se jedná o politologickou úvahu o podstatě vládnutí a jaký má určitý způsob vedení ( tyranie, teokracie, demokracie atd.) vliv na ,,poddané", jak se dokáží během jedné generace změnit zvyky a kultura všeobecně. Je to opět hodně tuhé sousto ale dá se lépe vstřebat než spasite, který byl hodně spirituální

31.03.2024 4 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

7.5/10. Posloucháno jako audiokniha. Nepoznal jsem rozdíl ve stylu mezi Sněgoňovou a Kotletou. Doporučuji audioknihu, kde se zhostil načtení Martin Stránský, naprosto perfektní hlas, pro podobná dobrodružství. Bohužel mi ale zde chybí rozmáchlost prvního dílu. Děj se odehrává pouze na jedné planetě a hlavní hrdinové jsou poměrně hloupější.

09.03.2024 4 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

9/10. Posloucháno jako audiokniha. Zábavné a skvěle načtené vesmírné dobrodružství, kotletovského typu. Hlavně za povedenou a zcela trefnou karikaturu ruského důstojníka rozvědky, musí člověk dát palec nahoru. Stránského procítěné slovo na k... znovu a znovu hřeje na srdci.

09.03.2024 5 z 5


Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

6/10. Posloucháno jako audiokniha. Člověk by se asi ani nezlobil kdyby toto pokračování bylo součástí první knihy, protože navázání je naprosto přirozené a dává smysl. Opět se ale jedno o hodně tezkopadnou a komplexní záležitost, která nesedne všem. Pokud jste měli problém s první Dunou, pokračování není rozhodně pro vás.

09.03.2024 3 z 5


Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií David de Jong

9/10. Napsané srozumitelně. Jednoduchá orientace jednotlivých rodin a jejich vztahu k nacistickému režimu. Nejzajímavější jsou pro mne kapitoly dnešních dědiců a jejich vztahu k minulosti jejich rodinných peněz.

03.03.2024 5 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Je přijemné zistit, že Rowlingová umí napsat i něco jiného než fantasy.

11.01.2014 5 z 5


Žába a škorpion Žába a škorpion Jan Drnek

Tohle už je samo osobě naprostá fikce protože to vychází z údálosti která se nikdy nestala tedy vítězné mnichovské války takže je touž spíš dohad než nějaká alternativní hstorie. Ale pořád je to napsáno tím čtivím a velice živím jazykem což je pro Jana Drnka vlastní.

20.06.2012 4 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Pro mě osobně o třídu lepší než celá trilogie a to je co říci protože ta byla naprosto úžasná.

10.06.2012 5 z 5


Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Přečteno jedním dechem za jeden den a ještě jsem za to dostal jedničku takže pro mě stoprocentní záležitost.

10.06.2012 5 z 5