Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií

Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524816/bmid_miliardari-ve-sluzbach-nacistu-temn-6532c58052dc3.jpg 5 5 4

Daimler-Benz, Allianz, Porsche, Volkswagen a BMW Všechny tyto a mnohé další globální společnosti spojuje temné dědictví rodin, které je založily nebo ovládly. Mnohé z nich nadále ovládají části světové ekonomiky a vlastní ikonické značky, jejichž výrobky pokrývají celý svět. V tomto přelomovém díle investigativní žurnalistiky najdete skutečný příběh o tom, jak nejbohatší německé podnikatelské dynastie nashromáždily nevýslovné prostředky a moc tím, že podporovaly zvěrstva třetí říše. Dozvíte se, jak nacisté pomohli německým magnátům vydělat miliardy na hrůzách třetí říše a druhé světové války – a jak jim to Amerika umožnila.... celý text

Literatura faktu Historie
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Nazi Billionaires: The Dark History of Germany's Wealthiest Dynasties , 2022


více info...

Přidat komentář

Runinka
10.04.2024 5 z 5

Drsné skutečnosti ze života nejbohatších potomků Němců,kteří byli spjati s Hitlerem. Mravenčí práce autora,klobouk dolů.

maryzka
14.03.2024 5 z 5

No to jsem si početla . Tak takový knihy mě baví a hlavně když jejich značky jsou známy dodnes a vlastní je jejich potomci nebo je už prodali. Sice jsem dvě osoby neznala jako majitelé bank, ale Quindt byl známy a vlastně měl velmi špatnou pozici- vždy jsem se zajímala o jeho syna Haralda jak dopadl. Co mě překvapil byl doktor Oetker o něm jsem moc nevěděla. A také je dobře, že je v knize rodokmen. Ale také je vidět, že první generace se musela vypořádat s hříchy svých otců, druhá generace čelila tlaku lidí, kteří přežili otrocké práce v továrnách svých otců a třetí generace se formou různých nadací angažuje ve věcech spojených s 2. světovou válkou.


LordKubas369
03.03.2024 5 z 5

9/10. Napsané srozumitelně. Jednoduchá orientace jednotlivých rodin a jejich vztahu k nacistickému režimu. Nejzajímavější jsou pro mne kapitoly dnešních dědiců a jejich vztahu k minulosti jejich rodinných peněz.

Jaško
16.02.2024 5 z 5

Drsné čtení, hluboká znalost pozadí a pečlivá archivní práce. Hodně to osvětluje současnost. Bohužel Ti, co to čtou neovlivní to, co bylo, je a bude. Ti, co to ovlivnit mohou, to pro změnu zřejmě číst nebudou.

Autorovy knížky

David de Jong
nizozemská
2023  100%Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií

Kniha Miliardáři ve službách nacistů: Temná historie nejbohatších německých dynastií je v

Právě čtených2x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst33x
Chci si koupit18x