lolle2311 lolle2311 komentáře u knih

☰ menu

Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Když jsem se zmínila, že chci knihu přečíst, ptali se mě, zda jsem viděla film, řekla jsem, že ano, a proto si chci knihu přečíst. Říkali mi, že je to škoda, že kniha je lepší, že filmem jsem si to zkazila. Naprosto nesouhlasím. Poprvé v životě miluji film víc, než knihu. Naopak kniha je suchá, nezáživná, až nudná. Do filmu scénáristé přidali pár věcí, které jsem v knize nenašla, a které miluji. Například to kolo, kde Martin dá Simonovi posledních pár jízd. Taky mi chybělo podezírání jiních chlapců, že jsou Blue. On v knize podezíral jen Cala. A víc věcí mi tam prostě chybělo. Asi jsem si to filmem opravdu zkazila, kdybych ho nejspíš neviděla, tak by se mi kniha líbila, takhle pro mě byla nudná.

26.09.2018


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Tato kniha mě velmi překvapila. Já už tak nějak čekám dopředu, že bude kniha špatná, protože poslední dobou mi žádná nepřipadala dobrá. Ale bylo to super. Do poslední chvíle jsem opravdu netušila, jak to dopadne. Lépe řečeno, kdo je vrahem. Takže za mě opravdu super.

26.09.2018


Jednou provždy Jednou provždy Kiersten White

Dočteno, podtrženo, sečteno, dobrý ;) Bavilo mě to. Kombinace Jacka, Retha a Lease :D :D nejlepší :)

18.12.2012 5 z 5


Iluze Iluze Aprilynne Pike

Kniha objednána.. ale vlastně nevím, zda se vůbec těším. Už druhý díl mě nudil.

29.09.2012


V kůži supermodelky V kůži supermodelky Meg Cabot

Jeden z nejlepších nápadů Meg Cabot. A víte co? Beru zpět. Zatím její nejlepší nápad!

14.09.2012 5 z 5


Jmenuju se Nikki Jmenuju se Nikki Meg Cabot

Hodně povedené dílko Meg Cabot. Postavy jsou propracované. Děj skvěle rozjetý. Konec vás donutí těšit se na další díl.

14.09.2012 5 z 5


Na útěku Na útěku Meg Cabot

"Myslím, že nejdřív jsem zaúpěla podobně jako Frida, i když pochopitelně z úplně jinýho důvodu. A vzápětí jsem jako vždycky pod tlakem jeho rtů začala tát. Proč mu nikdy nedokážu odolat? To je tak trapný! To bude takhle mezi náma už napořád? POřád se budem hádat, jeden druhýho rozčilovat, a pak se políbíme a bude to zase dobrý... víc než dobrý?"
Jednoznačně nejlepší kniha Meg Cabot! Bez mučení přiznávám, že jsem několikrát vyprskla smíchy.. a skoro po celou dobu jsem se usmívala.. Naprostá pecka, úžasné postavy, skvělý děj. Dlouho mě žádná kniha tak nepotěšila.
Btw. knihu jsem přečetla za cca 4 hodinky ;)

14.09.2012 5 z 5


Hra lží Hra lží Sara Shepard

Jsem z toho trošku rozčarovaná.. Seriál mám ráda, ale vyvíjí se úplně jinak.. ostatně stejně jako lhářky.. Tak uvidíme.

03.09.2012


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Na to jak všichni říkají, jak je to "boží" mě to hrozně zklamalo. Jo, dočetla jsem to, ale jen protože nedokážu odložit rozečtenou knihu.. Hlodalo by mě svědomí. Ale nebavilo mě to. Přijde mi absurdní, že se zamiluje do člověka, který jí vlastně vadí.. a nezlobte se, ale v reálu by po nějaké době zjistila, že to fakt nepůjde. Mám fantasy ráda, ale tohle jsem brala jako reálný román, takže ne, za mě prostě jedno velké ne. Všechno špatně.

23.08.2012


Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Přiznám se, že knihy paní Lanczové nejsou pro mě to pravé ořechové.. Nemám ráda typicky dívčí romány, kde se dívka zamiluje do chlapce, chlapec do dívky, během děje se pohádají, oba trpí, následně se k sobě vrátí a happy end.. To prostě pro mě není... Takže když se mi do rukou dostala tato kniha, byla jsem velmi skeptická a nechtělo se mi ji číst.. ale jak jsem tu už někde psala, nemůžu mít doma knihu, kterou jsem nepřečetla :D takže jsem ji přečetla :D nečekaně... a kupodivu, líbila se mi! A to jakože hodně! Překvapila mě. Není to klasický románek. Situace, která je zde popisována je reálná, a to jakože hodně, ale nikde se o tom moc nemluví, i proto mě námět překvapil. Něco podobného jsem si bohužel prožila, takže mě děj vtáhl, dokázala jsem se ztotožnit s hlavní hrdinkou, chápala jsem ji. Nejspíš si knihu znovu nepřečtu, ale rozhodně doporučuji!

25.06.2012 5 z 5


Dcery pana Darcyho Dcery pana Darcyho Elizabeth Aston

Kdo by to byl býval řekl, že fešák Darcy zplodí 5 dcer?? :) :)

Jeho nejstarší mi šíleně lezla na nervy.. nevěřím, že je jejich :P Ale jeho druhá nejstarší, Camilla, úžasné stvoření :) :) Asi by byla mou hodně dobrou přítelkyní :) :) A ten její chlap... no prostě :) Jo, jo a jo :)

28.05.2012 4 z 5


Deník šílené nevěsty Deník šílené nevěsty Laura Wolf

Šílená nevěsta, šílená kniha. Pardon.

28.05.2012 1 z 5


Jak začíná láska Jak začíná láska Meg Cabot

Knihy Meg Cabotové se čtou prakticky samy. Ona ví jak zaujmout čtenářky, prostě to má v malíčku. Je pravda, že tato kniha se mi zatím četla nejhůře, nevím, snad je to tou formou mailů, asi mi to úplně nesedělo jako normální dialogy. Ale každopádně, Melisse jsem fandila, jako hlavní postava mi seděla, přála jsem jí happy end :) Který díkybohu dostala. :) Číst knihy bez šťastných konců by mě nejspíš nebavilo.

28.05.2012 3 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Tuto knihu buď lidé s hnusem odhazují do kouta a nebo milují. Já ji miluju. Nepřijde mi nudná, ba naopak, baví mě! :)

28.05.2012


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Přečetla jsem ji už několikrát, pokaždé jedním dechem. Mám Stephenii moc ráda a Hostitele mám snad ještě raději než celou ságu Stmívání ;) Pokud vás Stmívání nebere, Hostitele si určitě přečtěte, je to něco úplně jiného, lepšího ;)

28.05.2012 5 z 5


Nikdo není bez viny Nikdo není bez viny Kiersten White

Právě se pouštím do čtení :) Snad bude tak líbivá jako první díl ;) Okamžitě po dočtení napíši pocity, dojmy, zážitky, emoce :D chápete ;) :D
3.6. Jsem plně zaměstnaná jinými věcmi, tak mi čtení jde pomaleji.. Jsem cca v polovině a zatím dobrý :) Jacka jsem si zamilovala od prvního okamžiku a jen čekám, co jim tam osud dál vykouzlí :) Btw. Evelyn zpět v MAZP, kdo by to byl čekal? :) A i Reth se znovu objevuje. Ono vlastně, ani Viv není stranou :) Snad jen Lease mě mrzí, nedostává se mu tolik prostoru.
25.6. Dočteno už dávno, bohužel nebyl čas napsat názor :P Možná mě to trochu zklamalo.. Dopředu bylo jasné jak to dopadne.. docvaklo mi to okamžitě.. což je škoda, mohlo to být lépe vymyšlené.. ale četla jsem i horší :D Těším se na pokračování, určitě do něj půjdu.. ;)

28.05.2012 4 z 5


Kouzlení Kouzlení Aprilynne Pike

Slabší než předchozí díl Křídla, ale i tak přečtený jedním dechem ;) V podstatě se během knihy nic extra nestalo.. je to jen nastavovaná kaše. A moc nechápu k čemu bude třetí díl. Každopádně, modlím se, aby to byl poslední díl. A musím říct, že bych ráda poznala člověka, jako je David, chytila bych se ho a už se nikdy nepustila :)

28.05.2012 2 z 5


Prokletý maturiťák Prokletý maturiťák Stephenie Meyer

Já si dovolím nesouhlasit.. Nadpřirozeno, tajemno, atd.. mám v knihách ráda, dokonce moc ráda, a proto jsem se na knihu těšila. Hrozně mě však zklamala. Líbila se mi jen povídka od Meg Cabot, zbytek jsem přečetla jen protože prostě nedokážu odložit nedočtenou knihu. Jsem si ale jistá, že se k ní už nevrátím. Jednou stačilo. Ale co člověk, to názor, proto doporučuji přečíst a utvořit si vlastní názor.

28.12.2011


Blbnutí s Oscarem Blbnutí s Oscarem Ivona Březinová

Před pár hodinami jsem ji vybalila z balícího papíru se sobem :) a právě teď jsem ji dočetla.. Přečetla jsem zatím celou sérii a s politováním musím říct, že s každým dalším dílem mě to baví méně a méně.. Tohle je nejslabší díl :/ Nebojím se dokonce říct, že mě vážně nebavil :(

25.12.2011 2 z 5


Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Přinese mi ji Ježíšek.. tak uvidíme, zda jen zbytečně nevyhodil peníze do kanálu :/
26.12. - právě jsem ji dočetla.. Myslete si třeba, že jsem úplně divná, ale mě fakt bavila :) Ale chápu, že je hrozně moc lidí, kteří řeknou, že je to naprostá ptákovina :) Jenže, já jsem holt fanoušek Stmívání :D Takže po mně nechtějte zázraky :D

Evelyn: vidí nadpřirozené bytosti.. Vidí všem až do nitra.. Naivně si myslí, že je normální člověk, že může žít normální život.. Ostatním vidí až do srdce, ale u sebe samotné je tak nevšímavá.. Neuvědomuje si, že je tajuplnější než všechny ty "příšery" které odhaluje... V podstatě jí ale závidím... získá rodinu, lásku, pochopení... Přijmou ji takovou, jakou je. Na nic si nemusí hrát, přetvařovat se.

Je to zcela smyšlený, nereálný příběh. Ale krásný.

19.12.2011 5 z 5