Hra lží

Hra lží https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133883/bmid_hra-lzi-tWy-133883.jpg 4 325 71

Hra lží série

1. díl >

Když se Emmin nevlastní bratr vytasí s videem, které objevil na internetu, Emma je v šoku. Že někdo natáčí na video vraždu mladé dívky, to by ještě skousla – nejspíš se jedná o nějakou stupidní hru. Jenomže ta dívka vypadá úplně stejně jako ona! Kdo to může být? Že by Emma měla dvojče a nevěděla o tom? Vzhledem k tomu, že strávila skoro celý svůj dosavadní život v pěstounské péči, je to docela možné. Po krátkém pátrání Emma zjistí, že má opravdu sestru jménem Sutton, a rozjede se za ní. Než se však dívky stačí sejít, Sutton záhadně zmizí a Emma začíná mít neblahé tušení, že vražda na videu nebyla jen hra… Nejhorší na tom být mrtvá je, že už nemáte pro co žít. Žádné líbání. Žádná tajemství. Žádné drby. Z toho by většina holek měla druhou smrt. Ale já naštěstí dostala něco, co nikdo jiný nemá – představení na přidanou – a to díky Emmě, své znovunalezené sestře, se kterou jsem se ani nestačila sejít. Emma se nyní zoufale snaží zjistit, co se mi stalo. A jediný způsob, jak to vypátrat, je být mnou – vklouznout do mého starého života a po kousíčkách ho skládat dohromady. Ale může se smát důvěrným vtipům s mými nejlepšími kamarádkami? Přesvědčit mého kluka, že ona je ta dívka, do které se zamiloval? Předstírat, že je šťastná, bezstarostná dcera, když objímá mé rodiče na dobrou noc? A dokáže hrát dál tohle divadýlko i potom, co si uvědomí, že můj vrah ji sleduje na každém kroku?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Záhady

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Lying Game , 2010


více info...

Pert
Pert
09.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha, Ethan byl sympatický a Emma taky- u hlavních hrdinů, především hrdinek se mi to zas tak často nestává.
Napínavé a zaujalo mě, že trvá osm knih, než se odhalí vrah. Těším se na další.

Lucidita
Lucidita
08.02.2023 4 z 5

4.5/5 ⭐ — Za mě bomba! Autorka skvěle zvládá psaní napínavých scén, které knize dodávají na kráse. Prostředí střední školy a skupinka Suttoniných přátel byla taky čím dál zajímavější, čehož si moc cením! Dost často mě však Sutton dost vytáčela a zatím v ní nedokážu najít zálibu...ale jinak nemám co vytknout!


VítVápno
VítVápno
31.10.2022 5 z 5

Dávám 5 hvězdičky byla to pecka Příběh mě dostal napínavý líbí se mi že se nech v prvním díle dozvíme jak to bylo z videem které Emma viděla do druhého dílu se pustím doporučuji

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
07.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Mě se to nelíbilo. Bláznivý příběh, kde mnohdy nebylo rozeznat, jestli mluví Emma nebo přemýšlí Sutton. Navíc ten konec byl zvláštní. Proč Ethan utekl? Vlastně jsem na něj v závěru knihy vsázela. Co Laurel? Že by celou dobu věděla, kdo Emma je? Do druhého dílu se asi pouštět nebudu. Obálka pěkná, dávám tři hvězdičky, víc si tato kniha opravdu nezaslouží, ač má od čtenářů docela vysoké hodnocení,83%.

Nikychlupova
Nikychlupova
27.09.2021 5 z 5

Přečetla jsem raketovou rychlostí. Ale věděla jsem, že to bude bomba, ale takovou jsem nečekala, jsem napnutá. Vrhám jse na druhý dil. Dávám pět hvězdiček. A doporučuji.

Knihovnice01935
Knihovnice01935
02.06.2021 5 z 5

Tahle kniha je za mě naprostá pecka. Líbí se mi že v příběhu se objevují kapitoly o Suttonině minulosti, která si po své smrti nic nepamatuje a společně s Emmou odhaluje vraha, který ji zabil. Zaujalo mě také, že celý příběh vypráví Sutton, která za Emmou chodí jako duch, a vidí jen to co vidí ona. Knihu doporučuji.

Petro..nella
Petro..nella
10.12.2020 5 z 5

Tohle za mě je to super kniha hodně ne bavila za pár hodin přečtená

Majka1979
Majka1979
19.04.2020 5 z 5

Naozaj veľmi pekný príbeh, najskôr som nevedela, čo očakávať, no potom som sa veľmi rýchlo začítala a nevedela som prestať :)

Annnysek
Annnysek
20.11.2018 5 z 5

Dobře knížka, už se těším az si přečtu další díly ????

Pavlina8716
Pavlina8716
15.11.2018

Tato série mě opravdu chytla! Přečetla jsem již všech 6 dílů , v každém díle byl podezřelý někdo jiný, takže jsem byla napnutá až do konce! Za mě určitě super, doporučuji.

petra3242
petra3242
02.11.2018 3 z 5

Nedařilo se mi do knihy začíst. Někde jsem četla, že je série dost podobná PLL - no... nevím, já zatím nijak velkou podobu nenašla. Ke konci knihy mě už příběh pohltil a poslední kapitoly jsem hltala jedním dechem. Postava Emmy je mi sympatická. Trochu mi vadí, jak je příběh vyprávěn - střídání pohledu vypravěče - přeskakování ze 3. do 1. osoby a pohledu Sutton, možná kdyby byla vypravěčem pouze Sutton, byl by děj přehlednější a začtení by mi netrvalo tak dlouho. Ethan je miláček, doufám, že se z něj nevyklube "hajzlík"...

anibeni
anibeni
21.10.2018 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Kniha mě vtáhla do děje tak, že jsem od ní neodešla, dokud jsem knihu nepřečetla. Teď jsem zvědavá na další díl.

Mergirus
Mergirus
02.10.2018

No, hustý. Jsem zvědavá, co bude dál, jak bude příběh o hledání vraha natažen. Ale prostředí těch dívčin mi není sympatické. Mám podezřelého, tak uvidím, jestli je moje domněnka správná.

leuska
leuska
10.09.2018 5 z 5

Vypadá to na hodně dobrou sérii, Emma se pokouší zjistit, kdo zabil její znovunalezené dvojče Sutton (a Sutton všechny její rozhodnutí sleduje, ikdyž je mrtvá). Těším se na další díl :-)

trudoš
trudoš
18.07.2018 3 z 5

Kdyby si Sara Shepardová s příběhem trochu lépe pohrála, mohlo to být vážně dobré, a to i pro jiné než holčičí čtenáře. Má to švih, je to napínavé a plné podivných skutečností, nad kterými poletuje duch jedné z hlavních postav a mimoděk tak prorokuje špatný konec. Navíc mi atmosférou Hra lží připomněla můj oblíbený seriál Veronica Mars, jen ten vtip výrazně chyběl.
Problém nastává v momentě, kdy člověk začne přemýšlet nad logikou chování jednotlivých protagonistů. Tady je znát, že si autorka děj přizpůsobuje svým potřebám, než že by se snažila držet reality. Ale od toho zas próza je. Ovšem oproti Roztomilým malým lhářkám nezabředává vyprávění tolik do trablů mladých (alkohol, bulimie, domácí násilí, atd.) a soustředí se spíš na zápletku. Ta je však spíchnutá horkou jehlou, jakoby víc záleželo na cool zvratech, než smysluplném jednání. Ale bavíme se o teenagerech z „lepších“ vrstev, kdo ví co tam je možné. No, jsem každopádně zvědav, zda se naplní má indukce a vrahem bude zahradník.

orangerose
orangerose
03.06.2018 5 z 5

Na knížku jsem byla zvědavá jaká bude,překvapila mně to hodně , pěkně napínavá od začátku až do konce :)

Už sahám po 2 díle :D

zuzana1995
zuzana1995
04.05.2018 5 z 5

První díl série mě zaujal, kniha je čtivá, s dějem... četla se sama...jsem zvědavá kdo je vrah :-)

Dakarianna
Dakarianna
14.07.2017 5 z 5

Původně jsem se chtěla pustit do druhé autorčiny série Roztomilé malé lhářky. Ale vzhledem k její délce, jsem se prvně pustila do Hry lží. A jsem naprosto uchvácená. Výborný styl psaní, nápad (zápletka), psychologie postav... Kniha je velmi čtivá. Jen jsem zvědavá jak se příběh natáhne do dalších pěti knih.

Lucius30
Lucius30
10.07.2017 5 z 5

Styl psaní Sary Shepard mi vyhovuje. Proto jsem si chtěla po PLL přečíst její další řadu. To že nás příběhem provází mrtvá Sutton je velmi originální nápad a postupné odkrývání jejího života vás donutí přečíst i další knížky, protože jak to tak vypadá, vrah může být opravdu kdokoliv...

BarkaS
BarkaS
11.06.2017 4 z 5

Trochu naivní, ale svěží oddechovka. Trochu připomíná moderní filmové pojetí Velmi nebezpečných známostí, ale i tak je originálnější než řada podobných knih.