Lllvicek Lllvicek komentáře u knih

☰ menu

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

(SPOILER) Dočteno. Konečně. Já se teda do tohohle dílů musela vyloženě nutit. Ve chvíli kdy jsem pochopila o čem to celé bude, jsem se nemohla přinutit pokračovat ve čtení a pak už jsem to chtěla jen dočíst, protože přece nenechám vyset posledních pár stránek.
Já tohle asi úplně neocením. Podle mě se stala přesně tím co sama odsuzovala. Na konci se to zase celé točí kolem Pipina sebemrskačství, což už se vážně chvílemi nedá vystát. Ravi je sympaťák a je mi ho vlastně dost líto.
Já čekala něco jiného, ale i tak to nebyla špatná jízda a jako celek knihy doporučuji, protože tolik napětí a bušení srdce u četby jsem už dlouho nezažila. Jen pro někoho kdo čte thrillery a detektivky neustále, je ta snaha o zamaskování vraždy trochu úsměvná. Moc nechápu jak jim to někdo mohl sežrat, ale dobře, why not. Staly se asi i divnější věci. Jen prostě se nemůžu zbavit pocitu, že krom sebemrskačství Pípy, se vlastně nikdo nepozastavuje nad něčím hlubším a třeba tím, že si Pipa zahrála na soudce i porotu... Postavy jsou ve výsledku dost plytké, ale na druhou stranu je to Young adult, já v 18 bych nedokázala ani polovinu z toho a sesypala bych se asi tak tisíckrát, takže budu shovívavá a řeknu, že se to čte jedním dechem i když mírně si pořád říkáte, že tohle by asi neprošlo.


Poslední věc, kterou bych vytkla je,že v originálním znění je třetí díl jen jedna kniha a ne dvě, jako v českém překladu. Což za mě je jen tahání peněz z lidí a jedna kniha by tomu slušela víc, za to ale kniha nemůže, spíš hamižní čeští vydavatelé.

22.01.2024 3 z 5


Mrtvá holka, dobrá holka – část první Mrtvá holka, dobrá holka – část první Holly Jackson

(SPOILER) No, řekněme, že tohle jsem nečekala. Bohužel ve špatném slova smyslu. Bylo jasné kdo byl skutečným vrahem od první stránky a i když se autorka snažila zamaskovat to ubohými pokusy hodit to na jiného, bylo až moc věcí co ukazovaly na toho správného. Takže překvapení se nekonalo. Je pravda, že Pipa mi leze už mírně na nervy, ale Ravi je super a moc mu fandím. Ve chvíli kdy se příběh rozběhl jsem se už začetla, ale začátek vyloženě nudil. Uvidíme co dál...

22.01.2024 3 z 5


Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

(SPOILER) Upřímně už dlouho se mi nestalo,že bych u nějaké knihy byla takhle smutná, brečela, vztekala se a vzápětí se smála. Vlastně jsem tak trochu jela na vlnách Pipi . Všechno co prožívala jsem tak nějak zažívala s ní a dokázala se do ní přesně vžít. Tu nespravedlnost a strach jsem cítila v kostech. Úžasné . Neuvěřitelně jsem si užila tuhle pubertální jízdu. I když ze začátku, jsem tak unesená nebyla, vzápětí po začtení už jsem se nemohla odtrhnout. Tentokrát se to autorce povedlo a já ji děkuji za úžasný zážitek. Četlo se to jedním dechem.

Příběh měl spád a nic nepřebývalo. Jde vidět, že Pipina osobnost se vyvíjí a že z té pubertální holky, která se za všechno vinila, hlavně za věci které nemohla ovlivnit nebo proto, že se někomu nelíbilo co dělá, což mě na začátku neuvěřitelně vytáčelo. Hlavně to,že se nedokázala za sebe postavit a i když pořád tvrdila jak má všechny u zadku, tak se stejně zajímala o jejich názor a cítila se provinile, že dělá něco co neschvalují. Nakonec jen prostě potřebovala dospět, jsem ráda, že se tak stalo, protože novou Pípu si užívám o dost víc. Jen jde trochu z extrému do extrému . Asi jako každý puberťák , takže je to vlastně v pořádku.

Normálně bych asi dala 4 hvězdy, ale ta 5 je za ty neskutečné emoce během čtení, i když musím říct, že tentokrát byl příběh o něco slabší než u prvního dílu. První dějová linka mě až tak nenadchla a jejímu rozuzlení v podobě zmanipulovaného kluka schopného všeho kvůli dívce, kterou nikdy neviděl se prostě těžce věří. Za to druhá linka se záhadou z minulosti mě bavila a kdyby dostala víc prostoru nezlobila bych se. Každopádně jsem si to užila a to je u čtení to podstatné.

02.01.2024 5 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

(SPOILER) Takové lepší 3 hvězdy. Nebylo to vůbec špatné, ale přece jen to bylo takové oddechové čtení, nic náročného a kdo je viník i proč to udělal jsem odhalila poměrně dost brzo.

Na druhou stranu druhý viník mé pozornosti unikal déle a když se z něj vyklubalo takové monstrum, byla jsem překvapená. Každopádně kniha se četla velmi dobře a líbila se mi. Už mám zálusk na další díl.

Jen prostě nečekejte od knihy nějakou sofistikovanou kriminální detektivku, je to YA a trochu přitažené za vlasy, že by středoškolačka byla lepší než policie? Na druhou stranu média a rasové předsudky dostaly za mříže už spoustu nevinných, což je smutná realita světa ve kterém žijeme. A proto mi některé věci vlastně ani nevadily.

28.12.2023 3 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Nemůžu si pomoci, ale celé je to prostě průměrné. Příběh není vůbec složitý, spíš bych řekla jednodušší a postavy nejsou moc sympatické (třeba mě Alina ani Mal k srdci nepřirostli), až na Temnyje, ale ten tam vystupuje velmi zřídka. Mal mi dokonce občas přijde jako ten typ, co by byl nejradši aby jeho žena byla šedá myška v koutě a poslouchala ho na slovo :D. No, každopádně jsem po knize sáhla jako odreagování od knih, které čtu běžně a nebyla jsem zklamaná. Četla se dobře a svižně, ale jak říkám, nijak mě to nenadchlo, ale ani neurazilo :).

16.12.2021 3 z 5


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Dotčeno, jedním dechem dotčeno.
Po strašlivě dlouhé době nemám knize co vytknout, zasáhla mě az do hloubky a pronikla i do slupek mé duše kam by normálně nic neproniklo. Za mě se četla nádherně a na prvotinu to bylo dechberoucí... Myslím, že ve mně bude rezonovat dozvuk této knihy ještě dlouho...

26.09.2020 5 z 5


Chraň mě před zlými muži Chraň mě před zlými muži Saul A. Lelchuk

Musím říct, že to vychvalovaní moc nechápu ... Půl knihy jsem se do četby hodně nutila a druhá půle, byla sice lepší a plná zvratů, ale strašně předvídatelných. Moc mě to nenadchlo, ale dočetla jsem.

18.09.2020 3 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Překvapivý konec, opět nešla odložit. Člověk se neustále bál, že to skončí zle... Napětí se mu povedlo opět udržet až do poslední stránky ;-)

16.10.2019 5 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Přečteno za jeden den :), to asi mluví za vše. Z počátku jsem se toho dost bála, ale kniha mile překvapila a nakonec jsem ji nemohla vůbec odložit. Takže za mě fakt super čtení a tím že to bylo vyprávěno z pohledu oběti a formou jakéhosi rozhovoru s vyšetřovateli, to byla příjemná změna oproti klasickým knihám, které čtu.

17.07.2018 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Za mě nejlepší v řadě, nemůžu si pomoct, ale Carter se knihu od knihy zlepšuje a tohle byla pecka! ;) Nemohla jsem ji za celou dobu vůbec odložit a četla až do rána :D. Jen se bojím co budu dělat až dočtu 8. díl :(

15.07.2018 5 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Musím říct, že pro mě je to velke překvapení... Ač tenhle žánr vůbec nevyhledávám a celkově jsem se bála prostředí do jakého je kniha zasazena, velmi mile mě překvapila. Postavy jsou mi sympatické a nakonec jim člověk skutečně fandí a přeje si, aby přežili. Napětí při honičkách s nakaženými udržuje čtenáře stále v napětí, zda skutečně dokáží překonat veškeré nástrahy a přežít . Takže já určitě doporučuji, jako oddechovku, která se čte jedním dechem a já sahnu i po dalším dílu. Doufám, že bude alespoň srovnatelný s prvním.

07.01.2018 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Zajímavý příběh, bohužel to bylo celé strašně zdlouhavé a do čtení jsem se z velké části musela opravdu nutit. Nicméně konec knihu zachránil a musím říct, že ten jsem opravdu zhltla. Ale do dalších knih se Strikem se raději prozatím pouštět nebudu.

05.12.2017 3 z 5