ladislava6677 ladislava6677 komentáře u knih

☰ menu

Alitět odchází do hor - I.díl Alitět odchází do hor - I.díl Tichon Zacharovič Sjomuškin

Dobrodružství na Čukotce na začátku Sovětského svazu.Carske impérium kašlalo na domorodé Čukče,na to, že byli vykořisťováni šmejdy.S Čukči bylo zacházeno stejně jako s Indiány v Americe.Čtivě napsaná kniha.

03.10.2022 5 z 5


Žil jsem na Čukotce Žil jsem na Čukotce Tichon Zacharovič Sjomuškin

Čtivě napsaná kniha o životě Čukčů.Cetla jsem ji na zátah,nemohla jsem se od děje odpoutat.A je mi šumafuk, že ji psal sovětský spisovatel.

03.10.2022 5 z 5


Loď na kraby Loď na kraby Takidži Kobajaši

Neradi si přiznáváme,že kapitalismus je založený na zisku.zisk se vytváří prací milionů,kdy každý dostane co nejméně.a říká se tomu civilizace a pokrok..drsný popis reality se nelíbí,i já raději čtu o hezkém a sluncem zalitém životě, bohužel bohatství nevznikne samo, bohatství vytvářejí právě ty miliony bez majetku...a jen tak mimochodem,tato kniha byla v Japonsku před 2 .světovou válkou zakázána a pan autor umučený ve vězení ve věku 29 let...

20.06.2022 4 z 5


Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Jako při každé detektivní knize A.Christie se člověk nenudí.Zde ještě připadná hodnota,že jde o smutný příběh 14 let starého zločinu,při kterém přišla o oba rodiče malá holčička..kdo viděl film,může srovnávat.Raději si přečtu knihu,protože si sama vytvářím představu krajiny,domu,postav.H.Poirot ovšem v podání D.Sucheta nemá chybu.

09.01.2021 5 z 5


Step Step Anton Pavlovič Čechov

Na knihu jsem narazila při cestě vlakem v nádražní knihovničce,kam se odkládají knihy vyřazené z knihoven,od lidí,co už ji nechtějí mít doma..nechápu,kdo ji tam mohl odložit..no,cesta mě uběhla ani nevím jak,děj mě úplně pohltil..taková road movie po rusku,děkuji,mistře Čechove za dokonale vystihnutou atmosféru stepi a všech,kteří v ní putovali..to umí vyjádřit jen mistr slova..

28.12.2020 5 z 5


Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

Moje první opravdu mnou přečtená knížka..dostala jsem ji na Vánoce a přes svátky jsem ji přelouskala.Chtěla jsem se stát také malíčkem a zažít dobrodružství s Neználkem,Všeználkem..krásná doba dětství-Neználku ,děkuji...

01.06.2020 5 z 5


Sbohem a šáteček Sbohem a šáteček Vítězslav Nezval

Co dodat- verše,co mluví milionům lidiček z duše..kde je ta krásná doba svaťáku,kdy jsme se učili jeho dílo..dokud budu živa,budu milovat tyto krásné verše..pane Mistře,je dobře,že Vás za nás políbila múza...

26.05.2020 5 z 5


Dům o 1000 patrech Dům o 1000 patrech Jan Weiss

Po přečtení knihy jsem nevěřila,že ji autor napsal skoro před 100 lety!!Velmi zajímavé téma,v dnešní době velice aktuální!Stačí se podívat kolem sebe,vše podřízeno zisku,technice,víc a víc drancovat přírodu,mít za každou cenu zisk ,být bohatým,mít vše bez ohledu na následky a názory druhých a vše humanní,lidské je pošlapáno..opravdu,aktuální jak hrom!Pane Weissi,klobouk dolu,Orwel měl zpoždění!

07.09.2019


Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Hrůza, co všechno zavinil fanatismus jednoho národa! Co bylo zavražděno budoucích vědců, doktorů, spisovatelů, maminek, tátů... Lidi se Pánu Bohu nepovedli.... Běž, chlapče, běž je krutá pravda o lidském souciteni, které přišlo po bestialiě bohužel také lidí..

27.02.2019


Dům o tisíci patrech Dům o tisíci patrech Jan Weiss

Po přečtení této úžasné knihy jsem si uvědomila, že Orwell byl až druhý, co popsal totalitu. Pan Weiss popsal tu kapitalistickou. Proto se o něm nyní nikdo nic nedozví, na rozdíl od Orwella, není to totiž Roman psaný proti komunistum... . Přitom Weiss svůj roman napsal už v roce 1929,o plných 20 let dříve než roman Orwelluv... Skoda, že si nevážíme svých genialnich spisovatelů jak to činí anglosaska civilizace.

17.08.2018 5 z 5


Stíny mých otců Stíny mých otců Helena Šmahelová

Krasne napsana historie rodu pani spisovatelky,zajimave podrobnosti-napr.jak se zachranili jen stary mlynar a jeho vnuk v dobe epidemie moru..doporucuji!!!

07.07.2018 5 z 5


Moje Usťa Moje Usťa Lev Kassil

Tuto knizku jsem cetla v puberte,zanechala ve me hluboky zazitek.

27.07.2017 5 z 5


Kratší než vzdech Kratší než vzdech Anne Philipe

Uz pri cteni prvnich stranek jsem soucitila s Annou Philipe. Jak strasne muselo byt tech par tydnu,kdy hrala silenou hru!!Silna osobnost,ktera nesla kruty kriz po zbytek sveho zivota-videt umirat sveho milovaneho muze a nemoci nic..

05.02.2017 5 z 5


Zlatý faraón Zlatý faraón Karl Bruckner

Velmi krasne napsana knizka o nalezu hrobky Tutanchamona,s barevnymi obrazky a fotkami...doporucuji.

17.11.2016 5 z 5


Elixír vinaře Salaby Elixír vinaře Salaby Petr Jirounek

Velice dobre ctivy detektivni pribeh z doby Rudolfa 2.Historicky existujici postavy jeste vice zatahnou ctenare do deje.Doporucuji!

13.06.2016 5 z 5