Pět malých prasátek
kniha od: Agatha Christie
KoupitKoupit eknihu
Hercula Poirota přijde požádat o pomoc velice pohledná mladá dáma z Kanady, Carla Lemarchantová. Prozradí mu své pravé jméno – Caroline Craleová, je to dcera známého malíře, kterého údajně před 16 lety zavraždila jeho žena. Ta byla odsouzena na doživotí a po roce ve vězení zemřela. Carla se o rodinné tragédii dozvěděla až ve svých 21 letech, kdy obdržela dopis, ve kterém před svou smrtí její matka prohlašuje, že je nevinná. Carla dopisu věří a žádá Poirota, aby případ znovu prošetřil. Poirot, zlákaný možností přijít na kloub zločinu, ke kterému již neexistují žádné hmatatelné stopy, pouze výpovědi a psychologie svědků, nabídku přijímá…...celý text
https://www.databazeknih.cz/images_books/69_/69586/hercule-poirot-pet-malych-prasatek-69586.jpg 4.5605Série | Hercule Poirot 25. |
Žánr | Literatura světová, Detektivky |
Vydáno | 1959, Mladá fronta |
Orig. název | Five Little Pigs (Murder in Retrospect), 1942 |
více informací... |
Komentáře (97)
Kniha Pět malých prasátek

Jedna z jejích nejlepších. Agatha Christie je mistrem detektivek s omezeným množstvím podezřelých na jednom místě.

Keď nemám nič vhodné na počúvanie, vždy siahnem po audioknihe od Agathy Christie. Poznám dej, poznám vraha a predsa je počúvanie tohto typu detektíviek tak príjemné.

Hercules Poirot ve formě +mladá dáma v nesnázích.Namáhavé rozplétání téměř dvacet let starých událostí.Další super zážitek od Agathy Christie.

Opět skvělý příběh od Agathy... Její knihy jsou vždy velmi dobře promyšlené a mají svižné tempo. Na konci příběhu všechny události a i ty nejmenší detaily zdánlivě působící jako nepodstatné zapadnou na své místo. A ani tato kniha není výjimkou.

Při četbě A. Christie mám výbornou schopnost předpokládat kdo z popisovaných postav je vrahem... a nikdy se netrefit a to už podle mého svědčí o prozíravém autorčinu talentu. O skvělém popisu postav se snad ani nemusím zmiňovat. DÍK!

Krásná klasická detektivka- 16 let starý případ, 5 podezřelých, 5 motivů k vraždě a Poirot, kterému neunikne ani maličkost. Úžasná kombinace!
Poslouchala jsem jako audioknihu, sice starší, ale krásně načtenou bez rušivých zvuků, kromě šustění stránek :) moc se mi to líbilo.

Po dlhom rade prisla na rad klasicka detektivka, ktora viem, ze nikdy nesklame.Vzdy ma udivuje majstrovske dielo A.Christie a vzdy to bude pre mna c.1.
Štítky
zfilmováno Anglie vraždy Hercule Poirot rodinné vztahy jedy
Autor a jeho další knihy
- To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová 2020
- Vražda v Orient-expresu 2003
- Deset malých černoušků 2017
- Neočekávaný host 2016
- Záhada na zámku Styles 2001
- Smrt na Nilu 2004
Kniha Pět malých prasátek je v
Právě čtených | 9x |
Přečtených | 945x |