Poslední víkend
kniha od: Agatha Christie
KoupitKoupit eknihu
Lady Lucy Angkatellová sezve k víkendovému setkání na své malebné panství Hollow řadu hostů, ale jak už to tak bývá, ne všichni se zde sejdou rádi – například sokyně v lásce k doktoru Johnu Christowovi či potenciální dědicové majetku sira Angkatella. Není divu, že atmosféra houstne a napětí by se dalo krájet. Kdo by však čekal smrtelný výstřel? A pachatele tak nešikovného, že se nechá přistihnout přímo při činu? Hercule Poirot přijíždí jako poslední návštěvník, aby s pomocí malých šedých buněk rozluštil na první pohled jednoduchý, avšak ve skutečnosti komplikovaný a rafinovaný zločin…...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240674/big_posledni-vikend-LQq-240674.jpg 4.3315Hercule Poirot 24.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi, Romány
Vydáno: 2015, Knižní klub
The Hollow, 1946
Komentáře (53)
Kniha Poslední víkend

Ač je to detektivka s jednoduchým motivem, stejně mě pokaždé u Agathy Christie překvapí, jak originálně vymyslí zápletku. Zatím co jsem od ní četla všechny knížky nebo viděla i filmové verze, vraždy jsou třeba podobné, ale vždy je tam hodně originálního, jedinečného. Agatha se zatím nikdy neopakovala.
Fikanost vraha mne překvapila a nečekala jsem to, tipovala jsem úplně jiné osoby.
Vždycky, i když se netrefím, mne A. Ch. skvěle pobaví.

Agatha Christie je paní spisovatelka a píše samé výborné detektivky a já se u ní nikdy nezklamu. Hercule Poirot je zase ve vynikající kondici a mně se kniha moc líbila.

Skvělá Agatha a úžasný Poirot. To už je pro mě standard. Perfektní příběh s nečekaným rozuzlením, psychologie postav, anglický venkov...
V této knize, mi ale vadil rozvláčný úvod, dlouhé představení jednotlivých postav a zase změť jmen, která nikdy neumím přiřadit ke správným postavám. Vážně bych ocenila nějaký rodokmen nebo přehled na začátku/konci knihy. A slovo "weekend" mě fakt vytáčelo celou dobu. Narazila jsem i na pár dalších nevhodných překladů, které celkový dojem z knihy lehce zkazily.

Jsem zvědavý, jestli se mně někdy podaří tipnout správně vraha. Opět povedený, zapeklitý případ :-)

Ať šáhnu po jakékoliv detektivce od A. Christie, vím, že je to záruka kvalitního čtení :)

Kniha, z ktorej pozvoľna vanie melanchólia a akási (existenciálna?) únava... Zrejme v nejakom takom móde ju písala autorka; a zrejme preto sa pri niektorých postavách napríklad tá únava až neobvykle často zdôrazňuje.
A predsa je to kniha z kategórie tých lepších (rozumej – zaujímavejších) „christioviek" (teda aspoň pre nás, ktorí sme si zvykli na jej vzorec aristokratická rodina + chvíľkové odrezanie od sveta + plejáda rôznych príbuzných či hostí alias potenciálnych vrahov + vražda + Hercule so svojimi sivými bunkami = nečakané rozuzlenie, na ktoré zväčša sami neprídete, čo ako sa snažíte).

Příběh o Poirotovi a přece téměř bez Poirota. I tak nakonec odhalí, jak to všechno vlastně bylo. Jsem spokojená.
Štítky
Hercule Poirot vraždy vrazi smrt rodinné vztahy rodinné sídlo
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2017 | ![]() |