krtik krtik komentáře u knih

☰ menu

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Naprosto famózní a velmi čtivé. Silné životní příhody havířů a jejich rodin v těžkých dobách. Velmi mě bavilo místní nářečí.

12.07.2023 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Má první kniha od Brynzy, a na to že to má být velký bestseller, tak nic moc. Ano kniha (hlavně první půle) je čtivá, pěkně to odsýpá, ale postupně se vrší víc a víc přehnaných věcí, některé úplně přitažené za vlasy. Konec vcelku o ničem. Na Nesba to nemá ani zdaleka, je možné, že jiná Bryndzova díla jsou mnohem lepší. Přitom nápad dobrý, škoda.

30.01.2022 3 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Jako všechny knihy o HH má i Přízrak úroveň, Nesbo je skvělý vypraveč, ale tenhle díl řadím mezi ty nejslabší, možná snad úplně nejslabší. Rozvleklý úvod, těžké tempo, nějak to nebylo prostě ono. Druhá půle už mnohem lepší, svižnější, měla grády, ale celkový dojem to už nezpravilo.
No a každopádně postava Olega nic moc...

05.02.2018 3 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Velmi silná úvodní pasáž - krátké a svižné věty, neuvěřitelné napětí, jedním slovem úžasné.... V podstatě celá první třetina knihy byla velmi napínavá. Postupně ale tempo knihy trošku ztrácelo na svižnosti.... I přesto velmi podařený kousek a jelikož se jednalo o moji první knihu o Keplera, určitě sáhnu po další....

20.05.2014 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Je patrné, že v Netopýrovi se Nesbo teprve rozjíždí a chystá si půdu pro excelentní kousky jako Sněhulák či Levhart. Přesto děj je solidní,dozvíme se i detaily z Harryho dosavadní kariéry. Výsledkem je velmi slušná detektivka. Jen prostě pro ty, kdo četli dřív lepší kousky, tak je Netopýr přeci jen trošku slabší.

08.04.2014 3 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Nesbø stále vyníkající, ikdyž ze série knih s charismatickým Harry Holem je podle mě pořád nejlepší Sněhulák. Levhart je čtivý, napínavý, ale konec snad až příliš natahovaný a děj lehce překombinovaný... Přesto stále špička.

05.01.2014 5 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Od Hosseiniho nejslabší kousek, přesto mu nelze upřít vysokou kvalitu. Jeho rukopis je i zde jedinečný. Kniha je mimořádně čtivá a vypravěčský styl má svou osobitou lehkost. Prostředí Afgánistánu je stále zahaleno, pro nás středoevropany, rouškou tajemství a exotiky.
Bohužel "Hory" jsou překombinované a postrádají oproti předchozím románům autorovu typickou lehkost. Některé kapitoly snad ani nemusely spatřit světlo světa...
Přesto všechno je Hosseiny stále mistrem pera...

02.01.2014 4 z 5


Hlavolam Hlavolam Håkan Nesser

Naprosto souhlasím s hodnocením Dahlie..."Kniha nenadchne ani neurazí." V podstatě tuctová detektivka s nepříliš originální zápletkou. Začátek se pomalu rozjíždí, střední pasáž ujde, ale knihu doslova zabije rádoby nečekaný konec....Jedním slovem PRŮMĚR.....

25.12.2013


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Absolutní nereálnost bije do očí. Hlavní hrdina je miliardář - milionář je totiž už dnes aut! Je neuvěřitělně krásný (no hnusný samozřejmě nebude?!), jeho mužství má úctyhodnou délku a hlavní hrdinka je panna, která ale nachází potěšení v rádoby zvrhlých praktikách (její vnitřní bohyni bych nejraději připíchla někam za pačesy) a ihned od svého prvního sexu se oddává neustálým oragsmům. Ooóóó bože za co nás trestáš?

Fanynky knihy prominou, ale jedná se o naprosto bezduchou knihu, která čtenáři nenabízí vůbec nic. Stovky stran bez jakéhokoliv děje. Tato kniha je snad spíše pohádkou pro velké/malé slečny než erotickým románem.

Sexuální scénky vás po určité době naprosto omrzí a stávají se zcela otravnými - ba někdy až trapně nesnesitelnými a nudnými. Autorka chce čtenáře šokovat sexuálními praktikami pana Greye, ale ouha spíš než to čtenáře mimořádně nudí.

To co je obdivudné, je naprosto skvěle zvládnutý marketing - když takováto kniha, jejíž hodnota je nula, je světovým bestsellerem. Sama autorka by markeťákům měla líbat ruce. Z jejich strany je to grandiózní dílo....tady se totiž rozhodně neprodává obsah....

04.12.2013 odpad!


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Kniha první třetinu pomalu nabírala tempo, následně ale už šlo vše jako po másle. Pro ty, kdo navštívili Řím, navíc i s okouzlujícím popisem památek. Celkově velmi příjemné čtení, snad až na zbytečné teatrální finále v americkém stylu, bez něj by to bylo za plný počet.

24.11.2013 4 z 5