kristynkal kristynkal komentáře u knih

☰ menu

Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Ráda bych byla vic nadšená, ale bohuzel :( první část knihy mě nebavila, druhá část naprosto úžasná!!! Kniha dle mě svou kvalitou překonala Grisu ale ne Sest vran. Na konci jsem zboznovala Nikolaje, fakt si mě získal. Moc se mi líbilo, ze se autorka obcas vrátila v textu i k hrdinům z jiných sérií taková malá nostalgie. Na další dil se těším.

31.12.2019 3 z 5


Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Bavila me dejova linka princezny a závěr, kdy se všechny linky spojily. Z chování postav se trochu bojim milostneho trojuhelniku, se kterym se setkavame ve vetsine knih a je z toho spíše klišé.... snad me druhy dil nezklame.

16.11.2019 3 z 5


Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Cekala jsem od knihy trochu vic....ze zacatku me fakt bavila, ale nakonec jsem horkotezko docetla.... uvidime co autorciny jine knizky

21.10.2019 2 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Kniha mě od začátku hodně bavila, ale potom to nadšení upadlo a opravdu jsem dočítala hodně ztěží.... mezí koncem jsem si musela dát jin dvě knížky. Nějak mě děj přestal lákat, přilo mi to pořád stejné. Ale zas mezi horší bych ji určitě neřadila.

03.09.2019 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Těšila jsem se, kniha mě bavila, překvapila a smekám před promyšleností děje a před fantazií autorky. Jen mi občas přišlo, že některé věty nedávaly moc smysl a musela jsem si je přečíst vícekrát, ale to mohlo být překladem. Každopádně kniha je poutavá, akční a pěkně zakončuje serii a je zvláštní vzpomenout si na první díl a zjistit kam nás posunul poslední. Opravdu povedené. Nejvíc sympatickou se mi v tomto díle stala Manon.

18.08.2019 5 z 5


Buchty švabachem Buchty švabachem Zuska Kepplová

Nemůžu si pomoct, ale kniha mi přišla jako strašná kravina... ztrácela jsem se v popisech, nekdy překombinovane, že jsem fakt nevěděla o kom je řeč....

21.07.2019 1 z 5


Ráj a peklo Ráj a peklo Jón Kalman Stefánsson

Knihu jsem četla v rámci čtenářské vyzvy. Můj šálek kávy to není, ale musím uznat, že byla velmi zajímavá. Není to jednoduché a bezmyslenkovite čtení. Je třeba se zamyslet...

18.07.2019 4 z 5


Jako ve filmu Jako ve filmu Kelly Oram

Pohodove čtení. Bavilo mě to :)

12.07.2019 4 z 5


Prokletá krev Prokletá krev Ange

Kniha se mě osobně četla velmi dobře. Děj měl super nápad, ale pro me to proste nebylo domysleny a dopsane do podoby aby to ctenar pochopil... fura veci nevysvetlena... hlavni hrdinka na vse prijde, vse ji projde, vse zvladne a samozrejme neodola sexu s upirem... cekala jsem něco trochu jineho.

02.07.2019 2 z 5


Magonie Magonie Maria Dahvana Headley

Nevim co si o knize myslet... na jednu stranu me děj strašně zajímal, ale na stranu druhou, jsem se nemohla zbavit pocitu, ze je to strasna blbost a vlastne me to ani nebaví. Jako dočetla jsem ji, ale dvojku si necham ujit, vubec me nelaka.

01.06.2019 2 z 5


Tri temné koruny Tri temné koruny Kendare Blake

Jak už tu zaznělo, delší úvod, ale potom se to rozjelo. Kniha mě zaujala a rada si přečtu pokračování. Líbí se mi konečné zvraty u každé z kraloven, myslim, ze se mame na co tesit.

15.05.2019 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Nenáročná oddechovka. Sexualnich scen v knihách už mám dost, tak jsem je preskakovala, tim padem knihu vnímám jako výbornou romantiku :)

23.04.2019 3 z 5


Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Bohuzel musim rict, ze jsem neco za polovinou a jedine pozitivum i duvod proč knihu doctu, je malo stran... jinak už bych ji davno odlozila. Vubec me neoslovila.

18.04.2019 2 z 5


Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Kniha je čtivá, děj mě vtáhl a bavil, ale.... někdy méně je více a myslím, že tady to i celkem sedí. Některých morbidních věcí už bylo až příliš a z knihy jsem jim prostě neuvěřila a ke konci jsem spíš už jen převracela oči, když se objevilo něco zaručeně nečekaně morbidního... Svět v knize je hrozný, šílený, nejhorší co může být, ale moc jsem to autorce nevěřila.

23.03.2019 3 z 5


Zakletá Ella Zakletá Ella Gail Carson Levine

Ctive a poutave psana kniha. Jsem rada, ze s filmem nema moc spolecneho, a proto me mohla mile prekvapit. U se tesim az si ji jednou budeme cist s detmi.

17.03.2019 4 z 5


Zrádce trůnu Zrádce trůnu Alwyn Hamilton

Poutavě psaná kniha. Oceňuji autorčinu fantazii, kdy nás seznamuje i s různými příběhy z tohoto světa, které se kdysi staly. Líbí se mi i romantická linka, která nebije do očí, ale je spíše dodatková. Příjemná změna oproti jiným knihám. Těším se na závěrečný díl :)

28.02.2019 5 z 5


Poušť v plamenech Poušť v plamenech Alwyn Hamilton

Kniha se četla velmi dobře, děj nebyl natahovaný. Moc se mi líbilo prostředí příběhu, který se celý odehrával v poušti. Občas jsem si některé situace neuměla moc představit. Celkový dojem z knihy velmi kladný :)

16.02.2019 4 z 5


Hvězdy nad Berlínem Hvězdy nad Berlínem Sarah Matthias

Vzhledem k tomu, že knihu vydalo nakladatelství Cooboo, čekala jsem něco v jejich stylu- zaláskovanost, klišé, nic těžkého na čtení.... Ale byla jsem hodně překvapena. Kniha byla úplně jiná, než díla z tohoto vydavatelství... Děj byl plynulý a začal rychle utíkat cca ve druhé polovině knihy, ale i tak mě kniha opravdu bavila a nutila mě přemýšlet o hrůzách války, které se staly. Námět velmi povedený a konečný dojem z celé knihy na dobré úrovni.

09.02.2019 4 z 5


Wonder Woman: Válkonoška Wonder Woman: Válkonoška Leigh Bardugo

Začátek knihy mě moc nebavil, ale později se příběh pěkně rozjel. Ale vubec bych neřekla,že knihu psala Bardugo. Takže celkový dojem: povedená kniha.

26.01.2019 3 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Velmi mě překvapil úvod knihy, kdy jsme se hned přesvědčili o krutosti vil. Oceňuji, ze se setkáváme s naprosto jinými vilami a jejich morálkou než tomu bylo u serie Dvoru. Občas jsem se do některých intrik zamotala a musela chvili přemýšlet, jak to je vlastně myšleno. Kniha se četla moc dobře a rozhodně ji řadím mezi povedené, ale i přesto silně pochybuji, že si ji ještě někdy přečtu znovu.

21.01.2019 3 z 5