Knihomillka Knihomillka komentáře u knih

☰ menu

Za všechno může pes Za všechno může pes Tereza Kopecká

Skvělá knížka! Dcera se u ní hrozně nasmála a nechtěla ji vůbec odložit. Hodně ji nadchlo, že ji psala se svou mámou stejně stará holka jako je ona sama.

04.04.2024 5 z 5


Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Skvělý příběh, stejně jako všechny knihy ze série Davida Rakera.

04.09.2023 5 z 5


Nasedat, jedeme! Nasedat, jedeme! Jana Jůzlová

Výborná knížka! Skvělé obrázky a povídání nejen o autech jako takových.

24.07.2023 5 z 5


Buď připravena Buď připravena Vera Brosgol

Skvělá knížka nejen na prázdniny. Komiksová autorka Vera Brosgol opět nezklamala. Hrozně se mi líbilo, že to nebyla ta příšerně skvělá táborová knížka plná báječných dobrodružství.

24.07.2023 5 z 5


Morčák Pip a spol: Kamarádi až za hrob Morčák Pip a spol: Kamarádi až za hrob Tereza Kopecká

Milá a vtipná knížka pro děti s tak trochu sarkastickým morčetem a hlavním hrdinou, který se musí vypořádat nejen se svým vlastním strachem. Fandím knížkám, které nemají vždy úplně stoprocentní happyend, protože děti pak žijí v domnění, že všechno dobře dopadne i v životě. Ale tak to není a některé věci dopanou dobře, jiné ne. A to je úplně v pořádku. Příběh je mírně fantasy a myslím, že se hodí i pro přemýšlivé děti, které se musely v životě s někým/ něčím rozloučit.

24.07.2023 5 z 5


Mojenka Mojenka Olga Stehlíková

Mojenka je milá knížka plná informací o přírodě. Snad není spoiler, když napíšu, že maminka hlavní hrdinky zápasí s rakovinou, a poprvé v životě mi byla nemocná postava v knize tak nějak nesympatická. Četly jsme s dětmi a je ta maminka děsně štvala. Nepíšu to jako vadu, ale naopak, jako zajímavost, že se autorce povedlo u čtenářů vzbudit různé emoce. Snad to nevyzní nějak špatně, ale na konci jsme vlastně vůbec nebyly smutní...

06.12.2022 4 z 5


Jak vidí zvířata? Jak vidí zvířata? Marie Kotasová Adámková

Knížka Jak vidí zvířata, coby taková malá encyklopedie, přináší zajímavý pohled na zvířecí vnímání světa jedním ze smyslů, zrakem. Musel to být skutečně oříšek, protože zpracovat takové téma obrázky je asi hrozně těžké. Ale ilustrace jsou fantastické a jde z nich snadno pochopit, jak to ta zvířata mají zařízené. Děti to hned pochopily a co je zajímalo navíc si dočetly na internetu. Jednu hvězdičku dávám dolů za textovou část, která mohla být zajímavěji zpracovaná.

06.12.2022 4 z 5


Hmyzí hotel Hmyzí hotel Markéta Nováková

Krásná a a vtipně ilustrovaná kniha pro děti o hmyzu kolem nás. V záplavě hmyzích knih vyčnívá svou originalitou v podobě ilustrací, které jsou vtipné, zajímavě ztvárněné, veselé a na druhé straně děti poučí a nadchne k dalšímu zkoumání. Děti se smály, sršely vlastními nápady, podnítilo je to ke stavbě vlastního domečku a my rodiče jsme ocenili nepřeberné množství vtípků, které jsme si v obrázcích našli. Kniha má i rozložitelnou část, takový průřez hotelem. Děti se ke knize stále vrací a používají ji i při výuce angličtiny (vybavení domácnosti, počty hmyzích obyvatel, ovoce, barvy, pokoje,....) Na knížce oceňuji, že děti na ní mohou trénovat pozornost. Při prvním kontaktu jim uteklo spousta detailů. (To i nám dospělým!)

Skvělá hmyzí knížka - emcyklopedie, u které se člověk konečně také hodně zasměje. A to je možná něco, co mi u jiných chybí.

06.12.2022 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Tak neuvěřitelně silný příběh! Bylo těžké ho dočíst do konce. Ještě dlouho po přečtení jsem měla vážně temné nálady.

09.12.2021 5 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Skvělý příběh s obrovským přesahem. Mám ráda příběhy, v nichž se dozvím věci, o které se člověk třeba běžně nezajímá. Autorka musela skutečně hodně nastudovat o chování vlků.

09.12.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvělý příběh, plný emocí. Byl první knihou od AM, kterou jsem četla a bohužel ostatní už stojí pouze v jejím stínu.

09.12.2021 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Jana Eyrová je krásně odvyprávěný román. O ději tu bylo už mnoho řečeno, a tak doplním pouze to, že se čte s nesmírnou lehkostí. Otevřela jsem knihu na první stránce a najednou bylo přečteno. Klasická literatura, jedna z těch, kterou nebolí číst. :)

09.12.2021 5 z 5


Cyklokomiks: Ilustrovaný průvodce životem na dvou kolech Cyklokomiks: Ilustrovaný průvodce životem na dvou kolech Dave Walker

Dětem se líbilo, i my dospělí se nasmáli u některých stripů. Je to oddychovka. Žádné hluboké čtení. :)

09.12.2021 3 z 5


Rok v Provenci Rok v Provenci Peter Mayle

Tuhle trilogii jsem četla během léta. Autor se přestěhoval do Francie se svojí manželkou (podobně jako to udělal můj oblíbenec Peter May) a popisuje trampoty cizáka mezi Francouzi. Hrozně jsem se nasmála a děkuji autorovi za přiblížení života na francouzském venkově. :)

09.12.2021 5 z 5


Naprostá šílenost Naprostá šílenost Tomáš Kopecký

Ne že bych byla fanda do komiksů, třeba superhrdiny nemám vůbec ráda, ale ráda čtu grafické romány. Tento komiks je po dlouhé době něco, co se naprosto trefilo do mého oblíbeného tématu a já jsem za něj moc vděčná. Přibližuje téma úzkostí a obav příběhem a toho si na knížce moc cením, protože často tyhle typy komiksů, kdy hlavní hrdina řeší třeba zdravotní problém, jsou tvořené tzv. deníkovou formou, není v nich děj. A tady autoři skvěle propojili roadtripový příběh s problémy hlavní hrdinky Anny, která má úzkostnou poruchu a je pro ni hrozně těžké dělat i ty nejběžnější životní úkony. Celá kniha je protkaná třemi barvami, podle toho, jak se Anna cítí, což mi pomohlo k autenticitě prožitku, který ještě násobí skvělá kresba. Musela jsem se smát Anniným komickým scénám a zároveň s ní soucítit, jak hrozné musí být čelit úzkostem. Komiks ve mně probudil tolik emocí, jako snad ještě žádný jiný. Na začátku jsem psala, že nemám ráda superhrdiny. Nedokážu se s nimi ztotožnit. Jsou tak dokonalí, krásná těla, bystrá mysl, odvaha, síla, šarm, vtip... Ale s Annou jsem se ztotožnila hned na prvních stránkách a tento komiks u mě už navždy zůstane na speciálním místě. V poličce i v srdci.

09.12.2021 5 z 5