Buď připravena

Buď připravena https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488550/bmid_bud-pripravena-4So-488550.jpg 4 46 12

Vera chce zapadnout mezi ostatní a najít kamarády, ale pro dívku z předměstí a s ruskými kořeny to není žádná legrace. Deti v jejím okolí bydlív honosných domech a jezdí na nejlepší letní tábory, což si Veřina máma nemůže dovolit. Je tu ovšem jedno levnější řešení - skautský tábor pro děti krajanů, kteří z domoviny odešli. Vera se nedobrovolně vydává vstříc dobrodružství, kde budou výzvou nejen namyslěné skautky a všudypřítomní komáři, ale taky kadibudka z nejhorších nočních můr. Její mladší bráška zvládá kolektiv mnohem líp a v chlapecké části tábora poznává například Hollywood neboli místo v lese, kam chodí chodí kluci vykonávat potřebu, aby do kadibudky nemuseli. Tohle léto Vera zkrátka zvládne jedině s vypjetím všech sil a pokud najde skutečné přátele. Naštěstí objeví, že má velký talent pro kreslení... Až se vám bude zdát, že je v jejím příběhu spousta zajímavých detailů, humoru a skvělých postav, je to tím, že autorka čerpá z vlastních dětských zážitků. Vera šla za svým snem a stala se z ní úspěšná kreslířka komiksů a ilustrátorka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Be Prepared! , 2018


více info...

Přidat komentář

Lulu@
06.03.2024 5 z 5

fakt super kniha!

horalkaH
09.02.2024 5 z 5

Tto kniha je prostě úžasná sama jsem skautka takže jsem se pobavila jak ona zvládá skuting a fakt úžasně zpracovana kniha


blackoutzuzi
22.09.2023 4 z 5

Po dlouhé době komiks a byl výborný, jak kresba, tak téma. Tábor šel celé mé dětství i dospívání mimo mě, už jen z té představy, že bych byla takovou dobu mimo domov, se mi dělalo zle:D Takže autorky pocity naprosto chápu:))

Štěpinambura
14.09.2023 5 z 5

Výborná kniha z nového prostředí!

Knihomillka
24.07.2023 5 z 5

Skvělá knížka nejen na prázdniny. Komiksová autorka Vera Brosgol opět nezklamala. Hrozně se mi líbilo, že to nebyla ta příšerně skvělá táborová knížka plná báječných dobrodružství.

lassse
26.05.2023 3 z 5

Nenáročný komiks pro mladší osazenstvo s dobrou tematikou.

Nezletilci
24.03.2023 5 z 5

Takto komiks hodnotí Nezletilá kritička Zorka (10 let), celou recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "Moc se mi líbí, jak je komiks nakreslený i jeho příběh. Skvělé je, že je napůl podle pravdy a všechno do sebe hezky zapadá, takže se člověk v ději dobře orientuje."

Jizi
12.02.2023 3 z 5

Jedno táborové trauma v hezkém kabátku. Ilustrace upomínající Rainu vysvětluje poděkování i claim na obálce a kdo na tábory jezdil a nebyl z nich (ehm) úplně nadšený (nebo byl úplně nenadšený), bude Veru chápat.
Jinak asi nic proti ničemu, nenadchne, neurazí.

karolina5934
12.01.2023 5 z 5

Super knížka!

Jsem skautka a moc se mi líbí jezdit na tábory. Tahle knížka byla přesně pro mně.

Líbilo:
- Příběh je suprově vymyšlený
- Krásně malované
- Suprové počtení
- Dlouhá :-)

Nelíbilo: (Vlastně se mi všechno líbilo)

Moc suprová knížka!!!!

:-)

mot33
01.01.2023 5 z 5

Super komix.

Zmiu
02.11.2022 4 z 5

Anin duch mě moc nezaujal, ale komiks z prostředí tábora se povedl.

xbarborax
17.10.2022 5 z 5

Výborný komiks! Jen bych na něj dala varování, že těm, kdo jezdili/jezdí na tábor, a to ať jako vedoucí, nebo jako táborníci*e, může způsobit trauma. :D Malá Vera nezapadá mezi své vrstevnice – mimochodem, popis její narozeninové oslavy s přespávačkou, která se moc nepovede, je jednou z nejsmutnějších scén, jakou jsem kdy v komiksu viděla – a rozhodne se to aspoň trochu vylepšit tím, že se vypraví na tábor krajanů, je totiž ruská imigrantka. Na táboře se ukáže, že její původ není tak úplně tím, kvůli čemu nezapadá... Příběh je plný drobných vtípků a rozhodně není převážně smutný, je skvěle nakreslený – hrdinka nezapadá už stylizací tváře – a výborně odvyprávěný. Mihne se tu drobounce i historie skautingu v Rusku a možná, že kromě poselství, že nerozumět si s vrstevníky je pěkná otrava, tak trochu předává i myšlenku, že lidi z nějaké konkrétní země nemusí vždycky představovat to, co nám vadí na jejím politickém uspořádání, obzvlášť když před ním radši odešli jinam.

Štítky knihy

sourozenci komiksy pro děti od 8 let dětské tábory

Autorovy další knížky

Vera Brosgol
ruská, 1984
2012  84%Anin duch
2022  88%Buď připravena

Kniha Buď připravena je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst20x
Chci si koupit13x
dalších seznamech5x