Hmyzí hotel

Hmyzí hotel https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416382/bmid_hmyzi-hotel-Rma-416382.png 4 8 4

Jsou tak malí a křehcí, člověk je v přírodě snadno přehlédne. A je to škoda. Víš ty vůbec, jak barvité můžou být příběhy ze života hmyzu? Tak třeba tesařík – vypadá jako nespolečenský mudrlant, ale to způsobují jen jeho velmi dlouhá tykadla, přes která se k němu nikdo nemůže moc přiblížit. Anebo vážka – jak to, že nespadne, i když křídly mává tak zřídka a ledabyle? Jiný hmyz by už dávno spadl! A tak dále a tak dále… Svět hmyzu je skutečně podivuhodný. A proto už neotálej. Otevři tuto knihu, vstup do hmyzího hotelu a poznej zblízka jeho křehké hosty s tykadly a krovkami. Recepční slunéčko sedmitečné už na tebe netrpělivě čeká a nervózně ťuká tužkou do stolu…... celý text

Přidat komentář

rhoiar
15.09.2023

Není to hrozný román. Dále dám svým malým kutilům opravdovou boudu v naději, že ji někteří brouci brzy začnou nazývat domovem. Nemohly to být tedy včely ani vosy, ale spíše beruška nebo datel, oba prý mají pobyty v pětihvězdičkových podnicích rádi. A mezitím si mladíci užijí poznání více o hmyzu, který žije zde ve Spojených státech. O komárech ani nemluvě.
https://coreball.co

Knihomillka
06.12.2022 5 z 5

Krásná a a vtipně ilustrovaná kniha pro děti o hmyzu kolem nás. V záplavě hmyzích knih vyčnívá svou originalitou v podobě ilustrací, které jsou vtipné, zajímavě ztvárněné, veselé a na druhé straně děti poučí a nadchne k dalšímu zkoumání. Děti se smály, sršely vlastními nápady, podnítilo je to ke stavbě vlastního domečku a my rodiče jsme ocenili nepřeberné množství vtípků, které jsme si v obrázcích našli. Kniha má i rozložitelnou část, takový průřez hotelem. Děti se ke knize stále vrací a používají ji i při výuce angličtiny (vybavení domácnosti, počty hmyzích obyvatel, ovoce, barvy, pokoje,....) Na knížce oceňuji, že děti na ní mohou trénovat pozornost. Při prvním kontaktu jim uteklo spousta detailů. (To i nám dospělým!)

Skvělá hmyzí knížka - emcyklopedie, u které se člověk konečně také hodně zasměje. A to je možná něco, co mi u jiných chybí.


ddkk
05.05.2021 4 z 5

Tak vůbec to není špatná knížka. Následuje poté, kdy moji malí kutilové dostali skutečný hmyzí domeček, do kterého, jak doufají, se jim záhy nějaký ten brouček nastěhuje. Včely ani vosy to tedy zaručeně nebudou, ale nějaké to slunéčko sedmitečné nebo tesařík, kteří v luxusních hotelích prý rádi pobývají, by se objevit mohli...uvidíme. A zatím si hoši rádi přečtou něco víc o našem tuzemském hmyzu. Včetně komárů.

P.S. Jen mi nějak chyběli včelí medvídci. Autorky na sympaťáky čmeláky pozapomněly (nebo jsem je, nedej bože, přehlédla?!)

muchomurka
02.09.2020 2 z 5

Nápad mě zaujal, ale za mě ne. Najde se spousta lepších a hezčích knih na toto téma, kde se dozvíme stejné informace. Zpracování bylo hodně na sílu našroubované na hotel, ale něco tomu chybělo, nějaký šmrnc. Škoda.