Kkaterininka Kkaterininka komentáře u knih

☰ menu

Vypravěč Vypravěč Dave Grohl

Tuhle knihu jsem měla už od jejího vydání, ale vědomě ji odkládala. Už dopředu jsem tušila, že to bude pecka a šetřila jsem si ji na speciální příležitost. Ta teď přišla a já jsem za čekání strašně ráda. Vyplatilo se. Kniha rozhodně není literaturou faktu, je odvypraveni života jednoho božího chlapa, muzikanta. Já jsem neskutečně vděčná, že jsem měla možnost ho vidět naživo. Jo, jednou s ním tak zažít mejdan, to by bylo něco. Ale, kdo si přeje, může minimálně doufat :)

06.08.2023 5 z 5


Dáma a tučňáci Dáma a tučňáci Hazel Prior

Tohle bylo velice necekane a milé překvapení :) Knihu jsem si jen tak vzala v knihovně domů z novinek. Přišlo mi, že to bude buď super oddechovka nebo hloupost už podle obalu. Naštěstí první varianta byla správná. Kniha se četla sama. Prostřední část byla snad nejlepší, kde se hlavní hrdinka vrací do svého období dospívání, ale trochu z jiného úhlu. Prozrazovat více nebudu :) Zápisy z blogu na mě působí i jako na markeťáka s důrazem vše zveřejňovat trochu rušivě, ale to at si už každý rozhodne sám :) Dávám 5,5 hvězdiček ze 6 :)

18.05.2023 4 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Knihu jsem přečetla na jeden zátah. Nemohla jsem se od ni odtrhnout, jak vykreslení hlavního hrdiny a jeho osudu sílilo.
Autorka mě neskutečně vtáhla. Až jsem začala nad osudem pana Havlata v jednu chvíli přemýšlet zcela jinak. Nechutenství zvítězilo. To zase ale nahráva body autorce, která na tom úžasné popisuje vnitřní boj, co se odehrává uvnitř hlavního hrdiny.
Kniha má za mě 6 hvězdiček že 6 a i přes náročné téma, možná malinko prvoplanovou obálku, si je dle mého názoru zaslouží.

02.05.2023 5 z 5


Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Přiznám se, že je to první kniha od paní Atwoodove a od prvních stran jsem se od ní nemohla odtrhnout. Není to dané jen tématem, ale stylisticky je kniha skvěle napsaná. S přibývajícími stránkami čtenáře vtahuje samozřejmě víc a víc, ale i hravě komentáře autora se čtenářem možná povzbudily touhu knihu vůbec neodlozit. Rozhodně se těším, až se mi pod ruku dostane další kniha autorky .

05.01.2023 5 z 5


Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Ač je kniha zcela brilantně psaná, vědomě jsem se rozhodla ji nedočíst. V období, kdy nedaleko od nás řádí válka a jeden člověk zvládl napáchat tolik zla, mě ta paralela neopouští a knihu odkládám. Kdo na to není tak citlivý, věřím, že bude knihou nadšen. Manželovi se líbila moc.

06.09.2022


Blázzznivé námluvy Blázzznivé námluvy Robyn Neeley

Když jsem po přečtení Šikmého kostela 2, Bile vody a Životic prosila naší knihovníci o doporučení něčeho opravdu oddechového, musím říct, že vybrala skvěle. Ač bych po tomto žánru sama nikdy nesáhla, u knihy jsem se místy musela upřímně usmat a napjate čekala, jak že to s osudem Cassie bude dál. Ač by se k závěru mohlo zdát, že kniha je lehce předvídatelná, před čtenářem se otevírají dva možné závěry a s nedočkavostí se pročítá ke svému konci.

Pokud hledáte hezky psanou oddechovou knihu, i teď v létě například ideálně k vodě či na dovolenou, mohu ji určitě doporučit :)

26.07.2022 3 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Neskutečně krásně napsaná kniha. Tak dlouho jsem se na ni těšila a předčila má očekávání. Ač se jedná o fikci, zadejte semínko naděje, že vážně čin každého jednoho z nás má smysl a i jeden člověk může mnohé změnit. Knihu rozhodně doporučim kamarádům učitelům, aby ji předčítali na základních a středních školách :)

21.07.2022 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Kniha pro mne byla bohužel zklamáním. Nevím, zda to bylo tím, že mě již tento styl psaní tolik neoslovuje. Spíše mi přišlo, že autor se snaží napasovat knihu na předlohu občas až moc a minulo se to účinkem. Alespoň pro mne ano. Cca od sté stránky jsem cítila, že motivy hlavního hrdiny mi přijdou už nereálné. Nedokázalo mě to vtáhnout. Knihu jsem i tak dočetla do konce. Spíše však asi ze zvědavosti než kvůli zaujetí.

20.11.2018


Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Robert Fulghum

Srdeční záležitost. Pana Fulghuma mám již dlouho ráda. Tato kniha se mi ale vryla pod kůži a vyšplhala se mezi mé nejoblíbenější knihy. Sama se pohybuji po prostorech tančíren a je až k nevíře, jak je v knize zachycena tamní atmosféra a vztahy.

15.10.2018