Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century přehled

Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90294/bmid_drz-me-pevne-miluj-me-zlehka-pribeh-wnQ-90294.jpg 4 481 481

Po románovém projektu Třetí přání, pentalogii, jež vychází letos také konečně v USA, a poslední knize esejí Co jsem to proboha udělal? Robert Fulghum absolvoval několikaměsíční taneční školu tanga přímo v Argentině, vrátil se do Seattlu, kde organizoval různé taneční akce točící se opět kolem tanga, např. Tango kabaret, kde dělal moderátora, a přelom roku strávil na Bali v doprovodu tanečnice tanga. A celou tu dobu mu v hlavě zrála kniha. V Seattlu se nachází tančírna Století (Century Ballroom), která slouží jako pevný bod, nebo pevný parket, kolem něhož se točí jednotlivé příběhy jako na kolotoči. Fulghum ve všech povídkách zkoumá potřebu člověka reagovat fyzicky na hudbu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Hold Me Fast, Love Me Slow: Tales from the Century Ballroom , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

Louisareading
29.07.2023 5 z 5

Kniha me prekvapila svou stravitelnosti. Libila se mi, cetla se lehce a dobre.

Doubravka1975
07.07.2023 5 z 5

V Seattlu se nachází tančírna Century, kde jde o jediné. O tanec, hlavně o tango. Nezáleží na tom jakého jste věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání či sexuální orientace. Je to místo setkávání, překonávání obav a objevování nových možností. Odehrávají se zde příběhy krátké, dlouhé některé končí zde, jiné pokračují i mimo tančírnu. Moc pěkné, zajímavé z části autobiografické čtení. Knížka je plná úžasných ilustrací, které namalovala manželka autora Willow Baderová. Moje první setkání s autorem a určitě ne poslední.
A jestli jste si všimli na obálce má tanečník jednu botu červenou a druhou černou. jsou to autorovy nohy a boty. A boty jsou pro tanec to nejdůležitější a autor má každou nohu jinou, takže si musí kupovat dva páry a nosit z každého jednu. A v obchodě měly jedny červené a jedny černé a tak si řekl proč ne! A nakonec se to ukázalo jako velmi praktické. Taneční mistr říká červená - černá a on ví kterou nohou má jít :):):)


JakubKo
19.06.2023 5 z 5

Krásná kniha, která je jako pohlazení po duši. Ideální na letní večery se sklenicí vína. Milý hlavní příběh i skvělé vedlejší linky a postavy. Navíc i struktura celé knihy (různé příběhy tančírny) je zajímavá a originální. A celkový skvělý dojem ještě doplňují nádherné ilustrace.
5/5
"Tanec znamená objímat se a kráčet při hudbě."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených774x
ve Čtenářské výzvě79x
v Doporučených59x
v Knihotéce214x
v Chystám se číst238x
v Chci si koupit25x