KITT KITT komentáře u knih

☰ menu

Reinkarnace, úvod do vědy o putování duší Reinkarnace, úvod do vědy o putování duší Ronald Zürrer

Tato kniha byla celkem o ničem. Vlastně nic moc neřekla a byla psána ne moc zdařilým stylem.

26.01.2024 2 z 5


Jsem Jsem Marta Foučková

Tahle kniha se mi vůbec nelíbila. Téma minulých životů mi přijde zajímavé, ale tady mi přišlo, že autorka má ve všem pravdu a jinak to být nemůže. Takhle prostě ne.

04.01.2024 1 z 5


Po stopách stoleté dámy Po stopách stoleté dámy Lenka Pecharová

Velmi pěkné shrnutí 100 let naší historie. V knize je spousta zajímavých a nových informací.

07.11.2023 5 z 5


Život po životě / Úvahy o životě po životě / Světlo po životě Život po životě / Úvahy o životě po životě / Světlo po životě Raymond A. Moody

Kniha mi přišla velmi zajímavá, ale ne úplně čtivá. Dávám jí tři hvězdičky.

31.08.2023 3 z 5


Fantastické a magické z hlediska psychiatrie Fantastické a magické z hlediska psychiatrie Vladimír Vondráček

Neuvěřitelně zajímavá kniha. Nebylo to tedy nejlehčí čtení, ale kniha je opravdu úžasná. Plná zajímavých informací. Člověk po přečtení této knihy na spoustu věcí změní názor, má úplně jiný pohled na svět. Skutečně velmi zajímavá a netradiční kniha. Rozhodně doporučuji k přečtení.

08.08.2023 5 z 5


Život před životem - návraty do minulých životů Život před životem - návraty do minulých životů Raymond A. Moody

Tak tahle kniha se moc nepovedla. Ona je sice psána čtivým stylem, ale nejde jí podle mě moc věřit. Mně se kniha prostě nelíbila a nemůžu jí dát více jak dvě hvězdičky.

04.08.2023 2 z 5


Platónská kniha mrtvých Platónská kniha mrtvých Holger Kalweit

Výborně napsaná kniha, která se velmi dobře čte. I když je to těžké čtení, je to napsáno vynikajícím stylem. Navíc kniha obsahuje řadu krásných fotografií.

23.07.2023 5 z 5


Psychiatrické minimum Psychiatrické minimum Helena Kučerová

Výborná kniha z oblasti psychiatrie. Velmi dobře se četla, spoustu zajímavých informací a také mnoho příkladů z vlastní praxe. Vynikající kniha, která opravdu seznámí se základy psychiatrie.

11.07.2023 5 z 5


Povím vám o Aspergerově syndromu Povím vám o Aspergerově syndromu Jude Welton

Srozumitelně napsaná kniha o Aspergerově syndromu. Je sice krátká, ale je to v ní velmi dobře popsáno. Velmi dobře se četla a člověk se zde dozví spoustu zajímavých informací.

11.06.2023 5 z 5


Faidón Faidón Platón

Přečetl jsem, ale knize dávám pouze tři hvězdičky. Nezaujalo mě to. Špatně se to četlo a asi jsem od toho očekával něco jiného.

21.03.2023 3 z 5


Neznámá známá Hana Vítová Neznámá známá Hana Vítová Ondřej Suchý

Velmi hezky zpracovaná kniha o životě Hany Vítové. Moc dobře se četla. Doporučuji.

19.03.2023 5 z 5


Učitelkou v Peru Učitelkou v Peru Olga Vilímková

Kniha je velmi zajímavá a je psána velmi čtivě. Kdo má rád Jižní Ameriku, tak se z této knihy dozví mnoho informací, jak se tam žije. A jak tam vlastně vypadá obyčejný život v malé vesničce. Knihu rozhodně doporučuji.

19.03.2023 5 z 5


Stála jsem u brány nebe a pekla Stála jsem u brány nebe a pekla Gloria Polo

Moc nevím, jak tuto knihu hodnotit. Když jsem ji četl, nešlo tomu moc věřit. I když některé pasáže jsou vykresleny zajímavě, dalo by se říct až věrohodně. Ale celkový dojem z knihy není moc dobrý. Ta kniha je tak zvláštně psaná. A hlavně mi přijde, že není ani nijak ukončená. Mohla tam napsat nějaké shrnutí, co si z toho člověk může odnést. Já prostě této knize nemůžu dát více jak tři hvězdičky. A ani tak nevím, zda jsem jí nepřidal. Knihu určitě doporučuji k přečtení, ale mě moc neoslovila.

04.03.2023 3 z 5


Příběhy řecké filozofie Příběhy řecké filozofie Luciano De Crescenzo

Tato kniha se velmi dobře četla. Dalo se zde dozvědět spousta zajímavostí o životech velkých řeckých filozofů. Autor zde doplňoval i své vlastní poznámky či od jiných historiků. Kniha si zaslouží pět hvězdiček.

13.02.2023 5 z 5


Hefty, fóry, moudrosti Hefty, fóry, moudrosti Jan Werich

Tohle je přesně taková kniha, která se píše jen pro peníze. Nehodnotím zde výroky pana Wericha, které jsou samozřejmě vynikající. Ale hodnotím úpravu knihy. Ta je absolutně zmatená, výroky vytržené z kontextu, nic neuspořádaného. Kniha je velkým zklamáním.

13.02.2023 1 z 5


Ztracený svět Ztracený svět Josef Augusta

Tato kniha mě docela hodně zklamala. Velmi jsem se přitom na její čtení těšil. První, co mě zklamalo bylo to, že každý příběh končí smutně a vůbec tam bylo mnoho smutných okamžiků. A to nebylo třeba. Nebylo tam ani moc obrázků, přitom, kdyby jich bylo více, mnohem výrazněji by to dokreslovalo atmosféru celé knihy. A pak přišel doslov, kde autorovo pojetí doslovu bylo, takhle to bylo a tak to prostě je. Nezodpovídá však na většinu otázek, kde jich autor spíše mnohem více položil. Ztracený svět je kniha, kterou stojí asi za to si přečíst, ale dal jsem jí tři hvězdičky. Víc jí prostě dát nemohu.

31.12.2022 3 z 5


Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku Petr David

Vynikající kniha s velkým množstvím zámků. Zámky jsou řazeny dle slohů a obsahují popis památky a často spoustu zajímavostí. Kniha je doplněna řadou fotografií a také zajímavostmi třeba o tom, jak se na zámku žilo, o typech zámeckých zahrad a mnoho dalšího.

21.12.2022 5 z 5


Sbohem, piš častěji a víc Sbohem, piš častěji a víc Lev Nikolajevič Tolstoj

Velmi zajímavá kniha, kde můžeme nahlédnout do korespondence Lva Nikolajeviče Tolstého a jeho manželky. Vhodné zvolené i období dopisování a je zde vidět i Tolstého pohled na život. Knize dávám plný počet hvězdiček. Pokud Vás zajímá život Tolstého, rozhodně doporučuji k přečtení.

14.12.2022 5 z 5


Planeta žije Planeta žije David Attenborough

Tohle je nejlepší kniha o přírodě. Tak neskutečně zajímavé informace o všem možném v přírodě. Tak skvěle podané, že tuto knihu nedokáže nic překonat. Dozvěděl jsem se tu tolik zajímavosti, které jsem vůbec nevěděl. Příroda je tak dokonale uzpůsobena, a je podivuhodné, jak se dokáže postarat o všechno, co vytvořila a jak do sebe všechno zapadá. Bohužel na konci knihy je také psáno, jak je narušena vlivem člověka. Doporučuji k přečtení a také zamyšlení.

30.11.2022 5 z 5


Zákon násilí a zákon lásky Zákon násilí a zákon lásky Lev Nikolajevič Tolstoj

Jedna z nejlepších knih a také možná nejlepší kniha, kterou jsem kdy četl. V ní je vlastně napsáno všechno, co je v životě nejdůležitější. Je to velmi hezky filozoficky napsaná kniha, která se tedy nečte zrovna nejlépe. Přesto, že má 98 stran, tak jsem ji nepřečetl během krátké chvilky, ale četl jsem ji pomalu, abych ji vstřebal a pochopil. Ale bude potřeba si ji přečíst ještě minimálně jednou, protože je tam tolik moudra, které aby člověk pochopil, je potřeba nad tím také hodně přemýšlet. A také styl psaní není nejjednodušší a v naší době i dost nepochopitelný. Knize dávám pět hvězdiček, protože jinak to ani nejde. Zasloužila by si však mnohem víc. Knihu rozhodně doporučuji!

21.11.2022 5 z 5