Psychiatrické minimum

Psychiatrické minimum https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182522/bmid_psychiatricke-minimum-5w6-182522.png 5 10 2

Kniha přibližuje čtenářům obor psychiatrie. Na našem knižním trhu je ojedinělá tím, že se zaměřuje na široký okruh veřejnosti – nejen na lékaře (především z nepsychiatrických oborů), sestry, psychology, pedagogy, sociální pracovníky, studenty, ale i na další zájemce o lidskou psychiku. Vítanou pomůckou může být zejména těm, kteří se v okruhu svých blízkých setkávají s psychicky nemocným člověkem. Autorka zde uplatnila své více než třicetileté zkušenosti z praxe; jasnými a srozumitelnými slovy vysvětluje i nemedicínsky vzdělanému čtenáři základní psychiatrické pojmy a diagnózy a dokládá je konkrétními příběhy pacientů. Publikace bude přínosem pro všechny, kterým není lhostejný osud psychicky nemocných, i pro ty, kdo se snaží uchovat si své duševní zdraví a pohodu v náročných životních situacích.... celý text

Přidat komentář

KITT
11.07.2023 5 z 5

Výborná kniha z oblasti psychiatrie. Velmi dobře se četla, spoustu zajímavých informací a také mnoho příkladů z vlastní praxe. Vynikající kniha, která opravdu seznámí se základy psychiatrie.

Seteh
16.05.2021 5 z 5

Fajn příručka pro seznámení se se základy psychiatrie. Přehledně a srozumitelně popsáno. Oceňuji, že autorka předkládá jak vlastní názor, tak i různé názory další a nebojí se vznést námitky například i vůči obecně uznávaným pravdám. Dokáže tak čtenáře přimět k zamyšlení a k samostatnému uvažování nad problematikou. Často přispívá postřehy ze své vlastní praxe, což vnímám jako velmi cenné. Obecně napsaných knížek najdete všude hromady.
Ale jinak mám na těchhle knížkách stejně nejradši kazuistiky. :D


Štítky knihy

psychiatrie psychiatrická péče

Autorovy další knížky

Helena Kučerová
česká, 1949
2010  89%Schizofrenie v kazuistikách
2013  94%Psychiatrické minimum
2006  50%Demence v kazuistikách
2020  80%Sebevraždy
2019  80%Bolest v psychiatrii