Kishidlo Kishidlo komentáře u knih

☰ menu

Uvnitř psa - Co psi vidí, čenichají a vědí Uvnitř psa - Co psi vidí, čenichají a vědí Alexandra Horowitz

Spolu s Konejšivými signály a Střetem kultur je v mojí trojce nej psích knih. Skvěle se čte. Je psaná lehce, ale přitom je plná zajímavých myšlenek. Moc se mi líbí, že v knize nejsou pouze myšlenky a názory autorky, ale většina informací má vědecký základ a odkazuje na nějaký výzkum.

27.08.2022 5 z 5


Lidé a psi: Střet kultur Lidé a psi: Střet kultur Jean Donaldson

Část se světem Gonrů jsem četla několikrát dokola. Potom jsem tu část četla kamarádce, po telefonu své mámě, jiné kamarádce nahlas v autobuse a tím to asi nekončí. Mám chuť ty strany nakopírovat a roznést jako plakáty.
Spolu s Konejšivými signály by to měly být dvě knihy, jejichž přečtení by podmiňovalo pořízení psa.
Bohužel si spousta lidí pořídí psa bez toho, aby byla ochotna si kvůli němu přečíst knihu.

01.08.2020 5 z 5


Konejšivé signály Konejšivé signály Turid Rugaas

Dá se přečíst za jedno odpoledne a spolu se Střetem kultur by to měly být dvě knihy, jejichž přečtení by podmiňovalo pořízení psa. Bohužel si spousta lidí pořídi psa bez toho, aby byla ochotna si kvůli němu přečíst knihu :(

01.08.2020 5 z 5


A jak se vám líbím teď? A jak se vám líbím teď? Holly Bourne

K něčemu se přiznám. Já si často vybírám knihy i podle obálky a podle názvu, abych se nemusela stydět za to, co čtu na veřejnosti. A taky sama před sebou. A nikdy, nikdy, nikdy bych si nevzala do ruky takovou tu knížku, která má na obálce líbající se pár nebo polonahého muže. Nebo ženu. Takže jsem trochu bojovala s obálkou knihy. Prázdná krabička, kde místo prstenu je takové to kolečko "načítání".
Já jsem tak ráda, že jsem si tu knížku vzala a přečetla jí! Sedla mi jako zadnice na rendlík.
Shodou okolností je mi třicet a jsem nedávno rozešlá po dlouhém, nikam nevedoucím vztahu. Hlavou se mi honí jedna černá myšlenka za druhou. Absolutně nechápu, jak je možné, že se mi na facebooku téměř denně ukazuje něčí svatba. Já tolik přátel ani nemám!
Potřebovala jsem nějakou takovouhle knihu. Nějakou, na jejímž konci je happyend, ale ne v podobě prince.
Ta kniha řeší mnohem víc, než jen příběh nějaké nespokojené holky. A mě se hrozně líbí. Pořád si nejsem jistá, co si myslet o tom, že se mi tolik líbí. Ale vážně se mi líbí. Nemáte někdo tip na podobnou knížku? Knihu o lásce, lehkou, oddechovou, ale takovou, na jejímž konci nemám za á naprosto zkreslenou představu o romantickém vztahu a za bé depresi z toho, že to neprožívám já a že můj život není takový. Moc bych si chtěla přečíst ještě nějakou takovou knížku.

24.09.2019 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Četla jsem Černobílý svět, ve kterém se na tuto knihu často odkazují, proto jsem časem sáhla i po Jako zabít ptáčka.
Moc mi vyhovovalo, že je celý příběh vyprávěný malou holčičkou. Všechna ta nechutně těžká témata jsou podána s ohromnou lehkostí. Sama vypravěčka si často neuvědomovala něco, co si čtenář uvědomí okamžitě. Mně se proto z knihy často tajil dech. Je geniální.

24.09.2019 5 z 5


Deník běžkyně v nejlepších letech Deník běžkyně v nejlepších letech Zuzana Součková

Mě kniha tolik nenadchla, ale to bude moje chyba. Kniha se jmenuje Deník běžkyně, překvapivě je to opravdu deník běžkyně. Čte se hezky, občas mě pobavila a musím uznat, že mě motivovala k větším výkonům.
Štve mě, že když si člověk chce přečíst nějaké povídání o běhání nebo jiném sportu, jsou všechno jenom příručky, návody, jídelníčky a plány. Podobných povídání je pomálu. Takže jsem za knihu tak či tak ráda.

24.09.2019 4 z 5


Žít sama a užít si to Žít sama a užít si to Marjorie Hillis

"Ta, která se lituje déle než měsíc, je bačkora a kromě toho bude pravděpodobně všem na obtíž."
Kniha obsahuje velké množství hlubokých myšlenek a trochu zlých pravd. Je spíše zábavná a dá se snadno přečíst za den.

31.08.2019 2 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Vůbec nejsem zvyklá číst horory. Naivně jsem si myslela, že je to jen knížka a že se potom nebudu sama v noci bát :D
Naprosto mě nadchla zápletka a první část knihy, kdy se vlastně nic neděje. Autor jen popsal život jedné rodiny s kočkou, ale naprosto geniálně. Už se ke knize nevrátím, jsem ráda, že jsem jí dočetla. Silnějším a statečnějším povahám bych knihu vřele doporučila.

31.08.2019 5 z 5


Neobyčejná dobrodružství Neobyčejná dobrodružství Daniel Wallace

Byla to velmi lehká oddechovka bez hlubší zápletky, přesto se mi četla dobře a celkově se mi líbila. Hlavní hrdina má radost, když se mu podaří říct něco vtipného. Mně tím byl velmi sympatický.

07.07.2019 3 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Zatím nejlepší kniha tohoto autora, kterou jsem četla. Po dlouhé době kniha, jejíž konec jsem nepředvídala a nebyl přehnaně přeslazený. Kniha je lehká, oddechová, vtipná, poutavá. Hned jsem ji vrazila své mámě.

14.06.2019 5 z 5


Doufejme v to nejlepší Doufejme v to nejlepší Carolina Setterwall

První polovinu jsem byla začtená, ale druhá polovina knihy se vlekla. Nic se nedělo. Obdivuji autorku, že dokázala sama sebe popsat i se špatnými vlastnostmi. Dokázala naprosto upřímně popsat své pocity bez toho, aby je jakkoli přikrášlovala. Konec knihy mi přišel takový nijaký. Nebyl to úplně můj šálek kávy.

14.06.2019 3 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Film jsem viděla dávno a moc se mi líbil. Kniha ho ale ještě mnoho násobně překonala. Moc se mi líbí, že je kniha napsaná jakoby z pohledu tří žen. Zhltla jsem ji během týdne a už pokukuju po něčem podobném.

14.06.2019 5 z 5