kimmi871 kimmi871 komentáře u knih

☰ menu

Chovejte se jako kočka 2 Chovejte se jako kočka 2 Stéphane Garnier

(SPOILER) První díl Chovejte se jako kočka se mi moc líbil. Bylo to vtipné, odpočinkové čtení nejen pro milovníky a majitele koček. Druhý díl mě bohužel docela zklamal. Autor v knize vzpomíná na oblíbeného mazlíčka Ziggyho. V úvodu mu knížku “věnuje, což působí velice mile a dojemně. Ve výsledku na mě ale tohle dílko působilo zvláštně. Jako řádka ne příliš logicky uspořádaných textů, ve kterých často chyběl humor a nadsázka typické pro předchozí díl. Velká škoda. Čekala jsem od knihy víc.

16.04.2024 2 z 5


Zbavte se zbytečností! - odpoutejte se od věcí, ukliďte si, udělejte si prostor Zbavte se zbytečností! - odpoutejte se od věcí, ukliďte si, udělejte si prostor Rita Pohle

Velice příjemná jednohubka, která mě namotivovala vzít pytle a protřídit a vyhodit kupu zbytečností. Ráda si ji za nějakou dobu přečtu znovu...

05.07.2023 4 z 5


Poutnice Poutnice Joan Elizabeth Goodmann

Příběh ženy, která ztratila to nejcennější. Aby znovu našla smysl života, musí podstoupit dalekou pouť. Kniha je plná osobních úvah hlavní hrdinky, která prchá před zdánlivě jasným osudem. Po smrti manžela a dcerky je najednou svobodná, ale zároveň svázaná vzpomínkami a ubíjená smutkem. Děj se odehrává ve středověku, čtenář se postupně seznámí s řadou oblastí v Anglii, Francii, Itálii a Jeruzalémě. Hlavní postavy navštíví nejrůznější světové památky, hlavně posvátná místa - chrámy, kláštery a kostely. Kniha však nemá jen duchovní rozměr, ale zprostředkuje člověku příjemný cestovatelský zážitek. Mohla být klidně delší, dobře se četla a s postavami se mi nechtělo loučit. Otevřený konec by mohl být rozvinutý v dalším díle.

23.06.2022 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

První díl této fantasy série mě zaujal méně, než díly další. Z počátku mi vadila určitá podobnost se Hrou o trůny - Zeď, která rozděluje svět smrtelníků a nadpřirozených bytostí, obrovští vlci… Naštěstí se ale příběh začal brzy odlišovat a já jsem si nakonec sérii Dvorů zamilovala.

24.04.2021 4 z 5


Homo psychoticus Homo psychoticus Michaela Malá

Autorce patří velký dík za to, že knihu napsala, nechala nahlédnout do svého života a soukromí a poskytla cenné informace všem, kdo se o problematiku psychických poruch zajímají. Ve chvíli, kdy spolu v knize začaly rozmlouvat “tři osobnosti” bylo pro mě čtení trochu náročné a na čas jsem ji odložila. Jsem ale ráda, že jsem se rozhodla knihu dočíst a pravděpodobně se pustím i do dalších dílů, protože mě zajímá, jak se autorce v životě daří a jak se vypořádává s hendikepem. Myslím, že kniha je velkým přínosem hlavně pro jedince bojující s podobným postižením. Může jim poskytnout pocit, že “v tom nejsou sami”. Dále také výborně poslouží lékařům, terapeutům a rodinám osob s duševním onemocněním. Přiblíží jim, jak dotyčný myslí a co se u něj odehrává v náročných situacích.

26.09.2020 5 z 5


Tajemná nevěsta Tajemná nevěsta Teresa Medeiros

Velice příjemné oddechové čtení pro ženy. Ráda si od této autorky přečtu další knihu.

08.09.2020 4 z 5


Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Deník japonské manželky mě mile překvapil. Většinou čtu jednu knihu alespoň čtrnáct dní, u této mi po třech dnech bylo líto, že už ji mám přečtenou. Nenáročná, oddechová literatura, ve které se dozvíte hodně o rozdílech mezi českou a japonskou kulturou. Hlavní hrdinku jsem obdivovala proto, jak se dokázala v jiné zemi aklimatizovat a jak se zvládla popasovat s každodenními překážkami.

04.09.2020 4 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Náš manžel pro mě byl jedním velkým zklamáním. Často jsem knihu odkládala, nevtáhla mě do děje. Celkově mi přišla jako takový “první pokus” autorky napsat thriller. Třeba jsou její další knihy lepší, ale pro mě bylo čtení Našeho manžela ztrátou času. Doufala jsem, že alespoň rozuzlení mi zlepší celkový dojem, ale závěr na mě působil zbrkle a nedomyšleně jako většina textu.

23.08.2020 1 z 5


Čarodějka Čarodějka Lisa Jackson

Kniha mě nejdříve zaujala svým názvem. Čekala jsem sice trochu jiný typ literatury, ale erotika a sex, které se v titulu objevovaly poměrně často, byly nakonec příjemným překvapením. :) Čekala jsem hlubší fantasy zápletku a lépe dořešený konec, ale i tak dávám čtyři hvězdičky z pěti. Těším se, až si přečtu další díl této mediaveval trilogie. Bryanna z Penbrooku se stala mojí oblíbenou postavou.

19.08.2020 4 z 5


Zkoušeli jsme všechno! Respektující a klidné výchovné postupy Zkoušeli jsme všechno! Respektující a klidné výchovné postupy Isabelle Filliozat

Titul Zkoušeli jsme všechno by měl být podle mě na seznamu povinné literatury všech rodičů. Je psaný velice čtivou formou a doplněný o výstižné ilustrace. Pobavíte se u nich, i zamyslíte. Jednoznačně jedna z nejlepších knih o výchově, které jsem četla. Vyplatí se mít ji stále po ruce a v krizových situacích, kdy si jako rodič nevíte rady, nahlédnout, říct si “aha” a příště reagovat lépe!

19.08.2020 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Tahle knížka po zakoupení ještě nějakou dobu ležela na poličce, než jsem se kvůli množství stránek, konečně pustila do čtení. Chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách a začetla do děje, ale pak už se Hra o trůny stala závislostí. Napínavý děj plný intrik a zvratů, kouzelné a zároveň drsné prostředí, postavy, které buď milujete nebo nenávidíte. Pan Martin je opravdu mistr spisovatel a jestli někdy během čtení nabudete přesvědčení, že zápletka dopadne podle vašeho úsudku, nenechte se mýlit, překvapení budete snad s každým koncem kapitoly :)

15.08.2020 5 z 5