Poutnice

Poutnice https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155285/bmid_poutnice-nw3-155285.jpg 3 8 4

Historický román z 12. století. Mladá lady se po tragické smrti svého manžela a malé dcerušky vydává plna neklidu na nebezpečnou a namáhavou pouť do Jeruzaléma, aby uprchla z Anglie a ubránila se sňatku s odporným a násilnickým sirem Runcivalem. Může vůbec někdy dosáhnout vnitřního míru a vytoužené svobody? Stále doufá, že ano, ale náhle se ocitá tváří v tvář "kočičí" královně Melisendě a stane na prahu smrti, které bez pomoci nedokáže čelit.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Slovanský dům (Praha)
Originální název:

Peregrine , 2000


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
27.10.2022 1 z 5

Docetla jsem jsem do pulky, s prestavkama a uz to dal nehodlam lamat pres koleno. Je to o holce,co nechce byt provdana za nejakeho neurvalce, ale neni tam zadne napeti, neco jako kdyz si pise denik, kam,kde, co jedli, co delali.

kimmi871
23.06.2022 4 z 5

Příběh ženy, která ztratila to nejcennější. Aby znovu našla smysl života, musí podstoupit dalekou pouť. Kniha je plná osobních úvah hlavní hrdinky, která prchá před zdánlivě jasným osudem. Po smrti manžela a dcerky je najednou svobodná, ale zároveň svázaná vzpomínkami a ubíjená smutkem. Děj se odehrává ve středověku, čtenář se postupně seznámí s řadou oblastí v Anglii, Francii, Itálii a Jeruzalémě. Hlavní postavy navštíví nejrůznější světové památky, hlavně posvátná místa - chrámy, kláštery a kostely. Kniha však nemá jen duchovní rozměr, ale zprostředkuje člověku příjemný cestovatelský zážitek. Mohla být klidně delší, dobře se četla a s postavami se mi nechtělo loučit. Otevřený konec by mohl být rozvinutý v dalším díle.


minde
30.10.2013 3 z 5

Knížku jsem přečetla, ale klidně mohla mít více stránek, třeba by pak děj byl zajímavější a propracovanější.

paloma
22.03.2013 3 z 5

Kniha mě nijak vzlášt nezaujala. Pro mě ztráta času a rozhodně se ke knížce vracet nebudu.

Štítky knihy

středověk 12. století Jeruzalém poutníci

Autorovy knížky

2001  55%Poutnice

Kniha Poutnice je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x