Čarodějka

Čarodějka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52890/bmid_medieval-trilogy-carodejka-pki-52890.jpg 4 81 15

Medieval Trilogy série

< 3. díl

Bryanna z Penbrooku už od dětství velmi těžce nesla, že je jiná než ostatní. Viděla věci, které lidé v jejím okolí spatřit nedokázali, slyšela zvuky, které sluchu druhých unikaly. Své výjimečné nadání začala považovat za prokletí a snažila se je dlouhá léta potlačit. Nyní však nastal čas, aby svůj dar využila k naplnění starobylého proroctví. Vydává se tedy na osamělou pouť a zdaleka netuší, co všechno bude muset podstoupit. V temném hvozdu ji pronásleduje ďábelský Hallyd, jenž strádá pod letitou kletbou a velmi dobře ví, že jedině Bryanna může prokletí zrušit. A ve svých nenávistných plánech nemá pro ni uchystán vděk, nýbrž krutou pomstu. Naštěstí Bryanna nalezne zastání v osobě Gavyna, který v ní rozpozná dívku ze svých snů. Bude-li Bryanna svolná, může ji leccos naučit – pokud ovšem dříve nepadne do rukou svých pronásledovatelů…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Sorceress , 2007


více info...

Přidat komentář

kimmi871
19.08.2020 4 z 5

Kniha mě nejdříve zaujala svým názvem. Čekala jsem sice trochu jiný typ literatury, ale erotika a sex, které se v titulu objevovaly poměrně často, byly nakonec příjemným překvapením. :) Čekala jsem hlubší fantasy zápletku a lépe dořešený konec, ale i tak dávám čtyři hvězdičky z pěti. Těším se, až si přečtu další díl této mediaveval trilogie. Bryanna z Penbrooku se stala mojí oblíbenou postavou.

petraj30
20.03.2020 1 z 5

Kniha mě bohužel vůbec nepotěšila, někdy to bylo vyloženě utrpení. Podle mě byla kniha absolutně o ničem, pořád samé cestování a hledání drahokamů...
První díl se mi moc líbil, druhý taky nebyl špatný, ale třetí díl podle mě za moc nestál. Taky mě moc mrzelo, že to Lisa Jackson jako sérii nějak pořádně nepropojila. Bylo to sice o sourozencích, ale hrdinové prvního dílu se tam už neukázali. Hrdinové z druhého dílu se tam sice mihli, ale žádný velký dojem to na mě neudělalo, prostě celá trojka podle mě postrádala všechny emoce a to pouto které drželo Morwennu a Therona pohromadě, tam vůbec nebylo.
Ten konec, jestli se tak tomu dá prostě říkat, se mi vůbec nelíbil. Chtělo by to ještě pár stránek na úplně zakončení a Carrick mohl dopadnout trošku lépe.
Minule si s tím dějem autorka mnohem více vyhrála a taky vím, že její ostatní knihy jsou výborné:-) Každá kniha nemůže být dokonalá:-)


janqa410
09.01.2020 3 z 5

Závěrečný díl série a osud Bryanny mě velmi zajímal. Nicnémě, musím říct, že vyvrcholení série, mě nebavilo tolik, jako dva předchozí díly. Ano, příběh byl napínavý, ale občas mě připadal trošku zdlouhavě líčený, někdy jsem měla pocit, že zmatený. Nicméně jsem se knihou prokousala a ke konci ji už zhtla tak, jak se mi často děje u jiných titulů, již od začátku. Bryanna i Gavyn, velmi sympatičtí, ale Hallyd? Tak ten mi lezl krkem a kdo ví, možná to byl záměr. Ale těhotenství v 16? Já vím, tehdy to blo normálni, ale i tak, kdyby jen byla o trošku starší, sedlo by mě to lépe. No a závěr knihy? Byla jsem ráda, že to zvládli, ale Carrick mohl skončit trošku lépe, myslím, že za vše co pro Bryannu vykonal, a také bezpochyby pro její rodinu, protože stál o to, aby mu bylo odpuštěno, by si zasloužil odpuštění, nebo při nejmenším šanci na důstojnější odchod.

moudivlacek
29.10.2019 4 z 5

Pěkný závěr série, měla jsem ráda oba hlavní hrdiny, Bryannu i Gavyna. Každopádně to bylo setkání s legendami Wallesu a hlavně velká dávka dobrodružství a nebezpečí. Avšak také velká opravdová láska a odevzdání se osudu. Moc hezké.

renefer
07.05.2019 4 z 5

Za mě je nejlepší druhý díl. Tady to občas pokulhávalo, z podkoního se stal lord a z dcery šlechtičny naopak dcera čarodějky. Záporňák byl dost ubohý, stejně jako jeho konec.

Prateri
15.04.2018 4 z 5

Pohádka pro děti je krátká - většinou několik stránek, za to pohádka pro dospělé vydá na celou knihu. Čarodějka je pohádka pro dospělé čtenáře. Dobro nakonec vítězí nad zlem, jinak to přece v pohádce nelze, ale v tomto případě to dá fušku. Dobro je vždy jen jedno a zla mnoho. Hodnocení jsem asi natáhla moc, ale už to nechám tak.

Hanjimka
05.05.2017 4 z 5

Mám ráda historické romány i čarodějky a tohle mi vyhovovalo. Jen ten konec byl zbytečně urychlený. nebo se celá kniha moc táhla a na konec se děj zrychlil.

helenkan
12.04.2017 1 z 5

Chvíli jsem myslela,že jí nedočtu. Zvědavost přece jen zvítězila,ale další díly už nemusim.

havrmoni
02.03.2015 5 z 5

Jedním dechem přečteno,nejlepší ze série.

mariva
29.05.2014 4 z 5

Celkem příjemné čtení, ale už mě nebavilo tolik, jako předcházející díl. Možná už těch kouzel a fantastických prvků bylo trochu moc.

K.M.
22.04.2014 5 z 5

celkem dobrá kniha navzdory tomu že tento žánr zas tak moc nemusím

miruska1
09.07.2013 5 z 5

Docela zaujimave čitanie,už som si kupila aj zbytok serie.

Nefi
20.02.2013 4 z 5

Románek zasazený do dob dávno minulých. Právě díky tomu mě tyhle knihy tak baví. Je to sice spíše jednodušší četba, ale odpočinkové četby mám ráda. To vše zahaleno do fantasy hávu přidává další hvězdičku. Celkově se mi kniha líbí a mám jí ve svě knihovně na čestném místě.

modranka
15.03.2012 3 z 5

Knižka nevybočuje od rady iných, podobných. Autorkine krimi je podstatne lepšie.

kelve
18.08.2011 4 z 5

Na první pohled se zdá být kniha "červenou" knihovnou, avšak tomu tak úplně není. Kniha se dobře čte. Kdo hledá v knize odpoutání od reality a pobavení, tak se mu kniha bude líbit.

Štítky knihy

romance

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně