Pokušitelka

Pokušitelka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41463/bmid_medieval-trilogy-pokusitelka-uvy-41463.jpg 4 96 15

Medieval Trilogy série

< 2. díl >

Mladá a půvabná lady Morwenna se snaží dobře vládnout svému panství, ale do cesty se jí staví jedna překážka za druhou. A když na její hrad Calon přinášejí zkrvaveného válečníka, Morwenna v něm pozná Carricka z Wybrenu, muže, jenž ji připravil o panenství, zlomil jí srdce a navíc čelí obvinění z hrozivých zločinů. Morwenna váhá: je Carrick přítel, nebo nepřítel? Může mu věřit, anebo by ho měla přiřadit k početnému zástupu mužů, kteří si myslí, že žena není schopna vládnout? Zatímco dny ubíhají, zraněný bojovník pookřává a v hradní paní znovu probouzí někdejší city a vášně, jimž není snadné odolat. A jako by to nebyl sám o sobě těžký úděl, Morwenna musí společně s Carrickem čelit dalšímu nebezpečí: chodbami hradu se pohybuje člověk, jenž si nechává říkat Vykupitel. Jde za svým nekalým cílem a nelítostně se zbavuje každého, kdo se mu postaví do cesty. Spolu s ním přichází touha, smrt… a možná i nové začátky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Temptress , 2005


více info...

Přidat komentář

petraj30
18.03.2020 4 z 5

Příběh byl o něco málo slabší než první díl, ale i tak to bylo povedené. Byla to taková detektivka zasazená do středověku, prostě řádná dávka napětí s prvky romantiky.
Morwenna se mi moc líbila. Celou dobu jsem si říkala, že s Carrickem to bude nakonec přece jen trošku jinak, tak jsem zvědavá, co mě čeká v příštím díle a Theron… no asi další chlap, do kterého jsem se zamilovala:-):-)
Na jméno vraha jsem opět neměla štěstí, podezírala jsem každého muže, takže i chvíli samotného vraha:-)
Kniha se mi líbila, jen mě trochu mrzelo, že se tam neobjevili hrdinové z prvního dílu a taky bych přidala stránku nebo dvě Morwenně a Theronovi. Doufám, že ve třetím díle se mihnou všichni hlavní hrdinové.

janqa410
18.12.2019 5 z 5

Pokušitelka - příhodný název pro toto dílo. Morwenna, která mě ve Zrádkyni připadala jako zpovykaná dámička, se vybarvila a to v tm pravém slova smyslu. Uznávám, křivdila jsem jí. Kniha mě bavila, líbilo se mi propletení osudů, dokonce jsem se přistila, že nejen že tajím dech při napínavých scénách, ale při Vykupiteli, který je pozoroval, jsem zažívala odpor, při scénáh s obětmi zase dojetí a lítost. Především chůvy, té mě bylo fakt líto, dle mě to totiž byla čupr babča. A pak tu byl Carrick, kterému jsem věřila, že je nevinný, avšak ukázalo se, že to vlastně není tak, jak jsme všichni mysleli. Takže Carrick byl ve skutečnosti doopravdy pěkný hajzlík, ale jen trošku. Theron, od počátku sympaťák a správný chlap, to s bráchou teda neměl jednoduché, ale kdo ví, třeba to srovnají v posledním díle. Od počátku čtení, jsem neustále přemýšlela, kdo je Vykupitel, a podezřívala jsem postupně různé postavy. No konečný tip padl až na posledních stránkách a já jsem ráda, že se Jackson povedlo to co zamýšlela, protože udržet čtenáře v napětí až do konce, se podaří jen málokomu. Běžně se setkávám spíše s opačným případem, kdy je již zpočátku jasné, kde je zakopaný pes. Četlo se to báječně a já se už těším na Bryannu a její dobrodrůžo, protože tahe cácorka, ta je mi sympatická hodně a to nejen její zálibou v bylinkách.


moudivlacek
04.08.2019 4 z 5

Napínavý příběh o Morwenně a tajemném "Carrickovi".Bavilo mě sledovat, jak na hradě pátrají, zda je či není to pravý Carrick. Každopádně mě jen zarazilo, že nikdo z "panující hradní rodiny" neznal tajné chodby svého hradu. Jinak zas nádherný romantický příběh o cti, oddanosti, pevné víře v pravdu a lásku.
Konec mi nabízí možnosti dalšího příběhu, jsem zvědavá, zda mi to další díl série potvrdí.
Každopádně se mi tato kniha moc líbila.

renefer
25.04.2019 5 z 5

Tento díl byl lepší než předchozí. Ponurý hrad s tajemnými chodbami, kterými se za (a to opravdu častých) bouřlivých nocí plíží krvežíznivý zabiják, hned několik panen v nesnázích a nakonec hrdina, o kterém téměř až do konce knihy není vůbec jasné, jestli to náhodou není padouch ze všech největší. Nakonec nějaká ta romantika, takže já jsem spokojená.

Helena2188
23.08.2017 odpad!

No to vůbec!Prvni díl byl fajn,tady hlavní hrdina do půlky knihy spí.Pak se probere svede hradní kost a prchá.Až sem sem to dočetla dál už ne.To se moc nepovedlo.

cecetka
25.05.2016 1 z 5

Prvni dil jsem docetla, ale druhy uz jsem nedala. Odlozila jsem to, je to desne nudne. Do tretiho se ani poustet nebudu.

Arsinoe_06
10.01.2016 2 z 5

Za me tedy dost lacina a predvidatelna cervena knihovna...trochu to zachranovalo to zasazeni do stredoveku, ale tedy klasicke detektivky od teto autorky mi sedi vyrazne vic...

maličkán
28.12.2015 4 z 5

Nemám moc ráda historické knížky, ale toto nebylo vůbec špatné, prostě Lisa.

havrmoni
01.03.2015 3 z 5

Napětí až do konce,ale příliš mnoho (pro mě) nic neříkajících dialogů a myšlenek. Na zhruba 20stránkách rychlé rozuzlení záhad a tajemství,ve třech větách motiv vraha. Epilog byl o sestře Morwenny a vlastně žádné zakončení ohledně hl. postav, jen věta,že se budou brát. Ty useknuté konce mi vadí a docela dost.

miruska1
08.08.2014 5 z 5

Tak ako aj prva časť, tak aj tato je plna napetia až do konca. Skvely pribeh,ale zase tam bol ten rychly koniec- ten mi vadil.

mariva
23.05.2014 4 z 5

Docela příjemné a napínavé čtení. Už se těším na pokračování.

gabca007
16.12.2013 4 z 5

Kniha byla napínavá od začátku až do konce, zajímavá zápletka i rozuzlení.
Kdo čeká romantiku, ta je tu tak okrajově, ale příběh opravdu zaujme.

Evička
25.09.2013 5 z 5

Pěkná knížka z historie, hezká oddychovka, i když mám radši ty super detektivky, ty nemají chybu, ale někdy má člověk chu´t na něco lehčího ( i když i tady bylo napětí) a k tomu je tato knížka ideální. Mám knížky Lisy Jakson moc ráda, patří mezi moje oblíbenkyni a nemůžu říct, že by se mi některá její knížka nelíbila :-)

Verousek
22.06.2012 3 z 5

Docela zajímavá kniha, ale od Lisy Jackson jsem četla lepší

modranka
15.03.2012 3 z 5

Dobre napísané, na sériu málo prepojené, takže sa dá čitať samostatne.