Tajemná nevěsta

Tajemná nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43384/bmid_tajemna-nevesta-rB0-43384.jpg 4 137 22

Lennox Family Magic série

1. díl >

Tajemná nevěsta je okouzlující romantický román, nabitý láskou, smíchem i tajemnem. Mladičká čarodějka ze sedmnáctého století je odsouzena k smrti, ale místo krutého konce ji potká budoucnost, jakou si ani nedokáže představit - ocitá se v náručí pohledného cynika, kterému uštědří lekci o síle lásky. Ariana neměla ponětí o moci amuletu, který zdědila po matce, a už vůbec netušila, že by ji mohl dopravit o více než tři sta let do budoucnosti. Znenadání se ocitá mezi vysokými věžemi ze skla a kovu - a zřítí se rovnou k nohám muže s mrazivě šedivýma očima a srdcem zdánlivě tvrdým jako křemen. Samotářský miliardář Tristan Lennox v magii nevěří, ale má své důvody, aby nabídl milion dolarů komukoliv, kdo prokáže její existenci. Zakrátko je obklopen podivíny, podvodníky a lidmi, kteří se mu chtějí při této příležitosti pomstít, ale kráska se zastřeným hlasem, která spadla do jeho luxusního života jakoby z mraků, je něčím zcela jiným - ženou schopnou okouzlit jeho osamělé srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Breath of magic , 1996


více info...

Přidat komentář

sidonka
21.04.2024 4 z 5

Takové milé oddychové čtení, víkendová jednohubka plná kouzel a vtipných situací

petulkapeta
18.04.2024 5 z 5

,,Do hrudi se mu zabodlo kopí bolesti, ale tentokrát věděl, že tím začíná něco krásného. Překvapilo ho, že Ariana neslyšela třesk jeho pukajícího srdce, které se plně otevřelo lásce, jíž si chtěl nahromadit na celý život. Lásce, která se vysmívala jeho cynismu a dala mu odvahu uvěřit ve věčné štěstí a společný život."

Cestovat časem,zamilovat se,najít rodinu...no je taky toho hodně a rozhodně to stojí za to!


hana1039
18.04.2024 4 z 5

Oddechové čtení pro relax, pohádka pro dospělé...

mariva
02.12.2021 4 z 5

Odpočinkové romantické čtení s velkou dávkou nadsázky a kouzel. Když to čtenář vezme jako pohádku, dokáže kniha pobavit.

vcielka
24.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Trochu mi vadila ta Travisova nechapavost ohladom zakonitosti casu. Samozrejme, ze je mrtva, ked je v minulosti. Kazdy v tak dalekej minulosti je uz davno mrtvy a nie len strateny v case. Vyhodou cestovania v case je, ze sa vies preniest v nom kamkolvek. I do okamihu, ked este ten clovek mrtvy nie je. Rovnako to nepochopenie, ako moze byt Arthurova dcera, ked ona ma 20 a on je len 10 rokov strateny. No nieee. To je uplne, ze nepochopitelne, ked jasne povedala, ze prisla z doby spred 300 rokov. To aa nedalo jednoducho ucerit. Clovek, co dokaze vynajst carodeja, ale nedokaze pochopit taku jednoduchu logicku vec. Dokonca cele 2 mesiace nie. Inak to bol mily pribeh. Miestami tie neuveritelne veci, ako ked ju obklopil svadobny personal. Cukrar tam bol prisiel pomuceny od muky. Uz vidim, ako nejaky cukrar na navrh svadobnej torty pride k nejakemu prominentnemu zakaznikovi obleceny v pracovnom a neumyty :D Chapem, ze taketo nadnesene veci mali vyvolat absurdne vtipne obrazy, ale u mna to akosi nefungovalo. Bolo to az prilis pritiahnute za vlasy. Vlastne ak si zoberiem hocijaku postavicku, ci Wite Lizea, ci Svena Nordgarda, Goodi Hubinsovu, vsetci boli skor akesy prehnane parodicke karikatury ich charakterov. Ale tam sa to dalo prepacit skor ako u nerealnej pomucenej zastery. Este aj ten Wite Lizeov plan bol pochybny. Ako mohli vediet, ze dokaze Tristan carodeja vyrobit?
Inak to bolo fakt ctive. Len po uz neviem kolkej knihe po sebe od Medeiros mam pocit, ze sa zacina vyzivay prave v takychto absurditach a neuveritelnych veciach a uz zacinam ich byt dost presytena.

pip11
10.02.2021 3 z 5

No tak nevím, mám z této knihy poněkud rozporuplné pocity. Na příběh jsem se těšila, ale ve výsledku je to jen lehký nadprůměr. Myšlenka byla dobrá, bylo to i místy vtipné, ale více než 3,5* dát nemůžu.

kimmi871
08.09.2020 4 z 5

Velice příjemné oddechové čtení pro ženy. Ráda si od této autorky přečtu další knihu.

Hřibče
12.05.2020 2 z 5

Dočetla jsem, ale přiznám se, že spíše ze setrvačnosti, protože jsem byla zvědavá kdy a jak Ariana Tristanovi sdělí odkud pochází. První čtvrtina knihy byla velmi vtipná, což se mi hodně líbilo, ale přibližně od 2. čtvrtiny mi Tristan začal lézt trochu na nervy a tím i zabil tu humornou složku příběhu. Unavovalo mě, jak jednou Arianě věřil, po druhé zase ne a tak to bylo pořád dokola až teda na konci pochopil celou pravdu. Ještě, že tam byl Cop i Sven, kteří to chvílemi (pro mě) výrazně zachraňovali. Nebýt jich, tak by to s muži v této knize šlo hodně z kopce. K čarování se moc vyjadřovat nebudu, podle mě to v Arianině podání působilo spíše směšně, ale budiž. :) Upřímně jsem od knihy čekala trochu více, ale dočetla jsem ji.

petraj30
01.10.2019 2 z 5

Kdybych si odmyslela veškerá kouzla, byla by to moc pěkná kniha, mám ráda cestování v čase, ale to je asi vše. Teď nechci nikoho urazit, ale připadalo mi to jako lehká parodie Harryho Pottera. Mám ráda knihy od této spisovatelky takže vím, že to umí mnohem líp. Tohle nebyl můj šálek čaje

Zirvith
08.05.2019 4 z 5

Docela originální téma na tento žánr... cestování časem :-) Ale proč ne, kniha byla čtivá a zajímavá. Akorát já bych se teda s radostí zabydlela spíš v tom 17. století jak v tom 20. :-)

LilianaFalcon
23.02.2019 2 z 5

Strašně zdlouhavé a nevěrohodné.

DUNIKO
05.07.2018 5 z 5

Za mě opět úžasný.Trochu jsem se jí branila ale po začteni mě knížka úplně pohltila.Naprostá bomba.

janqa410
02.03.2018 5 z 5

Ariana, Travis a Čaroděj. Po různých knihách, které jsem poslední dobou četla, kde se válčí s meči a řeší se různé dobové skandály a intriky, byla Tajemná nevěsta příjemná změna. Troška magie, neotřelý Travisův humor, který mi v mnoha pasážích vyvolával úsměv na tváři, mě opravdu bavil. Ani nevím proč, ale celou dobu jsem si jeho postavu představovala jako Patricka Janea z Mentalisty. A Ariana? Ta by mohla být zase jako Abby z Námořní vyšetřovací služby - trošku poťouchlá, záhadná, se svým osobitým stylem a osůbka, která pokaždé nabídne intenzívní zážitek, jakmile se ocitnete v její blízkosti. Rozhodně mohu doporučit, krásné, odpočinkové čtení!

Barbora H
17.06.2015 1 z 5

Copperfield... To fakt nedám...

havrmoni
08.06.2015 5 z 5

Moc pěkné už se těším na druhý díl.Hezká romantika s magií a s cestováním časem.

1v8na
02.04.2015 5 z 5

Kniha vyla velmi dojemná, moc se mi líbila. Byla v ní jak romantika, tak i humor.

badinka4
12.12.2013 4 z 5

Příjemné pohodové čtení

Evaevelína
25.09.2013 5 z 5

pěkně humorná kniha s pohádkovým koncem.....moc doporučuji

miruska1
19.08.2013 5 z 5

Veľmi pekna a napinava kniha. Teresa Medeiros proste nesklame :-)

Kaety
08.04.2013 5 z 5

Moc pěkná kniha na to, že byla autorčinou prvotinou.
Kniha o lásce, magii, nedůvěře, záhadně zmizelém kamarádovi, dvojím obvinění z vraždy a o budoucnosti.