Chovejte se jako kočka 2

Chovejte se jako kočka 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418003/bmid_chovejte-se-jako-kocka-2-qpG-418003.jpg 4 27 11

„Všechno, co jsem vám ještě neřekl…“ Ve své předchozí knížce jsem shromáždil čtyřicet kočičích vlastností, nadání a schopností, kterými bychom se měli inspirovat a přijmout je za své, abychom se cítili spokojení. Během měsíců, které následovaly po jejím vydání, jsem si uvědomil, že jsem rozhodně neřekl všechno! Můj kocour Ziggy mi pravidelně našeptával nová poselství. Dostal jsem tedy nápad sdílet s vámi tento deník psaný dvěma rukama a dvěma tlapkami a prozradit vám, co všechno nám ještě může pomoct prožít šťastnější život! Ať už mluvíme o lásce, zdraví nebo o práci, v poselstvích, zákonech a životních radách se ozývají ozvěny kočičího způsobu života. Ziggy mi odhalil jejich tajemství. Předtím, než před několika týdny usnul navždy, musel jsem mu svatosvatě slíbit, že vám je předám… 101 dní: o tolik kočičích tajemství a drobných životních radostí se podělíme.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Osobní rozvoj a styl , Příroda, zvířata

Vydáno: , Jota
Originální název:

Agir et penser comme un chat. Saison 2 , 2019


více info...

Přidat komentář

kimmi871
dnes 2 z 5

(SPOILER) První díl Chovejte se jako kočka se mi moc líbil. Bylo to vtipné, odpočinkové čtení nejen pro milovníky a majitele koček. Druhý díl mě bohužel docela zklamal. Autor v knize vzpomíná na oblíbeného mazlíčka Ziggyho. V úvodu mu knížku “věnuje, což působí velice mile a dojemně. Ve výsledku na mě ale tohle dílko působilo zvláštně. Jako řádka ne příliš logicky uspořádaných textů, ve kterých často chyběl humor a nadsázka typické pro předchozí díl. Velká škoda. Čekala jsem od knihy víc.

Ivan Kučera
14.02.2024 2 z 5

Túto knihu som dostal grátis k veľkej objednávke a povedal som si, že hoc by som si ju sám od seba nikdy nekúpil, tak keď už je doma, prečítať si ju. A som v rozpakoch. Pravdupovediac neviem, komu je určená. Mali sme mačku, od mačiatka až po smrť, prežila s nami divokých, zaujímavých, drsných i krásnych cca 14 rokov... a napriek tomu ma táto kniha nebavila. Dokonca mi miestami pripadalo vo veku 42 rokov nedôstojné čítať niečo, v čom autor píše niektoré kapitoly v mene svojho (zosnulého) kocúra. Toto fakt nie je čítanie pre dospelých, ale určite to nie je ani čítanie pre najmenších. Keď uvážime, ako si s mačacou tematikou poradila Alexandra Pavelková v Štyroch mačkatieroch, tak je to ozaj ako nebe a dudy. Stéphane Garnier síce raz za čas príde s dobrou myšlienkou... ale ozaj len veľmi nečasto. Väčšinou to boli s prepáčením blbosti typu „Buďte šťastní“, „užívajte si života“ a „počúvajte svoje srdce“, čo je pravdaže pravda, ale...


Jája92
12.02.2023 4 z 5

Přiznávám, že jsem první díl nečetla, rovnou se mi do ruky dostal druhý díl, který mě zaujal pěkně vykreslenou obálkou.
Ze začátku mě nudilo neustálé omílání prvního dílu.
Kniha se četla rychle, důležité části jsou zvýrazněné.
Není to ani tak o kočičím chování, jako spíše o názory samotného autora, který je převedl do myšlenek kocoura Ziggyho.
S některými myšlenkami jsem se ztotožnila, s některými ne.
Ale jinak se jednalo o odpočinkové čtení. A chvíli jsem záviděla, že nemůžu být kočka, která je svobodná, vyhřívající se na sluníčku.

RendyaDav
21.08.2022 3 z 5

První díl byl o něco lepší...Tady u druhého jsem se hodně nudila.

soukroma
30.04.2022 3 z 5

Jako kočkomil jsem se na knihu vrhla, ale dojem je neslaný nemastný: opravdu jde o osobní člověčí rozvoj, není to o životě s kočkou, tím méně o životě koček.
Chování, které chce doporučit k zrcadlení u lidí, je pak vcelku obecné a s kočkami nemá zvlášť co dělat (nebo dokonce vůbec - v mnoha věcech jsem s autorem vysloveně nesouhlasila, i ponechám-li stranou účelovou personifikaci a hlavní autorství v tlapkách kocoura Ziggyho):

"Poslední slovo pána domu
Co jsem opravdu chtěl říci:
- Strach není k ničemu, nikdy se nevzdávej a věř si.
- Zůstaň přirozený, zůstaň velký a měj se rád.
- Zůstaň klidný, buď pokorný a všechno si užívej.
- Buď laskavý, uď přímý a řekni to.
- Odpusť jim, odpusť sobě a objev život.
- A miluj jako nikdy, protože toto také pomine.
To znamená: chovejte se jako kočka.
ZIGGY"

Pozn.: Někdy před dvěma lety jsem se setkala i s prvním dílem, ale zjevně ve mně nic nezanechal..., nic si nepamatuji.

lenka6751
05.01.2021 2 z 5

Četla jsem první díl, ten mne nezaujal. Druhý je o něco lepší. Je však pravda, že takový to pohled na svět mne nikdy nenapadl a má něco do sebe.

originál
29.07.2020

zatím mi přijde slabší než jednička...

Konkrétně se mi nelíbí jak se kocour snaží lidi přesvědčit že ví všechno mnohem líp a poučuje nás. Asi to bude tím že nemám ráda knihy které mi říkají jak mám co dělat. První díl mi přišel o dost volnější a s lepšími myšlenkami, nicméně ještě tak docela nemůžu soudit, jsem asi ve třetině.

Áňa 998
03.03.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka, pro mě dokonce o něco lepší než první díl. Každého milovníka koček rozhodně potěší :)

menalinda
15.01.2020 4 z 5

Prima,opět přečteno na cestách MHD S úsměvem na rtech.Pro kočičáky radost.

Irsaf
12.01.2020 4 z 5

Skvělá kniha pro všechny milovníky koček i ostatní...
Úplně jsem v tom viděla ty naše kočky...

Awapuhi
17.12.2019 5 z 5

Velmi kočičí.

Štítky knihy

sebedůvěra, sebevědomí inspirace péče o zvířata

Autorovy další knížky

Stéphane Garnier
francouzská, 1974
2018  70%Chovejte se jako kočka
2019  73%Chovejte se jako kočka 2
2020  62%Buď cool jako kočka
2020  73%Chovejte se jako James Bond
2022  76%Ži ako Malý princ

Kniha Chovejte se jako kočka 2 je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce60x
Chystám se číst26x
Chci si koupit7x