kavu kavu komentáře u knih

☰ menu

Liška Liška Frederick Forsyth

Zajímavé byly hlavně informace o mezinárodní špionáži a vůbec vztazích různých států, ale co se týče děje a způsobu vyprávění, moc mě to nezaujalo.

12.08.2021 2 z 5


Pozvaná Pozvaná Simone de Beauvoir

Tedy do půlky knížky jsem bojovala, abych to nevzdala. Po půlce se začalo trochu něco dít, ale stejně - všechny 3 hlavní postavy jsem prostě nechápala a neměla ráda. Nedoporučuji.

04.03.2021 1 z 5


Držte si své děti Držte si své děti Gordon Neufeld

Revoluční kniha o výchově dětí a škodlivých důsledcích přenesení vazeb z rodičů na vrstevníky.

29.12.2020 5 z 5


Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Dobře se čte, je napínavá - a v životě jsem u knížky tak dlouho nebrečela.

01.07.2020 4 z 5


Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku Jaroslav Svoboda

Nejlepší kniha nejen o ekozahradě! Doporučuji vřele každému, nehledě na to, jestli nějakou zahradu vlastní, je tam spousta skvělých informací pro každého.

01.07.2020 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Jedním slovem strhující.

08.10.2019 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Kdyby to nebylo tak strašně přesprosté, tak bych dala 3, možná i 4 hvězdy, protože jinak mě čtení celkem bavilo, i když žádný velký děj a příběh v ní nehledejte. Bohužel ale ten styl vyjadřování mi to pořád kazil a zůstal mi jen závěrečný dojem z knížky, a to, že je hrozně vulgární. Četla jsem od Hartla i Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ta mi přišla lepší, alespoň byla trochu k zamyšlení.

05.09.2019 2 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Těšila jsem se, když je Třeštíková v poslední době vidět všude. Ale prostě nebavilo, přišlo mi to takové trochu primitivní. Bohužel.

05.09.2019 1 z 5


Kdo zabil Karen Silkwoodovou? Kdo zabil Karen Silkwoodovou? Howard Kohn

Kniha je podle mě dobrá, je napínavá, a hlavně je důležité, že je napsána podle skutečné události. Poukazuje na nebezpečí nakládání s radioaktivními látkami a na to, jak firmy zamlčují pro ně nepříjemné skutečnosti navzdory poškozování lidských životů.

04.09.2019 4 z 5


Dům na pobřeží Dům na pobřeží Daphne du Maurier

První polovina knihy mě nebavila, hlavně ty prostřihy do minulosti, ale naštěstí jsem to vydržela a druhá půlka už měla spád. Nejsem z ní ale tak nadšená jako ostatní. Fantasy prostě asi není můj šálek čaje.

25.05.2019 3 z 5


Ženou všemi smysly Ženou všemi smysly Markéta Sýkorová

Knížka hlavně pro zasmání, ale i zamyšlení a dokonce pár slz ukáplo. Líbila se mi.

10.03.2019 4 z 5


Toulání Šumavou a Pošumavím Toulání Šumavou a Pošumavím Josef Pecka

Kniha je skvělá, nabitá zajímavými místy. Mé hodnocení je sníženo jen z osobního pohledu - protože mám raději výlety přírodou než po památkách, a těch bych si v knize přála víc.

28.11.2018 4 z 5


Odvážný rodič - Buddhismem inspirovaný rádce, jak vychovat citově odolné dítě Odvážný rodič - Buddhismem inspirovaný rádce, jak vychovat citově odolné dítě Krissy Pozatek

Vůbec mě nebavilo knížku číst, ale našla jsem v ní zajímavý a přínosný pohled na výchovu dětí.

22.09.2018 3 z 5


Měsíční údolí 2 Měsíční údolí 2 Jack London

Hodně se mi líbila, jen závěrečná část mi přišla až neuvěřitelně pozitivní, ale proč vlastně ne ;-)

22.09.2018 4 z 5


Cesta - Od punku ke svobodě Cesta - Od punku ke svobodě Lukáš Vincour

Zajímavá životní cesta jednoho kluka, zajímavější asi pro ty, kteří se v punku orientují. Oceňuji jeho vztah ke zvířatům, to byl také důvod, proč jsem knížku četla.

22.09.2018 3 z 5


Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Moc jsem od ní nečekala a byla jsem příjemně překvapená.

28.07.2018 4 z 5


A objevíš poklad, který v tobě dřímá A objevíš poklad, který v tobě dřímá Laurent Gounelle

Nevím, jestli je to jen můj problém, ale já Gounella fakt nemusím. Nebaví, primitivní psaní, primitivní prvoplánové příběhy...

28.07.2018 1 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Prvních pár stránek jsem si říkala "ty jo, co to je, to mě bavit nebude". A jak jsem se mýlila, s každou další stránkou jsem byla víc a víc zaujatá a dočetla jsem s naprostým úžasem a plná hlubokých myšlenek.

28.07.2018 4 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Knížka se mi dostala do ruky náhodou, ani se mi do ní moc nechtělo, jaké ale bylo moje překvapení po přečtení pár stránek - knížka se mi líbila opravdu hodně moc, pořád jsem se těšila, až budu moct číst dál. Popsala bych ji jako zvláštní, zajímavou, napínavou... Je tam hodně filozofických úvah a míst k zamyšlení, chvílemi autor zachází až do deprese, ale podle mě přesně v míře, která k životu patří. Také u této knihy oceňuji, že jsem dopředu netušila jak dopadne. Za mě rozhodně nejvyšší hodnocení.

03.03.2018 5 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Tenhle díl Milénia se mi moc nelíbil, ztrácela jsem se ve velkém množství nových postav, které se navíc vynořují "odnikud", a také mi připadalo, že autor už to přehnal s množstvím různých zápletek, které se mi zdály už "vycucané z prstu". Stále mě to odvádělo od ponoření se do děje. Vadilo mi také, že v knížce probíhá až moc osobních linií postav, stačila by Lisbeth a Mikael, ty další už bych nepřidávala. Neustálé přeskakování mě vytrhávalo z děje. Přesto je knížka čtivá. Bohužel se mi nelíbí Lagercrantzovo líčení postav Lisbeth a Mikaela, Larsson to prostě není, podle mého názoru se tohle spíš blíží "béčkovému" čtení.

27.02.2018 3 z 5