Katka.zavodska Katka.zavodska komentáře u knih

☰ menu

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Ani druhý díl mě nezklamal. Sympatický detektiv, skvělá zápletka i rozuzlení. Třetí díl už na mě čeká a moc se na něj těším.

12.11.2023 5 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Detektivní sérii se sympatickým inspektorem Callanachem jsem objevila náhodou. První díl se mi moc líbil a už se pouštím do dílu druhého.

12.11.2023 5 z 5


Zpátky ve hře Zpátky ve hře Michal Viewegh

Tak tato kniha byl pro mě přešlap. Vzala jsem si ji s sebou na dovolenou a předpokládala jsem, že se pobavím. To se ale nestalo. Povídky nudné, předvídatelné, na jedno brdo. Snad jedna, dvě, byla průměrné, jinak ani nestojí za to, je dočíst.

07.10.2023 1 z 5


Mariana Mariana Susanna Kearsley

Hezká a čtivá kniha. V knize se prolíná současnost a minulost, což mě občas rušilo. Za krásný konec však dávám hvězdičku navíc.

07.10.2023 4 z 5


Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Skvěle napsaná a zajímavá detektivka, i když na mě místy brutální. Autorka vás nenechá ani na chvíli vydechnout, děj je strhující a graduje až do konce.

28.08.2023 5 z 5


Nikdy nezapomenu Nikdy nezapomenu Michel Bussi

Na mě příliš těžká a překombinovaná kniha. Ztrácela jsem se v tom, co je realita a co fikce, ale musela jsem číst stále dál, abych zjistila, jak se zápletka rozmotá.

28.08.2023 3 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Miluju psychothrillery a tato kniha je naprostá bomba. Perfektní psychologie postav, dokonalá zápletka a spousta otevřených otázek pro další díly.

29.07.2023 5 z 5


Jak to chodí v lidské hlavě Jak to chodí v lidské hlavě Petra Štarková

Knihu mi půjčila kolegyni pro moji dceru a ani jsem nečekala, že se do ní tak nadšeně začtu. Kniha příjemnou a srozumitelnou formou poskytuje dětem i dospělým základní informace o psychologii. Informací není přehršel, což je naopak k dobru.

18.06.2023 5 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Na pohled krásná kniha. Dějově a obsahově se mi kniha nelíbila. Od půlky jsem se musela vyloženě nutit knihu dočíst.

18.06.2023 1 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Velmi zdařilé rodinné drama, u kterého budete plakat ale také se smát. Poznáte lidi s jejich chybami a strastmi. A je jen na vás, ke kterému hrdinovi si najdete cestu. Kniha se čte velmi lehce, zhltla jsem ji jedním dechem.

28.03.2023 4 z 5


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Detektivky miluji a tato je obzvlášť povedená. O napětí, zajímavý děj a zvraty tu není nouze. Postav zde na můj vkus bylo docela hodně a ze začátku jsem se ztrácela. Brzy jsem se však zorientovala a knihu přečetla jedním dechem. A jen pro doplnění: Vraha jsem tipla špatně :-)

02.03.2023 5 z 5


Žena v ohni Žena v ohni Lisa Barr

Líbilo se mi propojení historických skutečností a umění se strhujícím dějem kvalitního thrilleru. Nechyběla ani romantická zápletka. Tajemství a napětí vydrží po celou knihu a graduje až na samý závěr. Moc povedená kniha.

02.03.2023 4 z 5


Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Za sebe hodnotím jako nejslabší knihu úžasné Jane Austenové. Pomalý a táhlý rozjezd, málo dotažené dialogy postav i samotná romantická zápletka, která by stála za lepší vykreslení.

11.01.2023 3 z 5


Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Nenápadná a útloučka knížka, která mě teď před vánoci hodně zasáhla v mém melancholickém přemyšlení o bytí a nebytí.
Ubírám ale dvě hvězdičky, protože si myslím, že se jedná o silné téma, z kterého se dalo vytěžit víc. V tomto případě povídková délka knížky je spíše na škodu.

06.12.2022 3 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Pěkně napsaná a čtivá detektivka, i když osoba Eriky je pro mě trošku kontroverzní a postava mi nebyla úplně sympatická. V knize se střídají pasáže, které jsou strhující a děj je napínavý s pasážemi nudnými, jež vás nutí přeskakovat odstavce.

10.11.2022 3 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Čtivá a zajímavá detektivka s gradujícím dějem. Líbil se mi autorčin styl psaní, v knize nejsou hluchá místa a snadno se do ní začtete. Jednu hvězdičku strhávám za pár nelogičností v příběhu, jinak určitě doporučuji k přečtení.

31.10.2022 4 z 5


Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Krásný příběh o lásce, která překoná všechny překážky a je věčná. Kniha se mi krásně četla od první stránky. Jakmile jsem se do ní začetla, nedalo se přestat. Je to takové nádherné pohlazení pro všechny romantické duše. Po přečtení knihy ve mně zůstala moc příjemný pocit a naladění.

23.10.2022 5 z 5


Etiketa pro elegantní ženu Etiketa pro elegantní ženu Julie Balobanova

Na knize je znat, ze se jedna o autorcinu prvotinu. Na knihu jsou zde v komentarich rozporuplne nazory. Ja se priklanim k tomu hodnoceni, ze kniha se na prvni pohled zda obsahla, ve skutecnosti je ale povrchni. Jednotlivym kapitolam chybi detailnejsi rozpracovani a vetsi pece pri zpracovani tematu.

18.10.2022 1 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Kniha plna zivotnich mouder. Naprosto me uchvatila, skvele se cetla. V knize jsou obsazeny naprosto nadcasove myslenky. Nechapu, jak nekdo dokazal ve sve dobe napsat tak skvele a moderni dilo.

18.10.2022 5 z 5