Žena v ohni

Žena v ohni https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501504/bmid_zena-v-ohni-j0y-501504.jpg 4 99 37

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před více než 75 lety uloupili nacisté a od té doby o něm nikdo neslyšel. Ztracený portrét nádherné a tajuplné ženy touží získat světoznámý návrhář a Danův osobní přítel, kterému už nezbývá mnoho času. Po tomtéž plátně zatím v Evropě pátrá také provokativní galeristka Margaux de Laurentová, bohatá žena bez skrupulí, zvyklá dostat, co si přeje. V cestě jí stojí pouze Jules a její odhodlání. Mladá žena se stále víc zaplétá do mezinárodního uměleckého skandálu a zjišťuje, kolik zrůdností nacisté na poli umění napáchali a že řada z těchto zločinných křivd není dodnes uznána, natož napravena. Strhující děj s prvky thrilleru je založený na historických skutečnostech a dává čtenáři nahlédnout do zákulisních praktik světa umění a nelegálního obchodu s kradenými uměleckými předměty. Žena v ohni vypráví příběh silné ženy, jež stejně jako umělecké dílo dokáže prozářit svým jasem dějiny i lidská srdce.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Woman on Fire , 2022


více info...

Přidat komentář

essene
01.04.2024 5 z 5

Moc se mi líbila.Pěkně propracované,čtivé,napínavé.Rozhodně doporučuji

boeink
14.11.2023 3 z 5

Kniha mi dala docela zabrat. Pokaždé, když jsem ji brala do rukou, měla jsem problém se začíst a často jsem se musela vracet pár stránek zpátky. Když se mi konečně podařilo začíst, pak už se mi četlo dobře. Nejvíc se mi líbil závěr, který jsem dočítala večer, ten mě tak pohltil, že se mi úplně přestaly klížit oči a spánek šel stranou.
Téma knihy i její zpracování se mi líbilo, problém se soustředěním je plně na mojí straně, takže ty tři hvězdičky jsou možná trochu nespravedlivé. Celou dobu jsem si říkala, že film by byl fajn.


MAU256
20.10.2023 4 z 5

Pro výjimečnou mladou ženu, bojovnici a hledačku pravdy, která je stejně praktická jako oslnivá. Nikdy nezapomenu na své první boty ... ani na ty poslední. Děkuju, Jules. Ellis

Příběh ztraceného obrazu, který byl za války zabaven nacisty. Obraz, který má na svědomí neskutečnou lásku, nenávist, zradu, smrt, ale nakonec z pohledu Lilian - "ten zatracený obraz prý konečně přinesl něco dobrého a ona to chce vidět na vlastní oči." Napínavá, čtivá. Knížka se mi líbila, můžu jen doporučit.

krevetka79
28.09.2023 5 z 5

Velmi povedený příběh.
Originální námět z uměleckého a novinářského prostředí.
Hledání obrazu zabaveného nacisty a postupné rozplétání jeho historie.
Čtivě a velmi napínavě napsaná knížka.

klf76
21.08.2023 1 z 5

Hodne spatny. Dej knizky slabej. Nechapu, proc to ma tak velke hodnoceni. Cteni tohoto veledila bylo utrpeni.

zuzana2495
08.06.2023 1 z 5

Za mě docela nuda, II. světová, démonická galeristka a půvabná investigativní novinářka, mladá a tak nadaná, a úžasný neznámý obraz neznámého malíře, po kterém všichni baží. Hodně klišé obratně splácaných dohromady. Kniha na efekt.

markej
05.06.2023 4 z 5

Thriller z uměleckého prostředí, v němž se pátrá po obraze Žena v ohni, který se ztratil po druhé světové válce a zobrazuje tajemnou ženu? Silné postavy se svými vlastními tajemstvími a zamotanými životy? Nečekané zvraty a příběh, který má spád? To všechno nabízí román Lisy Barr a to všechno mě moc bavilo.

I když jsem čekala ještě maličko větší wow efekt, s knížkou jsem velice spokojená a můžu ji vřele doporučit.

Hodnocení: 4,5* z 5*

Fidibus
05.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Pátrání po ztraceném obrazu svede dohromady nevlastní sourozence, odhalí dávnou historii a smutné osudy a hlavně zrůdnost sběratelky. Naopak novinářka Jules, která kvůli svému pátrání ztratila šéfa a přítele Dana, najde lásku, a to kromě Adama i vztah k Ellisovi.
Vlastní příběh s ideou se mi líbil, ale nevyhovoval mi styl psaní, neustálé skákání mezi osobami i časem. První půlka mi přišla ne moc zajímavá, s přituhováním děje se to rozběhlo, i když mi Margaux jako postava připadala už neskutečná a přehnaná.
Nejdojemnější je Ellis na konci a jeho dar pro Jules.
"Umění není o tom, co vidíte, ale o pocitech, které ve vás vyvolá."
"Nakonec vždycky dostane, co chce, ale vzrušuje ji ta hra."
"Kdo má větší nárok - já, nebo on?"

TeaPeter
10.05.2023 5 z 5

Špičková pohádka pro dospělé - geniální variace na Popelku, Sněhurku, Hvězdný prach a spoustu dalších. Výborně se čte. Svět umění je světem opravdu velkých peněz a myslím, že to je tady ukázáno moc pěkně - i s backstage, která je všechno jen ne pěkná.

derminator
16.04.2023 5 z 5

Žena v ohni napínavá knížka od začátku do konce. Knihy se zápletkou umění mě baví. Kniha je o kradenem nacistickém umění a je opravdu dobrá. Ma skvělého zaporaka a plno kladných hrdinů a Jules všem vypálí rybník. Knihu hodnotím kladně a dávám 85%.

stesti.s.knihou
12.04.2023 4 z 5

Žena v ohni je thrillerem, po kterém se vyplatí sáhnout. Děj se zabývá uměním, galeriemi, obrazy a konfiskací majetku v období druhé světové války.
Mladá investigativní novinářka Jules má za úkol najít obraz, který byl po celá desetiletí ukryt neznámo kde. Zdánlivě neškodné pátrání se záhy změní v boj o život - Jules totiž není jediná, kdo po obraze pátrá.
Autorka popisuje poměrně složitý a rozvětvený příběh, který je však vystavěn velmi šikovně a já díky tomu neměla problém orientovat se v něm. Postavy, kterých je v knize větší množství, jsou jednoznačně rozděleny na klaďasy a záporáky - od první kapitoly víte, komu fandíte. Závěr je lehce předvídatelný, zejména romantická linka, která je rovněž součástí příběhu (naštěstí poměrně vkusně).
Bavilo mě to moc - originální prostředí, retrospektivní linka, rozvětvenost příběhu, vhled do umění a investigativní žurnalistiky.
Hodnotím 4/5 - hvězdičku dolů za akčnost některých momentů, které byly dle mého názoru velmi těžko uvěřitelné, a naopak předvídatelnost celého příběhu (chyběl mi tam nějaký wow okamžik).

Kanimůra2
22.03.2023 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Nepřidávám se k nadšencům. Nemohla jsem se začíst, kniha mě nezaujala.

stonelady
18.03.2023 5 z 5

Skvělé a napínavé čtení. Tuto knížku neodložíte, dokud ji nedočtete.

Žena v ohni je investigativní thriller ze světa umění, který postupně odkrývá historii ztraceného obrazu, vtáhne vás do obchodování na černém trhu, kde se točí velké množství peněz a vezme vás na nebezpečnou cestu investigativní novinařiny.

Mladá reportérka Jules Rothová získá práci u nejúspěšnějšího investigativního novináře Dana Mansfielda a ihned dostane tajný úkol - získat poslední obraz malíře Ernsta Engela Žena v ohni, který byl ukradený nacisty během 2. světové války, pro slavného návrháře luxusní obuvi Ellise Bauma. Není ale jediná, kdo se vzácný obraz pokouší najít. Do cesty ji vstoupí mocná psychopatická galeristka Margaux de Laurentová. Jules má ale na své straně vnuka Ellise Bauma Adama, který je také umělec a zná Margaux po všech stránkách. Pomáhá ji se na ni připravit, ale během pátrání dojde k nečekanému zvratu a Jules musí pokračovat na vlastní pěst.

Kdo nakonec obraz najde neprozradím. Mohu vám ale slíbit, že to nebudete vědět do poslední chvíle. Smutný a zároveň šťastný závěr mě dojal. Opravdu silný konec!

veriszv
08.03.2023 5 z 5

Žena v ohni byla opravdu strhující a originální příběh.
Propojení světa umění, historických událostí, investigativní žurnalistiky a thrilleru se ukázalo jako bravurní kombinace.
Autorka skvěle pracovala s napětím, a to i přesto, že záporáka jsme znali prakticky od začátku.
Navíc tu najdeme opravdu propracované postavy, které trochu divočejšímu příběhu dodávají na uvěřitelnosti. Já mám většinou problém si postavy opravdu oblíbit tolik, aby mi na nich skutečně záleželo. A tady se to povedlo, a to hned u tří z nich.
Romantiku bych v příběhu nepotřebovala, a když se začaly objevovat její první náznaky, říkala jsem si, jen to ne. Nakonec ale i s tou romantikou autorka naložila docela šikovně, takže mi to nepřekáželo v tom, abych si příběh užila.
Zkrátka tenhle příběh chcete číst, věřte mi!

Katka.zavodska
02.03.2023 4 z 5

Líbilo se mi propojení historických skutečností a umění se strhujícím dějem kvalitního thrilleru. Nechyběla ani romantická zápletka. Tajemství a napětí vydrží po celou knihu a graduje až na samý závěr. Moc povedená kniha.

Veveova
27.02.2023 3 z 5

Moc dobře se kniha četla, strhující děj, vhled do investigativní žurnalistiky, do způsobu obchodu s uměleckými předměty, do zrůdného chování nacistů a jejich zvěrstev páchaných na zejména židovském obyvatelstvu, okrádání či násilném odebírání majetků, včetně uměleckých děl. Opravdu jsem nelitovala výběru knihy. Moc pěkné.

Zuzulinka
24.02.2023 5 z 5

Krásná kniha!!

Peyka
19.02.2023 4 z 5

Po dlouhé době velmi dobrý výběr! Knížka, která naprosto splnila moje očekávání. Skvělá zápletka, spojení umění, krimi a investigativní žurnalistiky za mě naprosto dokonalé. Kontrast racionální a odhodlané Jules a prohnilé zkažené Margaux - autorka velmi dobře vykreslila charaktery. Každá je svým způsobem Ženou v ohni.

Jazykově a kompozičně povedené tak, že udrží čtenářovu pozornost až do konce. Klobouček českému překladu.

Takovéhle chytré příběhy mám ráda. Spokojenost, až na ten až moc americký sentiment na konci. 85%

Magdalenkačte
27.01.2023 4 z 5

Jules Rothová je mladá reportérka, která touží pracovat u investigativního novináře Dana Mansfielda.
Dan a Jules začínají společně rozplétat příběh kolem obrazu s názvem Žena v ohni a ten hledají pro Danova kamaráda Elise, který umírá a má k obrazu osobní vztah.
Každý správný příběh musí mít svého “zaporáka”. Po Ženě v ohni patrá i Margaux de Laurentová, která se nebojí použít veškerého vlivu a dokonce i násilí, aby dostala, co chce.

Příběh je skvěle sestaven a čtenáře nutí číst, aby brzy odhalil, kde je obraz schován.
Vzhledem k tomu, že mě toto období dějin extrémně zajímá (krádeže umění nacisty), tak mi tato kniha vyloženě sedla.

Pokud máte rádi knihy Natashy Lester či film George Clooneyho Památkáři, tak toto vás nadchne!

veruptackova
03.01.2023 5 z 5

Žena v ohni je kniha, kterou jsem prostě musela dočíst, přestože nejsem čtenář, který běžně čte do noci. Skvěle propracovaný a čtivý příběh vás nadchne pro investigativní žurnalistiku a svět umění. Autorce se povedlo propojit historii s napínavým příběhem plným akce. Díky tomu jsem věřila, že by se zápletka skutečně mohla stát i když se místy pohybovala na hraně reálnosti.
Svůj podíl na uvěřitelnosti a čtivosti příběhu měly i propracované postavy, jaké v thrillerech moc často nepotkáte. Opravdu ocením, když chápu jednání všech zúčastněných a přitom mě tyto pasáže nenudí. Naopak se od knihy opravdu špatně odchází. Prostě ji budete chtít dočíst.

Podtrženo sečteno - Žena v ohni je napínavý thriller s originální zápletkou, který vás vtáhne od první strany a já vám tuto mou TOP knihu roku rozhodně doporučuji.