KarinNechvata KarinNechvata komentáře u knih

☰ menu

Dívka s labutí Dívka s labutí Sabina Zelená

Velmi zajímavé téma, které nutí k zamyšlení, jak bychom se chovali na jejich místě my. Osobně nevím, ale přiznám se, že jsem jim to přála. Hezky jsem si oddechově početla.

06.09.2022 5 z 5


Dám ti noční nebe Dám ti noční nebe Sabina Zelená

Tahle autorka je pro mě objev (na doporučení od kamarádky) - a nezklamala mě. Ráda jsem nakoukla do Austrálie a těším se na další knihy.

06.09.2022 5 z 5


Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Další skvělá kniha této autorky - naprosto ze života, jak to mám ráda. Kdo někdy zažil život na vesnici nebo na malém městě, ví, že to tam přesně takhle chodí. Vůbec nevadilo, že jsem měla tušení dřív, než se to prozradilo. Bavilo mě sledovat jednotlivé vztahy hlavní hrdinky s jejím okolím a ty blogy byly příjemným zpestřením. Těším se na další román, také vypadá velmi zajímavě.

15.06.2022 5 z 5


Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Sparks prostě nezklame. Pro mě jsou jeho knihy sázkou na jistotu. A miluji i jejich filmová zpracování - na ty filmy se mohu koukat stále dokola. Příběhy jsou dojemné, autor ví, jak chytit za srdce.

13.06.2022 5 z 5


Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Zajímavé propojení dvou linek. Víc mě bavil příběh, vyprávěný babi Hedou, celkově mi to připomnělo Sparksovu Nejdelší jízdu, tam jsem taky hltala tu starší linku a ta současná mě až tak nebavila. Celkově ale moc hezká knížka, dobře se četla.

13.06.2022 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Klasika, kterou žádná romantická duše nemůže nemilovat, ať už jako knihu, nebo zfilmovanou. Dávám si ji opakovaně.

19.10.2021 5 z 5


Noci v Rodanthe Noci v Rodanthe Nicholas Sparks

Autora jsem objevila díky filmům, které mě vždycky dostanou. Jeho příběhy jsou vždy propletené, svým hrdinům nakládá opravdu do hloubky a tu lásku jim věřím. Jen bych jim občas přála lepší konec. Noci v Rodanthe jsou jeden z mých nejoblíbenějších.

19.10.2021 5 z 5


Sestra Sestra Rosamund Lupton

Thrillery moc nevyhledávám, ale tento se mi do ruky dostal náhodou. Velmi mile mě překvapil, děj mě okamžitě vtáhl a byla jsem velmi napjatá, jak se to rozuzlí. Moc pěkná knížka.

19.10.2021 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Jedna z těch knih, které mohu číst opakovaně, když si chci poplakat. I film se mi moc líbil. Ačkoli pojednává o velmi smutné situaci a vážné nemoci, příběh je podáván s humorem, nadějí a upřímnou láskyplností.

19.10.2021 5 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Tato knížka pro mě byla velkým překvapením. Autorku jsem do té doby neznala, ale doporučila mi ji knihovnice a nelitovala jsem. Mělo to napětí, i když se scény současnosti mohly zdát statické. Mám tuhle komorní atmosféru ráda. V kontrastu s ní vyniklo drama, které se odehrávalo v minulosti, která Vandu přivedla až tam, kde ji Radim objevil. Nikdo z nás neví, jak by se v její situaci zachoval a dost možná stejně. Mrazilo mě z toho, co jí kartářka řekla, a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem se nedozvěděla, jak to skončí. Neobyčejný příběh obyčejné ženy o tom, jak se může život zvrtnout. Mohla za to věštba, nebo ona sama? Kdo ví? Rozhodně doporučuji.

19.10.2021 5 z 5