Sestra

Sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113488/bmid_sestra-lop-113488.jpg 4 538 166

Psychologický román okořeněný prvky detektivky a thrilleru zkoumá mezilidské vztahy, sílu lidského ducha a ohledává hranice, jež jsme ochotni překročit na cestě za svým cílem. Beatrice se dovídá strašnou zprávu, že její mladší sestra Tess se pohřešuje. Přilétá do Londýna jen proto, aby se dozvěděla, že ji nalezli mrtvou a prý je to sebevražda. S tím se Bee odmítá smířit a zatímco v duchu rozmlouvá s milovanou Tess, pouští se do pátrání po jejím vrahovi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sister , 2010


více info...

Přidat komentář

SSTknihy
27.09.2023 3 z 5

Víc než thriller nebo detektivka jde spíš o psychologický román o vztahu dvou sester, potažmo o ženské duši. I způsob vyprávění formou dopisu mrtvé sestře evokuje svým způsobem terapeutické vypořádání se s prožitým traumatem. Pátrání po příčinách smrti vede sice k překvapivému vyústění, bohužel místy je to cesta trochu moc zdlouhavá.

Han-nah
04.09.2023 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, zaujal mě styl psaní formou vyprávění - psaní dopisu mrtvé sestře. Bea se doví, že její mladší sestra Tess byla nalezena mrtvá. Jelikož si byly velice blízké, pátrá a snaží se dokázat, že to neni pravda, aby si sama sáhla na život. Dopisy - forma deníku, jsou plné lásky, vzpomínek, plné emocí a ukázka sesterského, ale i mateřského pouta., smutek a stesk.
Dověděla jsem se něco o genetice při cystické fibróze, výzkumu genové terapie. V této pasáži mě až mrazilo, čeho mohou být lékaři - vědci schopni. Závěr trochu uťatý.
* jsem přidala za krásné vyjádření vztahu sester. Mě umřela jedna sestra přirozenou smrtí a taky si s ní povídám, proto jsem velice chápala Beu, která chtěla hlavně svou milovanou sestřičku očistit a to je tak silná touha, že je schopna obětovat vše.


Knihomolka506
21.11.2022 4 z 5

Bea měla moc ráda svou sestru. Byly si hodně podobné, ale hlavně blízké. Chtěly si toho dost říct a spoustu věcí spolu stihnout, ale nic z toho se už bohužel nestane. Tess už nežije.
"Zabila se sama, případ můžeme uzavřít." tvrdí strážci zákona. Jenže Bea zná nejen svou sestru, ale taky pravdu.

Co je na celém thrilleru zajímavé je, že je psaný formou dopisu sestře a to i v čase, kdy se o Tessiině úmrtí nevědělo.

Jirinamac
25.09.2022 3 z 5

Čtení mě nebavilo. Líbily se mi vztahy sester, ale to je tak všechno, forma vyprávění mi přišla dost zmatená a moc jsem tomu nerozuměla. I ten konec takový nijaký.

Maciiik
06.08.2022

(SPOILER) Po dlouhé době dávám u knihy "nedočteno" - čtení je to asi fajn, ale kniha se ke mně dostala v naprosto nevhodnou dobu. Vybrala jsem si ji v knihovničce při hospitalizaci na gyn-por oddělení, a téma postiženého/mrtvorozeného dítěte jsem nevydýchala...

lucisa.n
22.07.2022 3 z 5

Příběh mi byl vzhledem k medicíně a porodnictví dost blízký. Ale nebýt toho, asi bych se s knihou trápila. Nějak jsem se do ní nemohla začíst, soustředit se. Přitom se jí zápletka odepřít nedá. Na konci jsem byla fakt překvapená, bylo tam poměrně dost zajímavých zjištění, nejen ohledně vraha :) Ve výsledku je to takové průměrné čtení. Určitě se ale najdou i lepší knihy v daném žánru.

TaNya_
28.06.2022

Celkem zajímavá kniha, kterou čtete s napětím a konec vás malinko překvapí, ale zrovna dnes v záplavě důmyslných a mrazivých severských thrillerů se toto dílo trochu ztratí.

Čmeláček
07.06.2022 4 z 5

Úplně špatné to nebylo, ale jsou lepší thrillery. Od paní Lupton už další knihy vyhledávat nebudu.

Runinka
18.05.2022 2 z 5

Tak to mě moc nechytlo. Dočetla jsem k sebevraždě a odkládám. Třeba se k ní někdy vrátím.

Georgine
12.01.2022 3 z 5

Předtím jsem četla od této autorky knihy V plamemech a Dokonale ticho, které mě nadchly. Snad proto velké očekávání, ale do Sestry jsem se nejak nemohla zacist. Za mě nejslabší kniha této autorky.

Martasek5
01.01.2022 1 z 5

Styl psaní formou dopisu mi nevadil. Vadilo mi jak to celé skončilo, celkově nezáživné čtení. Začátek slibný, pak příběh ztratí jiskru, a dočetla jsem jen z “povinosti”

KarinNechvata
19.10.2021 5 z 5

Thrillery moc nevyhledávám, ale tento se mi do ruky dostal náhodou. Velmi mile mě překvapil, děj mě okamžitě vtáhl a byla jsem velmi napjatá, jak se to rozuzlí. Moc pěkná knížka.

Paja11.11
11.05.2021 5 z 5

Kniha předčila mé očekávání. Děj byl napínavý od začátku až dokonce, spoustu zvratů (některé byly očekávané, ale z většiny jsem měla pusu dokořán). Celá kniha napsaná ve formě dopisu má větší důvod, než si člověk myslí, stejně tak sezení s panem Wrightem. Všechny otázky, co si může čtenář pokládat, jsou v knize zodpovězeny. Propracovaná a čtivá kniha, vřele doporučuji.

Lusa
05.11.2020 5 z 5

Vlastně ani nevím, jak jsem se ke knize dostala, zřejmě se mi zalíbila obálka a popis, ale dlouhou dobu jsem jí měla v knihovně a dostala se k ní až teď. Překvapilo mě, že mě zaujal tento formát psaní, ale Bee vyprávění bylo nakonec velice poutavé a napínavé. Konec mě velice překvapil, za mě velice skvělé.

85098211
23.10.2020 4 z 5

Už delší dobu jsem se po nějaké autorčině knize poohlížela a nakonec jsem si vybrala tuhle ;-). A je opravdu dobře napsaná a čtivá, i když je v ní také několik poněkud zdlouhavějších pasáží. Forma deníku mi vůbec nevadila, spíš naopak, protože si myslím, že se k danému příběhu výborně hodila. A to, jak se Bee pídí po pravdě pod hustým nánosem všech nepravd a lží, je opravdu originální a skvěle podané. A přestože je čtenáři víceméně od začátku jasné, že se Tess nezabila sama, sám hodně dlouho tápe a netuší, co přesně za jejím nečekaným úmrtím vězí. A konečné odhalení všeho, tj. vraha, motivu a podobně, je opravdu překvapivé. Bohužel úplný závěr byl tak trochu zbytečně moc natahovaný, za to (a také již zmíněnou zdlouhavost) jednu hvězdičku strhávám, ale jinak se mi kniha líbila a časem možná zkusím od autorky nějakou další ;-).

klaraj093
22.10.2020 5 z 5

Mám hrozně ráda její knihy.. I tato mě velice bavila..

Zuzulka30
18.10.2020 1 z 5

Kniha se mi nečetla dobře, psáno formou dopisu sestře mi hodně vadilo. Bylo to celé nějaké zmatené, občas jsem se ztrácela a závěr jsem už opravdu jen přetrpěla. Opravdu nic moc.

ArwenAragorn
13.10.2020 2 z 5

Za mě nic moc. Do čtení jsem se musela nutit a pořád jsem čekala, až se děj rozběhne. Možná ale, že jsem neměla ke čtení tu správnou náladu.

travaisik
07.10.2020 5 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout.Hltala jsem všechny řádky.Knizka mě zaujala.

krevetka79
01.08.2020 5 z 5

Velmi zajímavý příběh s překvapivým koncem .
Kniha se četla sama i díky prolínání dějů.