kajus9506 kajus9506 komentáře u knih

☰ menu

Julie v nesnázích Julie v nesnázích Andrea Wandel

Tato série je velmi příjemně čtivá obzvlášť pro milovníky koní. Krásná oddechovka na dlouhé večery, ale i jen tak kdykoli, když máte chuť. Některé postavy se zde opakují, jiné jsou v každé knize nové, no každopádně mohu doporučit.

07.03.2018 5 z 5


Kreslíme poníky s Montym Kreslíme poníky s Montym Jennifer Bell

Kniha je spíš pro ty, co nemají vyloženě přirozené vlohy ke kreslení. Dává tipy a triky, ale naučit vás to nemůže.

07.03.2018 3 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

V zásadě celkem humorná kniha na to, jaký to má být původně žánr a to hlavně díky Asadovi. Chvíli jsem ho taky podezírala (pravda, z trochu něčeho jiného), ale naštěstí se ukázalo, že to nebude tak vážné, jak jsem si původně myslela (aspoň doufám). Rozhodně hodlám číst další knihy ze série a nejspíš se podívám i na film, ačkoli trochu váhám. Člověk pokud první čte knihu má svůj vysněný svět i vzhled postav a kinematografické zpracování to přeci jen vždy trochu naruší. Nicméně jsem asi zvědavá, jaký to bude rozdíl kniha vs. film. Doporučuji!

20.02.2017 5 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Volné pokračování první knihy bylo stejně výborné. Jisté plus pro mne bylo, že jsem již znala hlavní okruh postav z vyšetřovacího týmu, což je víc, než příjemné a člověk se již od počátku orientuje a může se naplno zabývat příběhem, který stejně jako ten předchozí dokázal zaujmout. Zkrátka jsem četla každou volnou chvíli, hltala jsem každou stranu a to je pro mne dobrá kniha. Trošičku mne zklamal závěr, který, jak správně podotkla uživatelka tarantinka, se podobal jinému příběhu, který jsem shodou okolností četla jen o pár měsíců dříve. Celkově mi to tam nezapadalo, ale autorovi to za skvělý výkon ráda odpustím, stejně jako jsem to odpustila tomu předešlému.

28.11.2016 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Ačkoli se nedoporučuje slabším povahám, dle mého by si tuto knihu měl přečíst každý. To, že je podle skutečnosti je ještě jako "třešnička na dortu". Na rozdíl od filmu zachycuje celý děj a do daleko větších podrobností. Obsahuje spoustu výmluvných fotografií. Četla jsem ji již jako náctiletá a opravdu hodně ovlivní pohled člověka na některé věci.

23.11.2016 5 z 5


Zima křišťálových tanců Zima křišťálových tanců Angela Dorsey

Nádherné čtení zasazené do divoké přírody. Netradiční dívčí román o koních. Moc doporučuji, obsahuje i nádherné kresby a obálka je absolutně nádherná. Jedná se o první díl série a i ostatní díly jsou skvělé.

23.11.2016 5 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Knihu jsem koupila intuitivně, bez přečtení jakékoli ukázky. Sama sebe jsem výběrem rozhodně nezklamala a jsem velmi ráda, že si hoví v mé sbírce. Celé vyprávění je velmi čtivé, zajímavě psané, pěkně promyšlené. Místy překvapí, místy potěší, donutí k zamyšlení a přitom se člověk i hodně zasměje. Rozhodně skvělá volba. I přes veselou obálku bych řadila spíš jako čtení pro dospělé, než mladistvé.

23.11.2016 5 z 5


Skrýš Skrýš Johan Theorin

Úžasný příběh. Něčeho mi v závěru bylo líto, ale rozhodně to bylo překvapivé a zdrcující. Psáno opravdu velice čtivě, člověk se těší na každou volnou chvilku, kdy bude moct vzít knihu do rukou.

23.11.2016 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Zpočátku se zdá přeskakování od jedné postavy k druhé trochu matoucí, ale po velmi krátké době se člověk zorientuje a začne si naplno užívat příběh, který graduje až do samého konce. Musím přiznat, že jsem opravdu neměla tušení, jak to dopadne a tak by to mělo být. Skvělé! Právě čtu volné pokračování a vypadá to na podobně skvělou práci autora.

23.11.2016 5 z 5