_k_ _k_ komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Změnila mi život

20.05.2020 5 z 5


59 vteřin 59 vteřin Richard Wiseman

Skvělá kniha o psychologii, podložená skutečnými výzkumy a obsahuje rady, jak si zlepšit život reálnou cestou. Doporučuji

05.01.2020 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Lepší než dívka ve vlaku, komplikovanější zápletka, ale občas jsem se musela ke čtení nutit

03.01.2020 3 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Jednoznačně doporučuji, čte se sama

03.01.2020 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Měla jsem od knihy asi trochu větší očekávání, možná, kdyby tomu tak nebylo, tak by mě kniha nadchla víc.
Zpočátku jsem měla velký problém se začíst, ale potom jsem si na styl psaní zvykla a šlo to.
Kniha vás nepustí, zvraty se tam dějí pravidelně, ale na mě děj působil hodně nereálně, přišlo mi to trochu přitažené za vlasy.
Jako čtení na odpoledne dobré, ale čekala jsem více. Zkusím další knihy od autorky.

17.12.2019 3 z 5


Milovala jsem život Milovala jsem život Abby Fabiaschi

Když jsem po této knize sáhla, netušila jsem, co od ní čekat. Po dějové lince se zde toho neděje moc, ale za to je zde krásně popsána psychika osob a jejich vývoj. Doporučovala bych každému, aby si tuto knihu přečetl. Pomohla mi zamyslet se nad tím, jak vlastně žiju, co všechno v životě mám a uvědomit si, že co mám dnes, zítra mít nemusím. Ukazuje, jaké každodenní věci bereme jako jistotu a nepřikládáme jim váhu, což je krásně ukázáno v částech z Bradyho a Eveina pohledu. Vlastně mi ani jeden z nich ze začátku nepřišel sympatický, ale jsou vykresleni opravdu věrohodně, lidé se takhle opravdu chovají, protože si neuvědomují, čeho by si měli v životě vážit.
Kdo chce, si z této knihy může odnést opravdu hodně, stačí se nad tím vším zamyslet.

12.11.2019 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Ze začátku jsem byla ke knížce skeptická, protože není zrovna žánru, který bych četla, ale byla jsem mile překvapena. Knížka se čte opravdu rychle a dobře, děj má spád. Líbilo se mi, jakým směrem se kniha ubírala od druhé půlky, ze začátku jsem Jude moc nemusela, nebyla mi moc sympatická svým chováním, ale poté jsem jí fandila, jak vzala věci do svých rukou. Naopak Taryn, kterou jsem ze začátku měla ráda, jsem moc nemusela, její chování mi vadilo.

28.10.2019 5 z 5


Co Alice neřekla Co Alice neřekla T. A. Cotterell

Popravdě jsem od knihy čekala něco trochu jiného, spíše thriller, kde bude hodně děje, nakonec z toho byl psychologický román, který se zabýval myšlenkami Alice. Ale, přesto tuto knihu nehodnotím špatně. Psychologicky byla zpracována dobře, akorát jsem Alici někdy moc nerozuměla a konec jsem taky úplně nepobrala, každopádně mě fakt překvapil, nečekala jsem, že to takhle dopadne. Hodně zajímavá mi přišla postava Marianne, Eda jsem třeba ráda neměla vůbec, už jen pro to, co udělal a jak se zachoval poté a na konci knihy při hádce s Alicí. Jako oddechovka dobré.

28.10.2019 3 z 5


Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou Viktor Černoch

Téma knížky je zajímavé, nejvíc se mi líbila časová osa na konci knížky, která zobrazuje, co se s námi a s planetou stane.
Knížka je chvilkama moc odborná, chce to mít nějaké znalosti, aby jste některým částem rozumněli.

22.10.2019 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knížka je to dobrá, každopádně první půlka je chvílema docela zdlouhavá, ve druhé půlce už se něco děje a kniha nabírá spád.

21.10.2019 4 z 5