Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou

Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341909/bmid_jak-dlouho-prezije-lidstvo-katastro-a84-341909.jpg 3 20 12

Nikdo neví, co bude příčinou zániku lidstva, zda jaderná válka, asteroid, epidemie, změny klimatu či jiné katastrofy. Jisté je, že život na naší planetě jednou skončí. Může se to stát každým rokem, dnem, ba i vteřinou. Autor nám barvitě vylíčí nejrůznější varianty zkázy, ať už přírodního původu, nebo ty, které si zaviníme sami.... celý text

Přidat komentář

Ronnie68
04.03.2024 3 z 5

Zajímavá kniha ... místy trochu scifi ... o různých konců světa....

Tamirai
14.04.2023 1 z 5

Na jedno prečítanie, možno zamyslenie sa a ide sa ďalej...


ctenarknih581
22.11.2020

Strašná hovadina. Autor posbíral cizí texty na internetu a slepil je do jednolitého textu blábolů, který neříká nejen nic o budoucnosti, ale jen hystericky vyjmenovává možnosti, které jsou i nejsou pravděpodobné. Zdroje jsou sice uvedené, ale z jejich množství je jasně poznat, že autor je pouze zvládl poskládat a vydávat za své a k nim ještě s vypětím všech sil doplňuje své rádoby vtipné glosy. Absolutní odpad.
Pokud by páter Koniáš měl šanci dostat do ruky tuto knihu jako dítě, vysvětlovalo by to jeho následný vztah ke všem knihám.
Stačí jen letmo tuto prostou publikaci prolistovat a i z názvu kapitol a podkapitol je jasné, že žádnou rozumnou informaci nelze očekávat.
S ohledem na to již nemá více cenu se k tomuto braku vůbec vyjadřovat.
Každý, i méně rozumný čtenář, jistě nalezne diametrálně odlišné množství knih, které stojí za to přečíst a následně s nimi podložit stůl. Tato se bohužel nehodí ani k posledně zmíněnému účelu.

emilieselden
31.05.2020 3 z 5

Zajímavá kniha, i když občas trochu těžší a složitější na pochopení.

_k_
22.10.2019 3 z 5

Téma knížky je zajímavé, nejvíc se mi líbila časová osa na konci knížky, která zobrazuje, co se s námi a s planetou stane.
Knížka je chvilkama moc odborná, chce to mít nějaké znalosti, aby jste některým částem rozumněli.

ivana02
26.10.2018 4 z 5

Žádná deprese, jak by se z názvu celkem logicky dalo předpokládat. Jednotlivé možnosti konce lidského plémě na Zemi jsou srozumitelně popsané a jak jsem pochopila, v nejbližší době nám vyhynutí nehrozí. Mohou se stát katastrofy, které vyhladí většinu obyvatelstva, ale je velká šance, že by někde přežila skupina či dokonce skupiny rozmnožováníschopné.
Co bylo ovšem na knize nejlepší - vtipné autorovy poznámky pod čarou, u těch jsem se pobavila a téma se odlehčilo.
Manželovi jsem dala číst kapitolu o jaderné válce, jeho oblíbené téma. Ano, vůbec se mu to nelíbilo, je to prostě šťoural a nacházel tam chyby :-) Já jsem v tomto tématu nenáročný a naivní čtenář, s knihou jsem byla spokojena.

JPavlin
22.04.2018 5 z 5

Skvělá kniha! Potěší i čtenáře, kteří se v problematice jednotlivých katastrof zas až tak moc neorientují. Autor totiž umně vysvětluje řadu věcí velmi čtivým a odlehčeným způsobem, což je velmi sympatické. Knihu samozřejmě nejde přečíst jedním dechem - no taky to není žádná romantická detektivka :-) I tak mě bavila zejména svou formou - střídmým chytrým humorem a vtipnými poznámkami, díky kterým jsou popisované katastrofy celkem snadno stravitelné. Některé kapitoly (např. Gama záblesk) by jich snesly i více. Některé popisované pohromy jsou mi (díky bohu) dost vzdálené, takže spíš něž populární vesmírná témata (např. Srážka s asteroidem, Invaze mimozemšťanů, atd.) mě zasáhly kapitoly Vyčerpání zdrojů, Přelidnění, Změna klimatu a samozřejmě Jaderná válka. Téměř 30 stránek odkazů na zdroje potvrzuje, že autor má opravdu neskutečný přehled a dbal na důsledné podávání faktů. Naštěstí je kniha zakončena celkem optimisticky a zdá se, že konec je zatím v nedohlednu :-) Takže se těším na další autorův počin!

Princezna22
11.03.2018 4 z 5

V knize mě děsně štvalo to neustále vysvětlování číslema apod.... Strašně faktu pohromadě a nějak moc se mi to všechno placalo dohromady jako pátý přes devátý. na můj vkus poměrně těžká kniha na vstřebání :D ale to nevadí líbila se mi. :)

Jane417
30.11.2017 5 z 5

Zajímavá kniha, která díky svému obsahu, není pro slabé povahy. Toto totiž není úplná fikce, ale teorie, která by se mohla dít i v praxi. Dobře a srozumitelně napsané.

Ďumbierka
15.09.2017 4 z 5

K tejto knihe odporúčam so sebou nabaliť veľa humoru, nadhľadu a ľahkú hlavu.
:) ja som si veľmi obľúbila poznámky autora vždy označené (*). Nešla som do toho čítať knihu a skončiť s depresiou :) to by bolo veru nepríjemné :)...
Kniha bola z časti pre mňa oddychové čítanie, nakoľko áno, autor opisuje koniec existencie ľudstva , ale podľa mňa to zobral aj s humorom a bolo to ako taký dokument niekde na Viasat alebo Discovery.
Pri hlbšom pohľade, sa mi ale knižka čítala miestami ťažko, na to aká je tenučká....
Dávam to za vinu nespočetnému množstvo nevysloviteľných mien :) a všelijakých vedeckých miest a centier a stredísk :D ...
Každopádne témy boli zaujímavé a pre niekoho kto sa zaujíma, môžem odporučiť, podľa mňa je tak veľmi dobré zhrnutie plytvania zdrojov, globálneho otepľovania a takéto podobné témy, ktoré sa nás dotýkajú asi najviac...
Mne sa knižka páčila, no má určite ohraničené a osobité "publikum".

Pitbullka
10.07.2017 3 z 5

Velice zajimava kniha, na muj vkus ale tolik faktu pohromade, ze se kniha neda precist jednim dechem i kdyz budete sebevic chtit. A obcasny autoruv nuceny humor tak nejak dojem z knihy kazil. Ale zajimave cteni, ktere muzu doporucit tem, co se o tyhle veci zajimaji. Ctenar neznaly teto problematiky nadseny nebude.

Rodaw
21.06.2017 4 z 5

Knížka, která mě okouzlila na první pohled. Už když jsem ji viděla, tak jsem věděla, že si ji musím přečíst. Na téma "postapokalyptický svět" bych nejradši vedla dlouhé diskuze, ale v mém okolí není nikdo, kdo by chtěl (ok, možná jsem trošku divná, ale určitě ne jediná :P ) a tak jsem měla z téhle knížky přímo dvojitou radost. A byla jsem moc spokojená. Už když si přečtete věnování knihy, poznáte, že autor nechodí kolem horké kaše a představuje nám ne různé teorie, ale přímo možné scénáře - či vizi budoucnosti. Je děsivá představa, že celý náš svět jednou skončí, ale bohužel ano, je to tak a spíš než představa je to vlastně tvrdá realita. I když je autor místy vtipný, tak knížka má stále velmi vážný podtón (alespoň já to tak vnímala) a řeknu to takhle - když si to necháte až moc připustit k tělu, může z toho být klidně i deprese. Takže tuhle knížku čtěte, pokud máte odvahu a nebo pokud jste schopni a ochotni si vůbec připustit různé (strašné) scénáře. Nevíme, kdy to přijde, ale jednou to přijde. To je téměř matematická jistota.
Nejvíc mě bavily tyto kapitoly: jaderná válka, smrtící epidemie, změna klimatu a invaze mimozemšťanů. Ale všechny byly zajímavé. Některé na mě možná až příliš technické- šmrncnuté chemií,fyzikou,
astronomií..(např.umělá inteligence a gama záblesk), ale to k tomu prostě patří :)
Úplně nejvíc mě vyděsila možnost jaderné války. Po zhlédnutí filmu VLÁKNA (mimochodem doporučuji) mě tato kapitola vlastně ničím tak moc nepřekvapila, ale dokázalo mě opět pořádně vyděsit - a nebo spíš navodit nepříjemný pocit... Ano, tohoto se bojím. Ano, tohle nechci začít a do třetice ano, kdyby se tohle stalo, bylo by asi lepší umřít hned než přežívat (teď se vůbec nechci rouhat, ale někdy je to lepší.. jednodušší..osvobození).
Přišlo mi, že se k této možnosti autor často v knížce vracel a vnímal ji jako jednu z těch nejvíce pravděpodobných.. (ne-li úplně nejvíc).. znepokojivé a velmi děsivé.
Nejhorší je asi ta bezmoc.. nemůžeme nic, jen čekat.. a doufat, že se tohoto nedočkáme-nedožijeme (stejně jako naše děti, vnoučata a tak dále..). Užívejme si každého dne, protože nevíme, kdy bude ten den D.
Knížku doporučuji všem, kteří se o toto téma zajímají! Za mě spokojenost!!

Autorovy knížky

2017  64%Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou

Kniha Jak dlouho přežije lidstvo - katastrofy, které jednou nastanou je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst23x
Chci si koupit6x