jeany23 jeany23 komentáře u knih

☰ menu

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Od knihy jsem toho příliš nečekala, o to víc mě překvapilo, jak mě chytla. Gábina je vážně číslo, její mladické eskapády jsou ale jen slabý odvar toho, co přijde pak. (Zajímavé je hlavně zpětně porovnat její vztah s Petrem Koukalem s tím, jak jejich manželství nakonec dopadlo.) Nešetří tu svého bývalého trenéra, kolegyně závodnice (jednu obzvláště), dopujicí Rusy...a tím si pod sebou řeže větev. Překvapuje mě množství negativních komentářů, Gábinina prostořeká upřímnost je očividně spoustě lidí proti srsti a z jejich pohledu si toho dovolila příliš, ale mně se naopak líbí, že člověk vidí, jak to v takovém prostředí chodí. Pár mušek by se našlo, ale celkově to bylo fajn čtení.

19.04.2024 4 z 5


Světový atlas záhad Světový atlas záhad Karl P. N. Shuker

Moc hezky zpracovaná kniha. Je v ní pár nepřesností, nejde moc dopodrobna, ale skoro nic v ní nechybí a má pěkné fotky a obrázky.

19.03.2024 5 z 5


Muži jsou vinni? Muži jsou vinni? Klára Mandausová

Pár zajímavých postřehů tu bylo, ale jinak se mi kniha četla těžkopádně. Asi mi nesedl ten styl nebo způsob vyjadřování pana Honzáka.

05.03.2024 2 z 5


Ježíšova dynastie : skryté dějiny Ježíše, jeho královské rodiny a zrození křesťanství Ježíšova dynastie : skryté dějiny Ježíše, jeho královské rodiny a zrození křesťanství James Tabor

Kniha mne překvapila, je podána srozumitelně a čtivě. Dočetla jsem se spoustu zajímavých informací, o kterých se dá hlouběji přemýšlet. Zda jsou ale uvedené teorie a závěry reálné nebo ne, to si musí čtenář asi posoudit sám za sebe.

27.02.2024 5 z 5


Záhadné syndromy Záhadné syndromy Walter-Jörg Langbein

Nepochopila jsem zavádějící český název knihy, kdy bych myslela, že kniha bude o nějakých záhadných nemocech, a přitom je o UFO :-) Jinak je ale velmi čtivá, a i když jsem toho na téma UFO už přečetla dost, obsahuje i případy mně neznámé.

21.02.2024 5 z 5


Noci s nepriateľom Noci s nepriateľom Nancy Price

Není to špatná knížka, popis manželského násilí a Martinova pronásledování je sugestivní, ale jinak je na mě kniha trochu rozvláčná. Pár dějově zbytečných vedlejších postav a konec, který nezajímavě vyšumí do prázdna.

02.02.2024 3 z 5


Štěstí po lidech chodí Štěstí po lidech chodí Constantin Schreiber

Knížečka, která zas tak nic moc objevného nepřinese, chvílemi připomínala spíš cestopis, ale díky své útlosti je hned přečtená.

25.01.2024 3 z 5


Co tě nezabije Co tě nezabije Aňa Geislerová (p)

Aňu Geislerovou jako herečku nemusím, ale její literární počin mě překvapil, řekla bych, že "na herečku dobrý". Nejvíc mě zaujala povídka Její rodina. Jako jednohubka na odpoledne je to v pohodě, díky pochmurnosti povídek to ale nemusím číst podruhé.

20.01.2024


Encyklopedie hororového filmu Encyklopedie hororového filmu Petr Cífka

Já tyhle encyklopedie prostě miluji, líbily se mi už encyklopedie sci-fi a akčního filmu. Moc hezky zpracované, k tomu pěkné fotky; některé filmy zmíněné jen velmi stručně, ale to se vzhledem k obsáhlosti tématu dá čekat. Člověk se tak dozví o zajímavých filmech, o kterých ani neví, že existují. Doufám, že se zpracování dočkají další žánry.

10.11.2023 5 z 5


Po stezkách oblud Po stezkách oblud Vojtěch Alberto Sláma

Jediná nevýhoda: moc stručné.

09.11.2023 5 z 5


Když milenky pláčou...  9 žen Karla Gotta Když milenky pláčou... 9 žen Karla Gotta Michaela Remešová

Z knihy si vezmu poznatek, že Mistr zahýbal kudy chodil, že city k dámám jeho srdce dokázaly mžikem ochladnout, a že i přesto ty dámy po něm nadále prahly a velebily ho. Oceňuju jeho kvality jako umělce, ale tohle mi hlava nebere. Četlo se to ale lehce...

01.09.2023 5 z 5


Slovník zahraničních herců konce XX. století A-K Slovník zahraničních herců konce XX. století A-K Miloš Fikejz

Škoda, že je v knize poměrně dost překlepů.

01.08.2023 3 z 5


Slovník zahraničních herců konce XX. století L-Z Slovník zahraničních herců konce XX. století L-Z Miloš Fikejz

Škoda , že je v knize tolik překlepů.

01.08.2023 3 z 5


Největší záhady české historie Největší záhady české historie Jaroslav V. Mareš

Dobrá kniha. Osobně mně nejvíc zaujaly kapitoly o Miličíně, bludičkách a poltergeistech, i když mám pocit že tahle témata přijdou mnoha lidem neseriózní. I když jsem se obávala že ostatní kapitoly mně tolik nezaujmou, hladce jsem je přelouskala. Nevadí mi, že obsahově to je "každý pes jiná ves" a nebránila bych se další podobné knize.

20.07.2023 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Skvělé povídání, které dokáže vtáhnout tak, že se nejde od knihy odtrhnout. A to jsem člověk, který se k letadlu nikdy ani nepřiblížil.

12.07.2023 5 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

(SPOILER) Začátek vypadá slibně, dokud Persefona v nouzi nejvyšší náááááhodou nenarazí na Háda, který se jí ujme. Nejdřív tu jsou náznaky, že dojde na nějaký BDSM, ale skutek utek, z Háda je zakrátko změkčilý zamilovaný trouba a Persefona ho válcuje svým libidem, které je značné a Hádovi se neustále nabízí jako (...). Erotiky je tu dostatek, ale její popisy jsou si podobné a tak nějak zrychlené. Ke konci knihy konečně dojde na vyřizování starých účtů, ale potenciál je promarněn - než se člověk naděje, vše se rychle vyřeší a je konec.
Škoda že nejsou některé pasaže propracovanější: Proč Zeus zabil Hádovy rodiče? Jaké funkce zastávají jednotlivé "bohové" ? Co je Třináctka za spolek ? V jaké době se děj odehrává a je to realita nebo je tam nějaký prvek fantasy ?
V rámci žánru neurazí, nenadchne.

28.03.2023 3 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Velmi čtivá a od začátku napínavá kniha, dala jsem přečíst celé rodině a všem se líbila.

25.02.2023 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Skvělá kniha, čtivá, nešlo se od ní odtrhnout. Snad jen škoda, že některé případy nebyly rozebrány podrobněji, autor hned odskočil k jinému tématu. Oceňuji, že navzdory vážnému tématu tu byly záblesky humoru.

25.02.2023 5 z 5


O češtině s Karlem Olivou O češtině s Karlem Olivou Ivana Karásková

Trochu jsem se obávala, že kniha bude moc odborná , ale naopak je čtivá, srozumitelná široké veřejnosti. Pan Oliva má vážně ohromné znalosti češtiny. Dozvěděla jsem se hodně zajímavostí. A oceňuji, že má kniha formu rozhovoru.

01.02.2023 5 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Srozumitelně napsané, ale nemyslím že bych se z knihy dozvěděla něco nového.

25.01.2023 4 z 5