Muži jsou vinni?

Muži jsou vinni? https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530009/bmid_muzi-jsou-vinni-65a13efa14658.jpg 4 15 5

Proč je žena někdy považovaná za bytost druhé kategorie a kdy v historii jí byla stříbrná příčka přisouzená? Jak tuto situaci narovnat, tak aby se neodrážela nejen v pracovních, ale i osobních vztazích? Jak budovat zdravé a šťastné soužití a umět zvládat problémy, které občas vedou k jeho konci? Co přichází, když pomine zamilovanost? Je sex opravdu tak důležitý, jak se tvrdí, a musí nevěra vždycky znamenat definitivní rozchod? A jakým způsobem nás ovlivňuje rodina, ze které pocházíme, a které věty bývají v partnerství třaskavé? Otázek, na které v knížce Radkin Honzák odpovídá, je mnohem víc. Všechny se točí okolo žen a mužů a jejich vzájemných vztahů. S lehkostí sobě vlastní přemýšlí psychiatr o situacích, které se týkají každého z nás. (zdroj: Albatros Media)... celý text

Přidat komentář

iceVS
27.03.2024 4 z 5

Kniha vznikla v příjemném duchu přátelských rozhovorů, tak ji tedy taky tak beru. Trochu škoda, že se tam některé myšlenky a fráze opakují snad i čtyřikrát.
Na druhou stranu - napadá mě jmenovitě docela dost lidí, kterým bych tuhle knížku doslova vrazila do ruky :-)

KnihománieN
17.03.2024 3 z 5

Radkina Honzáka jsem potkala prostřednictví už několika knih o psychickém zdraví. Tehdy to bylo setkání, které jsem pokaždé chtěla zopakovat, a tak jsem se nechala nalákat anotací této knihy. To, že bude řeč o partnerském soužití, rozdílech ve smýšlení mužů a žen a řeč bude i o otázce rovnosti, mě nadchlo.
Kniha je vedená formou rozhovoru, což mi vyhovovalo, jelikož Klára Manduasová kladla přesně takové otázky, které mě v tu chvíli napadaly. Tentokrát mi ale vůbec nesedlo vyjadřování pana Honzáka. V jeho starších knihách měl text větší řád a osnovu, tady se skákalo od jednoho k druhému, myšlenky byly mnohdy nedotažené a čtenář pak neví o čem je zrovna řeč, nebo co si vůbec z určité kapitoly má odnést. Častokrát došlo také k tomu, že se naprosto odklonili od tématu a předmětem rozhovoru bylo náhle něco jiného.
Čekala jsem, že po dočtení budu z toho všeho alespoň o trochu moudřejší, ale byla jsem spíše zmatenější. Zde mi navíc neladily odborné výrazy spojené s obecnou češtinou a i ostřejšími slůvky, v jiných knihách to bylo více upravené. Zábavné bylo aspoň čtení o příkladech a zkušenostech z praxe, to se člověk mnohdy i zasmál.
Vůbec tímto nechci dílo Radkina Honzáka zkritizovat a s čistým srdcem vám můžu doporučit jeho knihy Vyhořet může každý, nebo Deprese není depka, které vyšly u nakladatelství Vyšehrad, ale tuto bohužel ne.
2,5/5*


ElikaBendova
16.03.2024 2 z 5

Nějaké postřehy byly super, ale neustále mě vytáčelo, jak se snad snažil omlouvat to, že chlapy nejsou zrození k tomu být věrní. Další věc bylo neustálé přirovnávání k paviánům a opicím. My nejsme paviáni, pane Honzáku.

jeany23
05.03.2024 2 z 5

Pár zajímavých postřehů tu bylo, ale jinak se mi kniha četla těžkopádně. Asi mi nesedl ten styl nebo způsob vyjadřování pana Honzáka.

Netopyr07
26.02.2024 4 z 5

Rozhovor je samozřejmě zajímavý a anotace knihy byla nesmírně lákavá... Nicméně asi jsem poněkud zabedněná, protože mám za to, že v mnoha případech je položena otázka a odpověď je jaksi překombinovaná a výklad ulétl k něčemu jinému. Jako kdybych byla chvíli "za školou". Skutečně kniha prošla jazykovou úpravou??? Ale uznávám, že zde člověk najde mnoho věcí, které ho osloví.

Autoři knihy

Radkin Honzák
česká, 1939
Klára Mandausová
česká, 1968

Kniha Muži jsou vinni? je v

Právě čtených5x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce6x
Chystám se číst20x
Chci si koupit9x