Jaňula08 Jaňula08 komentáře u knih

☰ menu

Pouto Pouto Anna Todd

Musím říct, že nemůžu uvěřit faktu, že to skončilo... napětí, láska, nenávist, sex,... všechno tohle a mnohem víc mě zaměstnalo v přepočtu na strašně krátkou dobu, protože jsem nemohla čekat na to, jak to všechno dopadne! K narozeninám jsem dostala prémiový, rozšiřující 5. díl, tak se na něho moc těším!

21.06.2020


Tajemství Tajemství Anna Todd

Není vůbec možný, že někdo dokázal napsat něco tak obsáhlého a ještě mne to nepřestalo ani trochu bavit. Nečetla jsem lepší knihy! Tessa a Hardin budou pro mě asi navždycky Top postavy a románek.

21.06.2020 5 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

(SPOILER) Ani mi nepřišlo, že čtu druhou knihu této série, protože jsem ji vzala do rukou asi hned ve druhé vteřině po tom, co jsem dočetla první díl. Strašně mě bavila a napětí stoupá!!!

21.06.2020 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

převratná a jedinečná kniha, přečetla jsem ji jedním hltem asi za 3 dny. Napětí, romance a lehká erotika jsou brilantně vykreslené faktory.

21.06.2020 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Sama bych dílo nazvala pohádkou, ale donutila mne hodně přemýšlet, proto přidávám přívlastek filozofická. Nevím, zdali bych ji doporučila dětem či dospělým. Je to napsáno tak, že si v tom každý najde své zamyšlení a taky se v něm sám najde. Tato pohádka se mi četla opravdu rychle. Jelikož knížka obsahuje zamyšlení, nemůžete ji přečíst na ,,jeden zátah“. Líbilo se mi, jak Exúpery dokázal báječně vměstnat dva odlišné názory dvou různých věkových skupin. Proto, když tuto knížku bude číst dospělý, tak se předpokládám, bude ztotožňovat s některými skutečnostmi, ale naopak sám zavzpomíná na dětská léta.

21.06.2020


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Tato kniha se mi četla velmi dobře. Občas zde byly dlouhé variace dialogů, které obsahovaly třeba stránkový monolog. Velmi mě bavilo napětí vytvořené v jednotlivých situacích, myslím, že to bylo velice brilantně vymyšleno. Celkově bych tuto knihu mohla všem jen doporučit. Můžu z vlastní zkušenosti porovnat s divadelní hrou, a musím říct, že oboje má něco do sebe.

21.06.2020


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Toto byla jedna z nejvtipnějších a nejlepších knih, co jsem kdy četla. Je prostá a mluvila mi v mnoha situacích ze srdce. Spíše bych tuto knihu doporučila dospívajícím a dospělým, protože je místy složitě psána a hrozí, že ji čtenář nepochopí. Ale určitě moc doporučuji.

21.06.2020


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

(SPOILER) Tato kniha byla nádherná. Četla se úplně sama a nebyla ani tak dlouhá. Nějakým způsobem mě zaujala a okouzlila. Má takový svůj specifický nádech. Dokázala mne úplně vnést do děje, a prožívala jsem jejich lásku s nimi. To ale také přináší pocit bolesti nad jejich společným koncem. Kniha mě velice inspirovala a pochopila jsem zase z jiného úhlu prožití těžkých chvílí za první světové války.

21.06.2020