JancaMia JancaMia komentáře u knih

☰ menu

Radek Banga: (Ne)pošli to dál Radek Banga: (Ne)pošli to dál Radek Banga

Radek Banga a jeho nelehká cesta životem ve vší syrovosti bez příkras . Kniha psaná zbytečně jednoduše rozuměj primitivně (možná záměr kvůli menšině ze které Radek pochází) . Zároveň je Radkova cesta i velmi motivující (když se chce, jde všechno) . Půjčeno z knihovny.

21.07.2024 4 z 5


Splněné sny Splněné sny Aida Brumovská

Závěrečný díl triologie. 1. láska voní tymiánem, 2. láska s vůní koňské hřívy . O dívce Vendule, chlapci Čárlím koních , psech a kamarádech .

14.07.2024 4 z 5


Jen tak, o životě ...: Babičko, prosím, vyprávěj Jen tak, o životě ...: Babičko, prosím, vyprávěj Ludmila Fliegelová

Vzpomínky a recepty jedné šikovné perníkářky, cukrářky, švadleny a šičky krojů na panenky.

13.07.2024 4 z 5


Erbovní povídky Erbovní povídky Marie Kubátová

Zajímavé dílko východočeské autorky která republiku seznamovala s Krkonošemi a Podkrkonoším . Knížka vypráví o erbech od starých rodů do současnosti ve východočeském kraji. Půjčeno z knihovny.

06.07.2024 3 z 5


Srdcaři Srdcaři Josef Veselka

Kronika dvou rodů kardiologů- chirurgů. Čte se lehce , má přesah do budoucnosti. Sledujeme staronové lásky, rodové linie, povahy a v neposlední řadě také fungování nemocnic , tím chci říct že čím větší funkce tím méně jde o vědu a snahu pomoci pacientovi ale jedná se bohužel o politiku . V rodině mám pár příslušníků z nemocničního prostředí (neurologa, ortodontistku a zdravotní sestru) tudíž jsem brala jako povinnost si knihu přečíst, byla mi i doporučena manželkou neurologa jako velice kvalitní čtení. Půjčeno z knihovny.

06.07.2024 4 z 5


Weber bible grilování Weber bible grilování Jamie Purviance

Pro milovníky BBQ asi nepostradatelná kniha , navíc od odborníka na slovo vzatého Jamieho Purvianceho .

30.06.2024 4 z 5


Co dělat... aneb kapesní průvodce krizovými situacemi doma i v zahraničí Co dělat... aneb kapesní průvodce krizovými situacemi doma i v zahraničí neznámý - neuveden

Na svou dobu povedená příručka, nyní si myslím že je vhodná pro školáky v rámci výchovy , jak mají v daných situacích reagovat "kdyby náhodou ..." ... nicméně se neubráním názoru že příručka šla z peněz daňových poplatníků ...

30.06.2024 3 z 5


Hucul Hucul Michael Duruttya

Monograficky etologická kniha plemene Huculského koně , od jeho historie to současnosti . Od evropsky uznávaného etologa který pochází ze slovenska. Pro koňáky a milovníky huculských koní určitě top kniha. Dárek k svátku.

30.06.2024 5 z 5


Konec sezony (v Omšelých Lázních) Konec sezony (v Omšelých Lázních) Radovan Urban

Příjemná romance z lázní o muži a ženě kteří se z nají z minulosti a z jedné vesnice (ač mají oba své závazky, nadále k sobě něco cítí i po letech) . On válečný reportér , ona usoužená všední každodenností a aby to nebylo málo na pokoji s ní koketa která si rozumí s oběma . Děj krásně ubíhá , lehce se čte , naťukavá ožehavá témata ať už mezilidských vztahů tak i diplomatických a politických. Nález v knihobudce.

30.06.2024 4 z 5


Pod lampou není vždy tma Pod lampou není vždy tma Alena Jakoubková

Oddechovka , dvě sestry na malém městě které strkají nos tam kam nemají ,co stránka to nějaký mls , některé události jsou nereálné (maření úředního vyšetřování a prozrazování, reálně by právník i policista letěly do hodiny ) . Půjčeno z knihovny .

18.05.2024 3 z 5


Ingredience Ingredience Loukie Werle

Pro gurmány a kuchaře naprosto úžasná kniha. I když má lepší sestřičku "FOOD" a horšího bratříčka "kuchařské suroviny" .

14.05.2024 4 z 5


Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Nostalgická knížka na život v devadesátkách a miléniu , všichni jsme tím co autorka popisuje žily (jen rodinné osudy byly asi trochu jiné ).Osudy tří dětí , dvou holek a jednoho kluka. Pro člověka boomera ( "husákovo dítě" z pozdější éry 79-89 , sama jsem ročník 85) s prominutím nostalgie jako prase.
Půjčeno z knihovny.

14.05.2024 4 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Přelouskáno za dva dny , neutěšený konec osmdesátek a začátek devadesátek, úplně se vidím + vzpomínám na věci které autorka zmiňuje. Opět motiv disfunkční rodiny ovšem zase se brnká na jinou strunu.
Půjčeno z knihovny.

14.05.2024 4 z 5


Stejně ho klofnu já Stejně ho klofnu já Věra Řeháčková

Kniha o povodních, prvních láskách a kamarádství. Krásně napsané a hodně "reálné".
Půjčeno z knihovny.

09.05.2024 3 z 5


On na mě asi bere On na mě asi bere Věra Řeháčková

Jednohubka o mladé slečně která si nevěří , život jí ukáže ne všichni kamarádi jsou skuteční kamarádi a naopak. Určitě ve své době super kniha pro mladé slečny aby se nad sebou zamyslely a co také mohou zažít.
Půjčeno z knihovny.

09.05.2024 3 z 5


Manžel a záhadná blondýna Manžel a záhadná blondýna Alena Jakoubková

A. Jakoubkovou jsem měla jako spisovatelku hodně ráda, pravděpodobně už nejsem cílová skupina . Hrdinka mi přišla afektovaná jednoduchá povrchní bytost (vzhledem k tomu že je zubařka) , zahodit 20 leté manželství (optikou ve 13 letém manželství vím že nic není růžové a všude něco je) kvůli zajdovi který si chce štrejchnout ... a popisy toho či onoho
Dřívější tvorba se mi líbila víc ..teď už mi to příjde to samé dokola jen aby se stihl termín a hlavně podle mustru :(
Půjčeno z knihovny.

09.05.2024 2 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Skvělá knížka pro mladší ročníky, nicméně Kristýně moc fandím za to co dělá.

28.04.2024 5 z 5


O Dorotce a psovi Ukšukovi O Dorotce a psovi Ukšukovi Viola Fischerová

Moc krásná knížka

28.04.2024 5 z 5


Kuchařka - Mikrovlnná trouba pro začátečníky Kuchařka - Mikrovlnná trouba pro začátečníky Jarmila Mandžuková

Mandžuková je v kuchařkách "sázka na jistotu" . Nález v knihobudce.

28.04.2024 3 z 5


Borža: život v mafii - 1. diel Borža: život v mafii - 1. diel Soňa Vancáková

Borži vzpomínky o tom jak se sloužilo pod Robertem Holubem a že všichni byly rozhodně hodně ostří hoši . Rozhodně zajímavé čtení , pro ty kteří se zajímají o mafiány 90. let .

28.04.2024 5 z 5