jakulka jakulka komentáře u knih

☰ menu

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Čekala jsem kdy se kniha rozjede, bohužel se tak nestalo... Přesto to pro mě bylo odpočinkové čtení u kterého jsem se občas zasmála, dobře popsané pasáže jsou kupodivu v knize ty nejsmutnější...nářečí mě trhalo uši (bohužel to se "znorovským" a veselským nářečím nemá nic společného)

01.05.2019 2 z 5


Norské děti Norské děti Hana Roguljič

Velmi čtivá kniha, která vás vtáhne do děje a rozum vám zůstane stát nad tím, jak lehké je přijít o děti ...kniha mě donutila trochu bádat dál a dozvědět se o dalších příbězích - a jako matka nechápu, v tomto případě bych totiž neměla / nemohla mít důvěru k vlastnímu státu i při banalnim onemocneni

24.08.2018 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Na tuto knihu budu vzpomínat ještě dlouho. Jedna z mála knih u které jsem váhala, zda dočíst a přitom vlastně chtěla vědět, jak to vše dopadne. Místy se mi z knihy dělalo špatně a přemýšlela jsem, co vše je pro nás v dnešní době automatické a životem Fredovy bychom ztratili.

05.04.2018 4 z 5


Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

Po prvních asi 50 stránkách jsem myslela, že knihu nedočtu...ale nerada se vzdávám a v případě této knihy jsem ráda, poté jsem se totiž nemohla odtrhnout...příběh, který nenechá spát, co se může dít kdekoliv kolem nás...a zároveň si člověk uvědomí, jak je rád za svého milujícího partnera a za to, že nežije v každodenní lži :)

28.08.2017 5 z 5


Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Krásný a zároveň smutný příběh, který se čte jedním dechem...začnete, řeknete si ještě stránku a musíte číst a číst dál - i když při každé další stránce si říkáte, když vypráví Lenka, že jste rádi za dobu ve které žijete a jak se něco takového mohlo dít - lehké rozdělení lidí, kteří mají celý život před sebou....krásná kniha, na niž budu dlouho vzpomínat...Doufám, že u nás výjdou další knihy od spisovatelky, zatím mě ani jedna nezklamala.

19.02.2017 5 z 5


Bellagrand Bellagrand Paullina Simons

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak jsem celkem knihu zhltla. Je mi líto Giny - milovala tak, že obětovala vše.

10.08.2016 3 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Nádherná kniha. Přišla mě trošku zdlouhavá, ale na posledních stránkách jsem se od ní nemohla odtrhnout.

24.04.2016 4 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Velmi strhující kniha, která mě nenechala spát do té doby než jsem ji dočetla

24.03.2016 5 z 5


Prokletí Lídy Baarové Prokletí Lídy Baarové Stanislav Motl

Detailně zpracovaný život Lídy Barrové čtivou formou, ten, kdo se o ní a jejím životě chce dozvědět více, v této knize najde vše potřebné

18.03.2016 4 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Nejprve jsem zde chtěla napsat o knize, že si nezaslouží tak negativní komentáře, které tady jsou, ale...konec mě velmi překvapil a nějak mi neseděly poslední kapitoly s 3 lháři, nezapadaly mi. Na druhou stranu, odpočinkové čtení, četla se mi dobře a celkem jsem se i těšila, jak příběh skončí. 3 hvězdy hlavně i za to, že jsem podobné téma četla před Ostrovem lhářů, kde bylo lépe zpracované a nemělo mezery :))

21.01.2016 3 z 5


Příliš osobní známost Příliš osobní známost Eva Urbaníková

Silná kniha, která se čte sama.

12.11.2015 5 z 5