JadeyBristow JadeyBristow komentáře u knih

☰ menu

Pan Pracháč Pan Pracháč Vi Keeland

Pro mě osobně nejočekávanější novinka roku 2020. Tohle duo autorek naprosto zbožňuju. Ještě před vydáním knihy jsem věděla, že ji musím mít okamžitě! A tak vám teď popíšu knihomolské peklo-dostala jsem čtenářský blok. Do příběhu jsem se podle anotace tak zamilovala, že všechny moje ostatní knihy v knihovně přestaly být atraktivní. Dala jsem si tedy předobjednávku, ať ji mám mezi prvními. Haha, May, život není peříčko a ty jsi nejspíš v minulém životě musela být v nějaké jiné dimenzi Hitler, co zabíjí koťáťka, protože kniha, která vyšla 24.11 mi dorazila 4.12. Trpěla jsem, protože díky bloku, u kterého jsem jasně věděla, že hned po přečtení Pracháče zmizí, jsem za měsíc říjen přečetla, dámy a pánové teď se podržte, JEDNU KNIHU! Fanfáry, disco koule a všichni křičíme třikrát HURÁ, prosím pěkně! když mi v sobotu (kdo sakra zaváží z-boxy v sobotu?) píplo upozornění, že tam je, navlékla jsem sněhule, vzala psí spřežení a vrhla se do víru zimní bouře (nepřeháním) za svým pokladem. Vítězný taneček a kniha během dne přečtena. Nádobí v dřezu počká.
Možná by bylo fajn, kdybych vám i něco napsala ohledně knihy, co? Je super. Jako co čekáte? Klasický vzorec těchto knih od Pen a Ví. Holka, bohatý kluk, s*x, drama, s*x, konec… já víc nechci, lidi.
Příběh je napsaný skvěle, čtivě, ale pokud autorky znáte, nemusím vysvětlovat. Miluju jak vám umí v půlce knihy vytrhnout srdce a pak ho slepit. Oceňuji nečekanou a neobvyklou zápletku, na kterou jsem ještě nikdy nenarazila. Čekala jsem cokoli, tohle ne. Ale nechci vzhledem k čerstvosti knihy spoilerovat.

09.02.2022 4 z 5


Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

(SPOILER) Tyhle knihy prostě nečteš s představou, že jednoho krásného dne dostanou Nobelovu cenu za literaturu. Prostě ne. Ale baví mě. Fakt že jo.

Knihy těchto autorek bych shrnula takto: láska, sex, pak dlouho nic, vytrhnutí srdce všem čtenářům, láska, sex a nakonec teda sex, aby ho nebylo málo. Zmiňovala jsem ještě sex?

Ví i Pen absolutně zbožňuju a četla jsem od nich snad vše. Takže vysoké nároky opravdu nemám. Ale jejich knihy si naplno užívám, protože, alespoň knižně ráda zažiju něco, co v osobním životě jednoduše neexistuje.
Výjimkou není ani tahle kniha. Až na jednu věc:

NĚCO JAKO SPOILER, ALE NE TAK ÚPLNĚ SPOILER. JÁ NEVIM, JE MOC POZDĚ NA TO TO ROZHODNOUT A MŮJ MOZEK PO PŘEČTENÍ MINULE KNIHY (ehm... Můj tajny život) UŽ NEFUNGUJE TAK JAKO PŘEDTÍM!
——————-
Penelope, ty jedna mrcho. Ještě jednou necháš na konci knihy umřít psa, končíme spolu. Nadobro! Nech si umřít klidně hlavní postavu, ale psa, či jiné zvíře, NIKDY! Až do tohoto kritického okamžiku jsem si však knihu užila s úsměvem na tváři.
Ale stejně Pen, dlužíš mi 20 Kč za kapesníky z Tesca.
————————
Jako klasicky bych vám napsala „pokud jste dočetli až sem, doufám, že to na vás nezanechalo psychické následky...blabla” ale tentokrát ne. Můj psychický stav se po přečtení tamtoho díla ďáblova *s křížem v ruce a svěcenou vodou na krku ukazuje na knihu Můj tajný život od Lucie Hříšná (vyslov to nahlas a někde shoří vesnice)* se ještě nestabilizoval, takže vám popřeji alespoň klasicky hezky zbytek dne.

09.02.2022 3 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

O čem ale kniha ve zkratce je? Chudá holka dostane nabídku, která se v její životní situaci nedá tak úplně odmítnout. Falešný sňatek s bohatým a pohledným mužem. Proč si ji chce vzít? Kde je jeho bývala snoubenka? Tolik otázek, které jsou ale zodpovězeny v knize, kterou i tak doporučuji, takže pokud vás berou erotické romány, doslova plné s*xu, rychle pro ni ať váš účet má další záminku k pláči. Věřte mi, bankovní účty pláčou rádi.

Tohle byla první kniha, u které jsem s co každou kapitolou měnila svůj názor na to, s kým bych si přála, aby hlavní hrdinka nakonec skončila. Nakonec jsem usoudila, že semnou. Abych ale byla upřímná, neztotožnila jsem se tak úplně s ani jednou postavou jako u jiných knih. Myslím si, že je autorka mohla vyobrazit trochu lépe a osobitěji. Za to pe*is hlavního hrdiny vylíčila opravdu bravurně. Líbil se mi styl autorčina psaní příběhu, i když byl občas až moc komplikovaný a přišlo mi, že samotná autorka chvílemi už neví, jak by se postavy měly zachovat. Byla při psaní opilá? Toť otázka. Avšak její lehké zajíždění do jiného žánru (něco mezi thrillerem a kriminálkou Miami) dodalo knize napětí a oživilo to její občasnou zdlouhavost. Celkový příběh není tak úplně čistý a jednoduchý a není to klasická slaďárna, takže jsem špinavější chvilky po všech těch slaďácích ocenila. Počet sexuálních scén je neskutečný, až má člověk pocit, že jde celý příběh do pozadí. Pro jednu určitou stránku by to byl celkem dobrý scénář pro tak deset až dvacet pětiminutových videí.
Ruku na srdce, je to příběh, který se může odehrát opravdu jen v knize. Konec byl za mě osobně uspokojující.
Opravdu mám smíšené pocity, přijde mi, jako bych přečetla najednou vlastně dvě různé knihy, což mi ještě víc dává pocit, že mám schizofrenii.

Knihu jsem přečetla asi tak před třemi dny, ale každou knihu musím nejdříve strávit a až potom hodnotit, protože až na výjimky, jsem z knihy hned po přečtení absolutně nadšena, dávám deset hvězdiček z pěti, dělám ji síň slávy a osvětluji reflektory. Až pak mi dojde, že to zas taková sláva jako nebyla a moje chování bylo mírně přehnané. Možná.
Tahle kniha je však jako kukuřice. Prostě ji nestrávíš i kdyby jsi fakt chtěl a ten názor si neuděláš. Můj Facebookový stav s touto knihou by byl - ve složitém vztahu. Takže asi tak.

09.02.2022 3 z 5


Cizí dluh Cizí dluh Kinga Litkowiec

Pokud čekáte slaďárnu, kde mladý dvacetiletý mafiánský Boss najde chudou holku, která mu dluží prachy a on se k ní bude chovat jako ke královně... ne. Opravdu ne. Děkujme všem bohům za ty dary.
Kniha je ve zkratce o dívce, které po otcově smrti zůstal jen jeden velký dluh. U koho jiného, než u mafie. A jak ho splatí? Svým tělem. (Tady si říkáte, jaké klišé, ale věřte mi, jo?)

Knihu jsem si užila na maximum. Čekala jsem slaďárnu, dostala jsem ale drsnější a špinavou knihu s náznakem romantiky. Sexem samozřejmě nabitou a neochuzenou. Do příběhu jsem se hned zamilovala. Hlavní postava, Jess, se mi chováním občas nezdála, respektive byla velmi naivní (asi ve volných chvílích četla wattpad náctiletého já, nebo tam byl náběh na Stockholmský syndrom). Tyhle občasné iluze ji však z mysli zmizely rychleji, než můj otec. A to je co říct. Za to hlavní hrdina, Liam, se většinu času opravdu choval jako mafián, i když možná lehce se schizofrenii či bipolární poruchou. Nejsem psychiatr. Nebudu lhát, každý dobrý psychiatr by si chování postav rád rozebral a dal jim vizitku s datem první schůzky.
Ale lidi... ten příběh M I L U J U. Opravdu krásná čtivá kniha, která nezapadá do typického vzorce pro eroromantické knihy a lehce vybočuje. Už jsem ji postavila zářivě osvětlený oltář, kde knihu před spaním uctívám. Sorry Satane, musíš počkat.
Styl autorčina psaní se mi hned zalíbil. Umění napsat vulgarismy tak, aby to do celého kontextu zapadalo zcela přirozeně a nevypadalo to lacině je prostě umění. Nejspíše se učila tam, kde já. U Evžena Von Dlaždice.
Tohle je této polské autorky první zahraniční kniha. Na svém kontě jich má ovšem více. Přesněji Cizí Dluh je jen první kniha ze série Démoni z Los Angeles a mně tedy nezbývá nic jiného, než čekat do 4.4.2022 na vydání druhého dílu. A bude to dlouhé čekání, vzhledem k otevřenému konci knihy.
Série by tu však měla vyjít celá a možná to tím neskončí.
Ruličky do ručky, tohle se v reálném životě prostě nestane. V reálném životě by milá Jess skončila na bílém trhu a její ledviny bůh ví kde a boom...závěrečné poděkování autorky. Následně reportáž v Krimi zprávách. Tečka. Ale pokud jste stejný blázni jako já, tak si takové příběhy rádi čtete. A co víc, i představujete. Tohle na knihách prostě všichni milujeme, ty nereálný příběhy, které i tak můžeme prožít.

Řeknu vám jediný, pokud by mafiánský bossové vypadali tak, jak jsou vyobrazení v knihách, věřte mi, že bych byla hrdou nositelkou stockholmského syndromu a menšího dluhu.

„Mohu být tvůj pán, nebo tvůj kat. Klidně tě tady a teď zabiju.”

Kniha mi velmi připomíná sérii od Meghan March, Mout trilogy (9.3. vyjde Divoký princ od této autorky nenavazující na poslední sérii). S tím, že cizí dluh se mi líbil o něco víc.

09.02.2022 5 z 5


Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Tak jo. Na tuhle knihu jsem se těšila jak somálské dítě na…. okay, to by bylo moc černý, tak jak kočička na svoje mléčko. Bezlaktózové, jak jinak.

Knihu jsem měla poctivě v předobjednávce. Takže když mi cinkl z-box, tak se mi hned šlo do práce lépe. Z-box mám totiž hned u ní a nebudeme si na nic hrát, je to jediná motivace do ní chodit. Kdo by potřeboval platit nájem, nebo třeba jídlo? Eh.

O čem kniha je? Ve zkratce: chudá matka žádá o práci, na pohovoru ji “budoucí nesnesitelný šéf” řekne, že nepřijme někoho, kdo má dítě (eh?) a tak mu svojí dceru zatají. (Celkem wtf moment, v reálu by tohle asi úplně neprošlo). Pak je tam spousta trapných situací, láska, zrada, že mu lhala, protože jeho ex ho “rozbila” a nakonec happyend? Netuším, přečtěte si to. Víc vám neřeknu. I když konec asi tušíte. Tedy pokud umíte napočítat minimálně do pěti.

Celou sérii Objekty touhy od Bloom miluju, ale abych pravdu řekla, tento díl mě zklamal. Jako úplně to není na naštvanou recenzi, ale na síň slávy to taky není.
Stále je pro mě na prvním místě Jeho balík.

Kniha mě celkem nudila. V ostatních dílech se to vtipy jen hemží, tady je ticho po pěšině a do čtení jsem se nutila. Což je vzhledem k mému čtecímu bloku jen další hřebíček do pomyslného hrobu. Ještě jedna špatná kniha a skočím z budovy Dobrovského.
Jódlováního tam moc není (ten by to asi zachránil), takže pokud někdo nemá rád v knize přílišné erotiky, tak je tahle kniha pro něho ideál.
Kdybych neměla již zmíněny čtecí blok, asi bych ji za den přečetla. Takhle mi přečtení trvalo dva dny.

Někdy by zase měl vyjít další díl do série Objekty touhy, Jeho/její/jejich křoví (netuším), tak snad mě překvapí. Koupím si ho tak jako tak, protože když už jsem se sérii začala, tak zase neskončím, že? Moje OCD by mě zabilo.

Momentálně mám od Bloom předobjednanou další knihu Moje (tak trochu) utajené dítě. Tak snad nezklame ani tato.

09.02.2022 3 z 5


Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Situace se má takhle. Tuhle extrémně tlustou a extrémně drahou knížku jsem měla na wishlistu dlouho. Asi 14 dní, takže celou věcnost. Ale právě její tloušťka (u mě doma může být jen jeden tlusťoch a to jsem já) a její cena mě odrazovaly.
JENŽE jsem dala do výkupu do jednoho nejmenovaného e-shopu nějaké knihy a za to jsem od nich dostala poukázku. Tak co, jak by řekl Babica „BOUCHNI to tam kóčo.” No tak jsem to tam buchla a v klidu čekala na balíček (čti pět minut po potvrzení objednávky jsem hleděla do dáli skrze okno a v ruce držela fancy kávu ze svého ne tak fancy kávovaru).
Byla jsem spasena velkým vůdcem Zasilkovnou a já se mohla konečně začíst.

Ty vo*e… proč si to dělám?

Dobrý, bichle že bych tím umlátila celou hospodu aj s hostinským, Ok, ale… to je tak nudný.
Vezmeme to popořadě.
Pokud jste si do teď mysleli, že vaše dosavadní přečtené romance jsou nereálné, tak tohle je hotové fantasy. Harry Potter kdo..?
Příběh alá pojď na mě z boku kanče.
Tímhle se dostáváme k problému numeru dos (asi se to tak píše, nevím, španělsky dva či nějak tak, španělsky umím jen líbat, nesuďte.)
Konverzace při sexu. Ale že hodně. Jako… vedete debatu nebo dupete jako králíci? Protože se omlouvám, já to nepoznám.
Nedivím se, že kniha má 469 stran, když drtivá většina toho je tlachání během šubidubi. Autorce vřele doporučuji liposukci tohoto díla tak o 150 stran, nejmíň. Taky doporučuji pořídit hlavním hrdinům do výbavy roubíky. Pro oba.
OVŠEM! Samotný popis postav je k popukání. Vezmeme si hlavního hrdinu. Jeho vzhled se popisuje takto „když vyšel z budovy ven, všichni lidi se na něj okamžitě začali dívat a zastavili se.” (Nepřeháním.) Já do toho nechci nějak krafat, ale pokud by se na mě takto lidé stále koukali, buďto bych si pořádně prohlédla svůj ksicht, zda tam nemám lihovkou od kolegy nakreslené mužské přirození, nebo zda mi z pod podrážky nečouhá toaletní papír, když už jsme u toho klišé.
Další wtf moment. Stalking obou postav. Navzájem. Prostě sezení v kavárně naproti práci a sledování kdy dotyčný vyjde ven. Drahoušci, řeknu vám jedno takové malilinkaté tajemství PRACUJETE VE STEJNÉ BUDOVĚ TAK PROČ?

Tady prostě “funguje” (haha) klasicky vzorec: bohatý hřebec a romantická klišé klisna. Normálně tyhle klišé mám ráda, asi nějaký druh mého fetishe, ale tohle se moc nedalo.
Víc psát nebudu, nechci mít na svědomí vaši psychickou stabilitu. Stačí že jsem z toho menší poruchu dostala já. Což znamená, že ještě jednu poruchu a mám na věrnosti kartičce od mého psychiatra desátou zdarma!

ALE… někteří lidé píší, že druhy díl je o něco lepší. A já jsem masochista, takže… pokud se dlouho neozvu, moje rodina vás kontaktuje se souřadnicemi mého hrobu, abyste mě mohli oplakávat (tato pozice je čistě dobrovolná, žádná finanční odměna. Opakuji, žádná finanční odměna!)

09.02.2022 2 z 5


Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Tak jo. Co k tomu napsat? Snažím se to shrnout do jedné věty, co třeba „vraťte mi dvě hodiny života a moje prachy”?

Lucku jsem sledovala na instagramu. Ano, minulý čas. Knize jsem DLOUHO odolávala, až jsem podlehla. Přečetla jsem několik recenzi, které nejsou zrovna pozitivní. Ale co May (já) udělá? Knihu si stejně koupí. I přes veškerá varování. Abych nekřivdila, nějaké pozitivní najdete. Ale jak je to možný?

Na začátek bych chtěla říct, že jsem Lucku sledovala opravdu moc ráda. Zdála se mi jako celkem chytrá, upřímná a milá žena. Po přečtení této autobiografie se můj názor ale úplně změnil. Vůbec mi nevadí čím se Lucie živila. Sama mám okolo sebe několik známých, kteří něco podobného dělají. Proto prosím, zdržte se komentářů ohledně této profese. Je to práce, dělala se, dělá se a vždy se dělat bude. Jsme tu kvůli knize a ne kvůli odsuzování určité profese.

Co jsem od knihy čekala? Nahlédnutí za oponu tohoto řemesla, získání nějakých informací a vžít se na chvíli do této profese pomocí knihy. Vždyť to píše samotná luxusní společnice, tak to bude super, ne? Ale ono vlastně vůbec.
Co jsem místo toho dostala? Nic hezkého. Dostala jsem naprosto amatérskou “slohovou práci”, u které vrtím hlavou a sama sebe se ptám „jak je možné, že tohle vůbec někdo vydal?”
Jak jsem psala na začátku. Lucie se mi zdála jako milá bytost, ale po přečtení tohoto cosi už ji tak, bohužel, nevidím. V knize se prezentuje jako nejkrásnější a nejchytřejší osoba. Víc povýšeně to asi už opravdu nešlo. Lucka pochází z vesnice, ale její sen byl vždy luxus a tak se vydala do Prahy, kde si ten sen splňovala. Lucko, opravdu je ale nutné se v knize povyšovat nad lidmi, kterým vesnice vyhovuje a takový luxus nepotřebují? Protože se omlouvám, ale z knihy jiný pocit nemám.
Pokud chcete nějaké informace, tak je stejně nedostanete. Ale za to dostanete informace o tom, jak je Lucka vlastně skvělá a dokonalá.
Po přečtení však o té chytrosti pochybuju.
Možná je to jen nešťastné napsané (místy se to opravdu číst nedalo a samotná kniha se rovnala výtvoru desetileté slečny na wattpadu), možná je Lucka přeci jen ve skutečnosti tak milou osobou, jak mi původně připadala. Ale pochybuji o tom.

ASI SPOILER!
Perlička však byla v chování jedné společnice, která si stěžuje na to, že ji jeden muž lhal. PŘEDSTAVTE SI! On to nebyl šlechtic, jak ji říkal. Ale jen obyčejný realitní makléř! Chudák holka, otřesné!
Prosím vás, pokud je tu nějaký “obyčejný” realitní makléř nebo právník, kterého zlatokopka odkopla a on má teď zlomené srdíčko, tak se mi ozvěte, já vám ho pofoukám a klidně si vás adoptuju. Ty knihy se hoši samy nekoupí. Nepotřebuji Chanel.
Další perlička (bylo jich tam víc) byl však samotný konec knihy, kde autorka napsala: „Neopustila jsem všechno, co jsem roky budovala, abych se vrátila k mám domu na vesnici. Bude ze mě skvělá manželka, ta nejlepší... Teda za předpokladu, že nemáš malého, zvadlého nebo prostě jinak divného ptáka...”
Zlatíčko, za to ty musíš být samotná Lady Von Dokonalost.

Víte co jsem hrála se svoji knihomolskou nejlepší kamarádkou? (Vím kotě, že si tohle přečteš!) Hru „řekni mi číslo strany a já tam určitě najdu něco tak naprosto hloupého a povýšeneckého. A víte co? Vždy jsem našla.

Jediné, co se mi líbilo byl design knihy. Ten se opravdu povedl. Ale knihu doma nechci, protože mě svým způsobem opravdu uráží ji v knihovně mít.

Abych to uzavřela. Jsem nas*aná, že jsem od toho něco čekala a že jsem za to dala svoje peníze.

Pokud jste přečetli až sem, děkuji za pozornost a přeji hezky zbytek dne. Pokud ve vás moje blábolení zanechalo psychické následky, omlouvám se, ale po přečtení této knihy by byly mnohem, MNOHEM, horší.

09.02.2022


Děti paranoie Děti paranoie Trevor Shane

Chápu, proč byla ve slevě. Bohužel styl psaní mě neoslovil a nemohla jsem se začíst, tudíž jsem nedočetla.

06.10.2019 2 z 5


Hlubina temných strachů Hlubina temných strachů Fran Krause

Vtipná a určitě se v některém příběhu někdo najde. Některé “strachy” jsou slabší, ale k pobavení je kniha ideální.

06.10.2019 5 z 5


Mladé čarodějnice Mladé čarodějnice Silver RavenWolf (p)

Moje úplně první čarodějnická kniha. Vše jsem pochopila a styl psaní se mi líbil. Kniha je napsána stručně a jasně. Začátečníkům doporučuji.

06.10.2019 4 z 5


Magický zvěrokruh Magický zvěrokruh Petra Neomillnerová

Dobře napsána, lehká k pochopení. Zároveň i netradiční a zajímavá. V knihovně se určitě hodí každému.

06.10.2019 5 z 5


Bílá magie. Ochranná kouzla Bílá magie. Ochranná kouzla Ileana Abrev

Kniha napsána dobře. Jen některými kouzly si nejsem jistá. Určitě se ale v knihovničce hodí.

06.10.2019 4 z 5


Čarodějnický slabikář Čarodějnický slabikář Marcela Košanová

Kniha je napsána dobře. Čte se snadno. Jako začátečnická kniha je ideální. Určitě výklad pochopí každý.

06.10.2019 3 z 5


Kameny a jak jim rozumět - Úvod do léčení krystaly Kameny a jak jim rozumět - Úvod do léčení krystaly Cassandra Eason

Kniha vzhledově skvělá. Bohužel bych uvítala více ilustraci ke každému kamenu, aby si člověk mohl představit, jak daný kamen vypadá. Přes kameny jsem laik, ale vše jsem pochopila. Kniha je napsána dobře a určitě bych ji doporučila zacatecnikum. Na trhu se ale určitě najde lepší kniha s ilustracemi a výkladem.

06.10.2019 3 z 5


Vášnivý lhář Vášnivý lhář Christina Lauren

Kniha je skvělá. Bohužel je to poprvé, co knihu tak trochu zkazil česky překlad. Hodně velký palec dolu. Vážně se tam objevilo slovo “kokino”? Chápu, je to slovo nějakého nářečí, ale pod tímto pojmem si spis představím mimibazarkovskou mluvu. V kontextu v knize to vypadalo velmi směšně. A celkově nemám rada, když překladatel vezme výraz a úplně ho takto počeští, i když by to šlo přeložit stokrát lépe. Tohle se překladatelům moc nepovedlo. Proto jsem si knihu poté přečetla i v originále a spravila si tím chuť. Kniha v originále je ale naprosto skvělá a vtipná, asi všichni milujeme Lukovo babičku. Bohužel ten česky překlad není ideální a i když jsem knihu koupila za plnou cenu v knihkupectví, je tam celkem dost nepozornými chyb (preskakujici písmenka, čárky, atd...)

30.09.2019 4 z 5


Wicca a jak jí rozumět. Úvod do umění čarovat Wicca a jak jí rozumět. Úvod do umění čarovat Cassandra Eason

Vše napsáno tak, aby to každý pochopil. Určitě doporučuji i ostatní knihy od této autorky. Její styl psaní mi naprosto vyhovuje. Pro začátečníky ideální.

28.09.2019 5 z 5


Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Četla jsem i díl z pohledu Avery a vůbec mi nevadilo přečíst si i díl z pohledu Cama. Tuhl dvojku miluju ze všech nejvíc.

17.09.2019 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Ještě žádná kniha z této série mě nezklamala. Tleskam J.Lynn za to, ze mi díky jejím knihám ukradla srdce.

17.09.2019 5 z 5


Navždy s tebou Navždy s tebou J. Lynn (p)

Přečteno jedním dechem.

17.09.2019 5 z 5


Láska pod parou Láska pod parou J. Lynn (p)

Čtivá kniha, kterou člověk přečte za par hodin. Miluji styl psaní J.Lynn. Knize nemám co vytknout.

17.09.2019 5 z 5