Isis... Isis... komentáře u knih

☰ menu

Zakletý v čase Zakletý v čase Audrey Niffenegger

Nádherná kniha. Příběh není příliš akční, spíš jen tak pozvolna plyne, ale o to víc jsem se sžila s postavami, které jsou úžasně vykreslené. Měla jsem často pocit, že hrdiny znám a jsem součástí jejich životů. Kniha navíc nejednou přiměje k zamyšlení. Na konci mi bylo vyloženě líto, že je už po všem. Rozhodně kniha, na kterou nezapomenu a bude patřit k mým oblíbeným.

15.03.2024 5 z 5


Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Moje prvni "setkani" s pani fararkou, informace o ni z masovych medii me dosud temer mijely. Knihu jsem tedy cetla bez ocekavani i predsudku. Kniha a informace v ni ale bohuzel i tak jaksi proplouvaly kolem me. Ocenila bych hlubsi myslenky nebo otevreni temat, ktera by me samotnou nutily zamyslet se. To se ale bohuzel nestalo. Nehodnotim zde zivot ani postoje pani fararky, ale pouze knihu a ta je dle me spise podprumerna.

16.02.2024 2 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

V rámci žánru i tvorby Radky Třeštíkové obrovské překvapení. A to velmi příjemné. Forma knihy je originální, skvělé je podle mě i nechronologické vyprávění. Postavy jsou místy už hodně přehnané, při čtení mi to ale nijak zásadně nevadilo. Knize se také nedá upřít čtivost a vtipnost. Velmi příjemné oddechové čtení a to nejen pro fanynky ženských románků. Palec nahoru pro Radku - touto knihou dokázala, že umí.

31.12.2023 4 z 5


Vzpomínky na úhoře Vzpomínky na úhoře Anna Cima

Kniha je na čtení náročnější a je nutné se prokousat přes delší pasáže, stojí to ale za to. Autorka skvěle zachycuje atmosféru Japonska, ta je prostě dokonalá. Děj je rovněž zajímavý a čtenář do poslední chvíle neví, jak kniha dopadne. Rozhodně si pak cením toho, že se autorka nebojí psát "jinak" a tvoří naprosto jedinečná díla. Vzpomínky na úhoře nejspíš neosloví každého, náročnější čtenář je ale bude obdivovat.

26.12.2023 4 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Od autorky jsem přečetla všechny předchozí knihy, takže jsem se na Severku opravdu těšila. Kniha se pohybuje na pomezí beletrie a reportáže, což je určitě zajímavý formát. Děj opět velmi silný, nutí k zamyšlení a to nejen během čtení, ale i když knihu odložíte. Další skvělý počin autorky.

26.12.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Knihu jsem přečetla během jednoho večera, takže se jí rozhodně nedá upřít čtivost. Téma mě však příliš neoslovilo a také s přemýšlením a jednáním hlavní postavy pro mě bylo velmi těžké sladit se. Myslím, že autorka měla ambici zanechat ve čtenáři hluboký pocit, kniha však spíše jen klouzala po povrchu a opravdové emoce se jí vzbudit nepodařilo. I když mé očekávání ale naplněno nebylo, myslím, že kniha stojí za přečtení a své fanoušky si rozhodně najde.

26.12.2023 3 z 5


Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Humorná a velmi čtivá kniha. Autor skvěle pracuje s jazykem, jednotlivé postavy jsou dobře propracované a každá má svůj osobitý způsob vyjadřování. Kniha by si rozhodně zasloužila větší pozornost, protože patří k tomu nejlepšímu, co u nás za poslední roky vyšlo.

26.12.2023 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Od bestselleru jsem očekávala určitou kvalitu, bohužel jsem se jí ale nedočkala. Příběh je až neuvěřitelně nelogický a takřka všechny důležité dějové zvraty jsou nedomyšlené a místy až směšné. Musím říct, že mě až zaráží, jak může takto špatný příběh projít přes editora a být publikován. Na knize mohu kladně hodnotit bohužel pouze jednoduchý styl psaní, který se snadno čte.

26.12.2023 1 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Velmi kladně hodnotím autorčinu fantazii - vytvořila opravdu zajímavý svět, bytosti i mnohé technologie. Především mě zaujalo propojení mimozemské civilizace a náboženství. To podle mě v žánru není běžné a pro mě to byla určitě překvapující změna.

Knize bych ovšem vytkla její zdlouhavost a velmi pozvolný děj. Vím, že se jedná o první díl velké ságy, i tak bych ale čekala silnější dějovou linku. Z knihy jsem měla bohužel pocit, jako by v ní autorka pouze představila postavy a svět, ale k ději samotnému, se už téměř nedostala.

Celkově ale knihu hodnotím kladně a přečtu si i další díl.

20.11.2022 4 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Kniha má zajímavý námět a její postavy jsou velmi dobře propracované. Z díla jsem ale měla pocit, jako by první polovinu knihy autorka nevěděla, jaký bude její závěr a po půlce se teprve rozhodla, co dál. Úvod je tak na můj vkus velmi vleklý.
Kniha mě rozhodně bavila, při větším zamyšlení si však čtenář nemůže nevšimnout mnoha nelogičností, které v popisovaném světě panují. Stejně tak hlavní hrdina, kterého jsem si sama oblíbila, je pro všechny kolem ve výsledku čirou pohromou a ať udělá cokoli, vede to jen k většímu problému (což nevím, jestli byl vyloženě autorčin záměr). Celkově ale knihu hodnotím kladně a přečtu si i druhý díl.

20.11.2022 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha má zajímavý námět, celkově jsem od ní ale očekávala mnohem víc. Jednotlivé životy, do kterých se hlavní hrdinka dostává, by mohly být určitě zajímavější. Stejně tak čtenář od samého začátku tak nějak tuší, jak to celé vlastně dopadne. Autor se snaží předat čtenáři ono velké moudro o lidském bytí, v celku to ale vyzní spíš ploše a ne tak převratně, jak autor pravděpodobně zamýšlel. Pro mě bohužel spíše zklamání.

20.11.2022 3 z 5