hata21 hata21 komentáře u knih

☰ menu

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Pro mě první seznámení s literaturou Patrika Hartla a musím říci, že mě příjemně překvapila.

Zpočátku sice od čtenáře vyžaduje velké soustředění, aby se vyznal v tom, kdo je kdo a kdo s kým se přátelí – těch postav se tam hemží opravdu mnoho. Postupně mě ale knížka vtáhla a musím říct, že jsem se kolikrát nad fantaziemi páně Hartovými musela pozastavit i zasmát. Knížka je pěkná, čtivá. Doporučuji.

05.12.2021 4 z 5


Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Astrid Lindgren

Skvělá kniha plná fantazie.

06.01.2014 4 z 5


Přece nechcípnu jen tak Přece nechcípnu jen tak Hynek Klimek

Kniha se silným příběhem napsaná zvláštním stylem, kdy se prolíná pohled novináře s osobními komentáři hrdinky příběhu Jany Fesslové. Zaujala mě silou příběhu paní fesslové. Říkala jsem si - to snad ani není možné, aby toto všechno někdo musel prožít a jak se s tím statečně pere... Ano. Byla jsem nadšená až do okamžiku, kdy jsem se rozhodla, že se o paní Fesslové dozvím více. Bohužel, zjistlia jsem, že byla odsouzena za podvod, kdy záměrně lhala o své nemoci a podvodně vylákala desítky tisíc korun, aby splatila své dluhy. Lhala i svým nejbližším, aby budila zdání, že je nemocná rakovinou, holila si hlavu a obočí.. Pro mě pokračování neuvěřitelného osobního příběhu. A VELIKÉ ZKLAMÁNÍ.

30.12.2013 2 z 5


Přežil jsem varšavské ghetto - Chlapec ve skříni Přežil jsem varšavské ghetto - Chlapec ve skříni Senek Rosenblum

Syrový příběh malého chlapce o tom, jak válka mění nejen lidské osudy, ale hlavně charakter. Zejména díky manželovi a jeho zálibě v historii (hl. období II. světové války) u nás není o přísun válečné literatury či filmu nouze, přesto je ale tahle knížka pro mě v mnohém odlišná. Najednou vidím Varšavské ghetto a násl. povstání očima jednoho lidského osudu, malého dítěte, který každodenně bojuje o přežití. Děkuji, pane Rosenblume, mám o čem přemýšlet.

22.09.2013 4 z 5


Tajemný diamant Tajemný diamant Noah Gordon

Knížka se mi četla dobře. Napínavá. Velice zajímavý děj, včetně popisu situace v moderní Izraeli. Doporučuji!

01.05.2013 4 z 5


Tribunál smrti Tribunál smrti Noah Gordon

Knížka se mi četla dobře, ale od Gordona už jsem četla lepší.

24.04.2013 4 z 5


Šaman Šaman Noah Gordon

Opět skvělým srhujícím "gordonovským" způsobem napsána kniha. Též zajímavě popsána situace v Americe v období války Severu proti Jihu. Doporučuji přečíst!

11.04.2013 4 z 5


Lékařka Lékařka Noah Gordon

Knihu jsem přečetla jedním dechem...:-)

28.02.2013 4 z 5


Katalánec Katalánec Noah Gordon

Toto je moje první seznámení se spisovatelem Gordonem a jsem nadšena. Též překlad velmi dobrý. Skvěle se čte. Rozhodně se poohlédnu po dalších knihách od stejného spisovatele.

22.02.2013 5 z 5


Měsíční sonáta pod africkým sluncem Měsíční sonáta pod africkým sluncem Ivana Teshomeová

Poutavý příběh napsaný ne příliš poutavým způsobem.

08.02.2013 3 z 5


Daleká cesta Daleká cesta Alison Pick

Kniha mě velice zasáhla. Autorka jí napsala na základě studia mnoha materiálů o Kindertransportech a o životě českých Židů za 2. světové války. Zaujal mě zejména pohled na život zachráněných dětí z Kindertransportů. Vždycky jsem si myslela, že ač ztráta jejich původní rodiny pro ně byla velice těžká, přece jenom měly alespoň zčásti náhradu v podobě milujících pěstounů. Až autorka této knihy mi otevřela oči - bohužel láskyplné přijetí nečekalo na každého.

10.01.2013 5 z 5


Dva krůčky po mokrém písku Dva krůčky po mokrém písku Anne-Dauphine Julliand

Jak dokázat přežít umírání svého dítěte? Bolestný příběh ze skutečného života. Ukazuje, jaká je skutečná hodnota života a co je pravá láska. Knihu jsem přečetla jedním dechem a ač jsem pro slzy často skoro neviděla, rozhodně si jí chci přečíst znovu.

05.01.2013 5 z 5