Gracian1964
Jeden z mojich obľúbených autorov a jeho nová kniha, ktorá nemohla ostať z mojej strany nepovšimnutá. Opäť sa mi potvrdilo, že Connelly je stávka na istotu. Kvalita sa nezaprie. Tentoraz tu máme novú postavu, opäť poctivého a svedomitého policajta - seržanta detektíva, ktorý bol za trest prevelený na ostrov Catalina, vzdialený 30 kilometrov západne od L.A. Rieši, prípadne pomáha riešiť prípad nájdenej ženy na dne oceánu, zavraždenej. Samozrejme sa to skomplikuje a ako sme u majstra zvyknutí, v závere prejde príbeh do napínavého vyvrcholenia. Z mojej strany spokojnosť.
Vlastním niekoľko kníh o tejto kapele aj o jednotlivých jej členoch, ale táto je z nich bezosporu najlepšia. Veľmi dôkladná a podrobná. Páčili sa mi postrehy o ich hraní v Hamburgu, okrem iného. Odporúčam všetkým fanúšikom The Beatles, ale nielen im.
Opäť sa žiadne sklamanie nekonalo, čo by ma aj prekvapilo, keďže ide o Červenáka. Dobrý a pútavý príbeh. Trošku vyčítam, že vety v španielčine neboli pod čiarou preložené. Akosi sa mi nechcelo zadávať si ich do prekladača, takže doteraz netuším, o čom točili. Inak hodnotím vysoko.
Prvý román tejto talentovanej južanskej dámy. Dosiaľ som sa stretol len s jej poviedkami, ktoré sú brilantné a pútavé, predchnuté južanským akcentom. To isté platí aj o próze Moudrá krev. Bizarný príbeh o potulnom kazateľovi, čo založil cirkev bez Krista, k tomu rôzne bizarné i menej bizarné postavičky, absurdné situácie a nevtieravý humor, ba priam až groteska. Dobré čítanie.
Opäť výborné poviedky, dobre napísané, zrozumiteľné, pútavé, skrátka o niečom.
Skvelý historicko - dobrodružný román, s trochou psychologického korenia. Atmosférou a sem tam aj dejom mi pripomínal román Terror od Dana Simmonsa, ale v Severných vodách neboli použité nadprirodzené prvky. Skvelé a pútavé čítanie.
Nuž, ja vám veru neviem, po skvelej knihe Kniha posledního soudu, z ktorej som bol nadšený, u tohto titulu to povedať nemôžem. Pomerne sa mi páčili vari štyri poviedky, možno päť. Ale poviedka o londýnskom metre, to veru nechápem čo malo znamenať, ak nás chcela autorka unudiť k smrti, potom sa jej to takmer podarilo, minimálne v mojom prípade. Napísané je to skvele, o tom žádná, ale toto bola vznešená a totálna NUDA!!! Čo na tom ocenili? Možno tú obrovskú mieru nudy. Ale je celkom možné, že som to nepochopil, hm.... Aspoň už viem, že ďalšie poviedky od nej už čítať nemienim. Šancu však dám románom.
Podnet na prečítanie tejto spisovateľky som dostal po prečítaní biografie hudobnej skupiny R.E.M. Vraj niektorí členovia považovali autorku sa svoju veľmi obľúbenú, nuž som bol zvedavý. Nesklamal som sa, perfektné čítanie, s dôrazom na južanskú tematiku.
Dôkladná a podrobná biografia tohto legendárneho ruského autora s dôrazom na súvislosti daného obdobia a osobnosti, ktoré ho definovali.
Výborná knižka v štýle H.P. Lovecrafta, kde je sám slávny spisovateľ hlavnou postavou. Je to vlastne poviedka v poviedke. Vyskytujú sa v nej pomerne zvrátené sexuálne praktiky, ale opísané rozkošným spôsobom. Veľmi zábavné.
Dobre napísané post apo.... Napínavé, dramatické, prekvapivé. Určite si chcem prečítať aj zvyšok tejto trilógie a dúfam, že bude rovnako dobrý, ak nie lepší.
Zaujímavý náhľad na politickú situáciu v cárskom Rusku, Rakúsko - Uhorsku a v Nemeckom cisárstve pred prvou svetovou vojnou. Špionáž, kontrašpionáž, intrigy, ľsti, zákulisné hry, trochu aj láska, hm... Množstvo postáv a mien, občas som sa v nich strácal a nevedel kto s kým, proti komu, o koľkej a prečo, ale to nič. Hlavne že jesť chutí. Česť práci!!! (a robote pokoj...)
Veľmi zvláštna, ba až divná kniha, súhlasím s názorom, že je dosť ťažko zaraditeľná žánrovo. Prelínajú sa tu dejové i časové línie. Nebolo to jednoduché čítanie, ale zvládnuteľné.
Zaujímavý príbeh, ktorý môžeme zaradiť do priečinka fantasy, snáď. Prvá polovica 19. storočia, Oxford, katedra prekladateľstva, striebro, striebrotepectvo, mágia, vzbura. Príbeh rozsiahly, ku koncu sa rozbehne, ale úprimne som sa už tešil, že to bude za mnou. Každopádne, kvalitne a dobre napísané.
V tejto knihe sa autor vymyká z priečinku "bizzare", skôr by som ju zaradil do klasickej sci fi. Oveľa normálnejšie písanie bez šialených úletov, ktoré však mám rád. Nezvyklá emocionalita, s ktorou sa u Mellicka často nestretávame. Páčilo sa mi to veľmo, ako aj všetky ostatné diela autora.
Prvý komentár vždy poteší, hlavne keď pojednáva o knihe ktorá sa venuje takej skvelej kapele ako R.E.M. Výborné čítanie od začiatku do konca, plné optimizmu, kreativity a motivácie.
Ďalší Mellick do zbierky. Tentoraz vyvražďovačka mierne obrátená naruby. Riadna humusáreň, haha.... Bavil som sa náramne. Niečo pre otrlé povahy, trochu sa k tomu priblížil Ivan Medeši v knihe Vilkovia, ale tam šlo hlavne o tú porno scénu.
Ďalší Mellick do zbierky. Aj tentoraz to bolo skvelé, žiadna nuda. Hračky zvíťazili a ovládli svet, čo už.
Vedel som do čoho idem a bavilo ma to, ako som aj čakal. Moje tretie stretnutie s týmto jemne ulítlým autorom, rozhodne nie posledné.