Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem

Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519709/bmid_stephen-king-kompletni-pruvodce-ziv-Cjh-519709.jpg 5 25 11

Seznamte se s vývojem tvorby Stephena Kinga a s vlivy, jež formovaly jeho téměř padesátiletou kariéru. V této publikaci máte možnost poznat, jak témata jeho tvorby odrážejí měnící se dobu i události v jeho vlastním životě. Kniha v originále vyšla u příležitosti 75. narozenin Stephena Kinga, které připadají na 21. září 2022, a obsahuje archivní fotografie i dokumenty z Kingovy osobní sbírky spolu s příběhy o tom, jak vznikaly jeho romány, novely, povídky a adaptace. Kingova díla, která se dočkala uznání kritiků a proměnila se v legendární trháky, jako To a Carrie, prošla během uplynulých desetiletí úspěšně zkouškou času. Tato historie Kingových snah, triumfů, bestsellerů i méně známých příběhů, pojednávající o spolupráci s jinými autory a o mnoha dalších událostech, je dokonalým doplňkem sbírky každého fanouška Stephena Kinga. Oslavte tedy životní jubileum oblíbeného krále hororu tímto poučným i zábavným pohledem na Kingovy nejikoničtější tituly a kulturu, kterou vytvořily.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry O literatuře
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Stephen King, A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences


více info...

Přidat komentář

Terva
21.04.2024 5 z 5

„Cokoliv se nám
v životě přihodí,
se následně promítá
do naší tvorby.“
(Stephen King)

Tato kniha je skoro životopis Stephena Kinga a skoro průvodce jeho činy, kterými se zapsal nejen do literálního světa. Najdeme tu vše od jeho narození a po současnost. V knize najdete spousty fotografií, přebaly knih a filmových plakátů. Jeho bohatou životní cestu tu máme skoro jako na dlani. Musím se přiznat, že životopisy mi moc nejdou. Pokud možno se jim vyhýbám. Ale u pana Stephena Kinga jsem prostě neodolal. Navíc jsem si doplnil pár informací, které jsem nevěděl a nebo ani netušil.

Malá ochutnávka:
„Téměř půl století poté, co vyšel jeho debutový román Carrie, byly publikovány stovky milionů výtisků jeho knih ve více než padesáti jazycích. Většina z velké spousty jeho románů byla zfilmována a i řada jeho povídek se dostala do televize či na plátna kin. Od poloviny sedmdesátých let neuplynul snad ani rok, aby se jedna z jeho knih neobjevila na seznamu bestsellerů či nevyšla adaptace jeho románu, ať už v kinech či na streamovacích službách.“

Když jsem tuto knihu četl, říkal jsem si, kde King sakra bral čas na psaní knih?!?!?! V obsahu zjistíte, že zakládal nadace, daroval peníze na dostavbu a výstavbu Bangoru, města, kde žije, vystupoval s kapelou, vlastní tři rozhlasové stanice, bral grogy a pil, zabil Johna Lennona, (tedy alespoň podle jednoho vyšinutého fanouška – fanatika), namlouvá některé své knihy pro audio verze, hraje ve spoustě filmů a seriálů v adaptacích svých děl, psal básně, zúčastnil se festivalů, dělal komiksy a v neposlední řadě se staral o děti a svou rodinu . . . atd. Tak kde je ten čas na napsání bezmála sedmdesáti knih?!?!?! To je život, co?

Citát: Mám pocit, že většinu života prožijeme bez toho, že bychom mysleli na Boha, dokud se nedostaneme do pořádný rejže.

Viděl jsem snad všechny filmy, které byly natočeny na základě jeho příběhů a v mé knihovně najdete všechny knihy, které kdy u nás vyšly. Včetně knihy od Joyce Reardonové „Deník Ellen Rimbauerové – Dům v růžích“. K tomuto dílu napsal Stephen King scénář a byl natočen dvoudílný televizní film. Ve filmu si S.K. zahrál malé cameo – poslíčka s pizzou. Seznam na konci knihy mě vyvedl z omylu. Mám toho sice od Kinga honě, ale v podstatě nemám skoro nic. Pro obdivovatele toho „mistra hororu“ je tato kniha povinnost a pro ostatní snad jen přidám doporučení o přečtení. Možná budete mnohdy i překvapeni, co vše mu pouť životem přichystala.

Citát: Randall Flagg (Kingova románová postava) je člověk velmi charismatický, hodně se směje, je nesmírně přitažlivý, jak pro ženy tak i pro muže a zároveň osoba, která apeluje na to nejhorší v každém z nás.

Denny456
15.04.2024 4 z 5

Velmi dobře zpracované. Bavilo mě to.


Gracian1964
08.04.2024 5 z 5

Pekná kniha na kvalitnom kriedovom papieri. Dozvedel som sa mnoho nového. A k tomu pekné fotografie.

MíšaS.
04.02.2024 4 z 5

Skvělá kniha, ve které jsem i já, stará milovnice Mistra, našla informace, které jsem nevěděla.

Dva mínusy kniha má - materiál, neskutečně mi vadí ty otisky prstů, co po čtení v knize zůstanou a překlad.

LadyAnn
27.01.2024 5 z 5

Čtivě pojatá, velkorysá publikace plná vyčerpávajících informací o mém oblíbeném spisovateli. Chronologické vyprávění z Kingova života doplňují nejrůznější zajímavosti a bohatý obrazový materiál. Kniha opravdu stojí za přečtení nebo minimálně prolistování, je skvěle zpracovaná.

Janizoun
12.01.2024 5 z 5

Téměř padesátiletá tvorba pana Kinga, události, příběhy, osobní život..., to vše je v této až neuvěřitelně krásné knize.
Vůbec jsem netušila, že z ní budu tak nadšená. Byla jsem mile překvapena větším formátem knihy, pro mě dokonalou obálkou a po otevření této knihy jsem jen žasla nad zvoleným papírem, fotografiemi a samozřejmě hlavně nad vyčerpávajícím obsahem. Prakticky jsem nevěděla o tomto vynikajícím panu spisovateli nic a hltala jsem stránku za stránkou.
Kniha je nabitá informacemi a já ji řadím mezi nejlepší v tomto žánru a doporučuji ji nejen fanouškům hororového génia Stephena Kinga, ale všem.

lazarus
06.01.2024 5 z 5

Opravdu velká a opravdu krásně vyvedená knížka. Přehledně uspořádaný soupis veškerých Kingo-Bachmanovic titulů a filmových adaptací okořeněný mnoha fotografiemi ať už ze života pana mistra, nebo dobových obálek knih a filmů. Bavila mě mnohem víc než Čtyřicet let hrůzy...
Neduhy snad jen dva. Prvním je velké množství černých stránek s bílým textem, při čtení jsem je samozřejmě označkoval svými otisky a následně urputně "šudlal" abych dosáhl původního stavu.
Druhým pak jsou opět ty časté černé stránky s bílým textem, kde jsem měl za denního světla trochu problémy se čtením. Barevné schéma tady jde ruku v ruce se zbytečně mrňavým textem a mé oči už nejsou stejně spolehlivé jako zamlada.
Ale to jde jen o bezvýznamné mušky a knížka je jednoduše povinností pro každého fandu S.K.

S1M0NE
06.01.2024 4 z 5

Dobře zpracované, pěkná grafika, poutavé čtení...našla jsem tam ale i tři mínusy: zbytečné spoilery u knih, autor na různých místech opakuje stejná fakta a špatný překlad. Kdo přeloží "easter eggs" ve filmech jako "velikonoční vajíčka"? To mě pobavilo, jsou tam ale i další nepřesnosti.

kilometr
04.01.2024 5 z 5

Knihu mi nadělil Ježíšek a tímto dárkem si u mě napravil reputaci z předchozích let. Pro fanoušky Kinga jde o knihu, která zaručeně potěší. 100%.

n.ezn.amy
11.11.2023 5 z 5

Kniha, která mapuje život a kompletní dílo Stephena Kinga. Od jeho dětství až po dnešní dobu jednoho z nejúspěšnějších spisovatelů planety. Už bylo sepsáno několik knih o Místrovi, ale tato kniha je mnohem obsáhlejší a hlavně obsahuje mnoho originálních věcí ať už to jsou fotky z dětství, pracovní verze rukopisů, telegram od Billa Thompsona o prodeji románu Carrie, obaly časopisů, knih a mnohé další. Pro zaryté fanoušky jsou to opravdu skvosty. Každá jeho kniha je zde rozepsána, kdy byla vydána a o čem je, případně jaký nápad předcházel jejímu napsání. Na konci knihy je kompletní seznam knih, povídek, které napsal a které zde ani nevyšly a také seznam filmů natočených na motivy jeho knih. Tato kniha je opravdu skvělá

Ronnie68
08.11.2023 5 z 5

Skvělá kniha, která shrnuje celou tvorbu pana Kinga ... jak povídky, novely i romány... zmínka je zde i o tom, že díla se dočkala buď filmového či divadelního zpracování... jsou zde zmíněny i podněty, jak právě vznikly dané knihy (zajímavý byl za mě vznik námětu na knihu Řbitov zvířátek či Osvícení) ... kniha je doplněna i o fotografie ... na konci knihy je jmenovitý seznam všech vydaných Kingových děl (i těch, které dosud nebyly vydány česky)...

Štítky knihy

o literatuře hororové filmy

Autorovy knížky

Bev Vincent
americká
2023  96%Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem

Kniha Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem je v

Právě čtených3x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce47x
Chystám se číst34x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x