Fedex Fedex komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Zlodějka knih. Kniha, která se sama stala zlodějkou. Zlodějkou srdcí mnoha čtenářů. Tahle kniha zůstane v paměti mnoha lidí pro svůj opravdu krásný příběh. Kniha zaujme už netradičním vypravěčem, smrtí, která nás provází a ukazuje nám jednotlivá setkání s malou dívenkou. Zachycuje jednotlivé útrapy i radosti všedního dne malé Liesel Menninger z Nebeské ulice během II. světové války.

24.07.2017 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Petr a Lucie, povinná četba, která čtenáře neumoří, ba dokonce nadchne. Jednoduchý příběh, velmi čtivé. Celý příběh lásky z Paříského prostředí jakoby zahalen mlhou, za kterou se nachází mnoho velmi zajímavých myšlenek a rad do života.

24.07.2017 5 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Dánská dívka. Kniha, ze které mám zvláštní pocit. Děj, ve kterém se muž stává ženou, velmi citlivé téma lidské proměny, avšak nepřijde mi, že by mi učaroval zrovna děj, ale hlavně styl psaní, autorovo psaní bylo naprosto dokonalé, každý řádek ubíhal a já hltal jeho slova, vlastně přesně nevím, co jsem četl, ale to nevadí, nechával jsem se unášet plynulostí každé věty, stránky, kapitoly. Velmi dobrá kniha, doporučuji.

24.07.2017 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

40 dní pěsky do Jeruzaléma. Naprosto senzační kniha, doporučuji každému, kdo se chce pobavit a zároveň poznat cizí kulturu a možná se od ní i něčemu přiučit. Psáno velmi odlehčeně, kniha je velmi čtivá, až mě mrzí, že neměla více stran. Ladislav Zibura byl obdařen darem od Pána Boha - darem vynikajícího psaní, už se jenom těším na další tvorbu.

24.07.2017 5 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Chlapec v pruhovaném pyžamu. Knížka, která nabízí čtenáři trochu netradiční pohled na koncetrační tábory, pohled malého chlapce, který svýma očima popisuje hrůzy, které se kolem něj dějí.

24.07.2017 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Psí poslání, kniha, kterou jsem si přečetl pouze díky filmové adaptaci. Kniha, stejně jako film, velmi mile překvapila a můžu jen doporučit. Opravdu povedený nápad autora, jak myslí psi a jejich životní poslání. Kniha byla velmi čtivá, děj plynul, každá životní údalost obohatila nejen naši hlavní postavu, ale také hlavně čtenáře. Velmi povedená oddechovka na letní večery

24.07.2017 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Obraz Doriana Graye. Jedním slovem dokonalost, kniha, která poutá čtenáře každým slovem. Očekával jsem nějakou nudnou povinnou četbu, ale velmi příjemně jsem byl překvapen. Knížka utíkala vcelku rychle, když jsem si zvykl na styl, kterým byla napsána. Nutila mě přemýšlet, přesně takové knihy oceňuji nejvíce. Ponurá atmosféra a trochu ponurá atmosféra čtenáře doslova polhtí a s každou další stránkou chcete vědět, jakou další životní údálost prožije Dorian Gray a vy s ním.

24.07.2017 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Nevšedně vyobrazené příběhy 3 naprosto odlišných osob za II. světové války, jejichž životy se v důsledku nečekaných událostí propojí. Opravdu velmi čtivá kniha, která mě - fanoušek příběhů z válečných období jako Zlodějka knih apod, totálně nadchla. Opravdu doporučuji, přestože mě zprvu děsil rozsah knihy, přečetl jsem ji jedním dechem během 3 dnů.

06.07.2017 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Ladislav Zibura a jeho toulky světem dokážou dokonale přitáhnout čtenáře. Myslím, že i člověk, který si příliš nelibuje v cestopisech si tuto knihu oblíbí pro její vtip a nadhled. Opravdu skvělé čtení, doporučuji každému na oddechnutí od uspěchaného všedního života.

06.07.2017 5 z 5