Evca2899 Evca2899 komentáře u knih

☰ menu

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Myslím, že tenhle díl byl nejlepší. Autorka se "vypsala" a je to znát. Námět, prostředí a vyvrcholení, skvělé. Velmi mě bavila Tracy versus Kim. Mělo to hlavu a patu, žádné prázdné dedukce vysetrovatelky, vše logicky vysvetlene a pochopitelne.
A ten fakt, že dospely, který má traumaticke dětství musí nutně z pomsty vraždit, protože to je dostatecna omluva jeho činů mi je velice sympatický a je tak trochu poselstvím, že to může jít i jinak, jako v případě Kim.

19.03.2018


Panenka Panenka Hollie Overton

Skvělá kniha!
Přečetla jsem to jedním dechem. Neuvěřitelně silný příběh o tom co se děje "potom". Silná hlavní hrdinka, lidská a chybujici a neskutečně statečná. Ona i její rodina, klobouk dolů. Ja takhle na 8let přijít o dceru, tak mi buď hrabne, nebo skocim. Nikdo z nás si nic z toho co prožili nedokážeme představit!
Mě to přehnané teda nepřišlo vůbec.
Opravdu skvěle napsané...

16.03.2018


Mráz Mráz Bernard Minier

Za mě teda výborná kniha.
Martin mi byl sympatický, možná o to vice, že je lidský. Občas mi prijdou někteří vyšetřovatelé jako nadlidi. Nespí, nejedi a všechno přežijí bez jediného skrabnuti.
Za nejvice pozitivni považuji styl psani a schopnost autora dokonale popsat a vygradovat napínavé situace.
Těším se na dalsi díl! Vřele doporučuji.

11.03.2018


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Tak nevím jestli nejsem ujeta, ale nejvic mě bavily pasáže popisující vrahovu mysl a vraha vůbec.
Charlie byla takový Mirek Dusin v suknich, mám radši temnější hlavní hrdiny.
Na začátku jsem se celkem ztrácela v popisu postav, přišlo mi to takové celé zmatecne. Nicméně vraha jsem neodhalila ani náhodou a kniha jako celek dobrý, i když působila chvilema, já nevim, odflaknutě?!

05.03.2018


Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Mě se to líbilo. Je pravda, že to není ten typ knihy, kdy dojde k bombastickemu rozuzlení, ale autor vás navede tak, že brzy pochopíte kdo to udělal.
Přijde mi sice trochu zvláštní, že pachatele odhalí novinářka- alkoholicka, která má co dělat sama ze sebou, když policie nezjistila nic, ale budiž.
Četlo se to dobře, i když některé pasáže bych vynechala, bylo to mistama takové zdlouhavé a zbytečne popisné.
Nicméně za mě dobrý...

05.03.2018


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Bylo to dobré. Určitě srovnatelné s andělem. Takové hodně volné pokračování s novým případem.
Je pravda, že určité myšlenkové pochody mi přišly zmatené, ale nějak to nakonec do sebe zapadlo a četlo se to hezky.
Stojí za přečtení a rozhodně se těším na další díl.

05.03.2018


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Určitě povedeny psychothriller.
Anna mi byla sympatická od začátku a tak na týden bych to taky brala. Pozorovat, popíjet, válet se v županu a koukat na filmy. Přemýšlet o tom proč kape kohoutek, co dělají sousedi a jak se zvětšila prasklina stropě.
Je úžasné jak hlavní hrdinka všechno vi, pak neví, pak si myslí, že je blázen a ve finále zjistí, že ona tim bláznem není.
Mistrně napsana kniha o pocitech, o tom jak vás dokáže srazit na kolena sám život a o lidské duši, která je nevyzpytatelná.
Určitě doporučuji.

30.01.2018 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Tak tohle je jedna z knih, která mě vtahla hned na začátku.
Dobře se to cetlo, ve všem jsem se orientovala, i když občas autor přeskakoval z místa na místo. Moje sympatie maji oba hlavní hrdinové. Závěr super, jediné co mi moc nezapadlo do děje, byly části se sektou. Možné je, že vysvětlení bude v dalsim díle

04.01.2018


Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Nebylo to vůbec špatné. Nicméně první pulka mě moc nezaujala. Děj plyne tak nějak monotonne, nic moc se neděje. Četla jsem dál, protože mě zajimalo, kdy TO jako přijde. Mám ráda knihy, které mě strhnou hned na začátku, u téhle to tak nebylo. Až bych skoro řekla, že jsem se nudila.
Každopádně druhá půlka a konec byla moc fajn. Rozuzlení bylo nečekané a pěkně to na konci gradovalo.
Pokud prekonate první půlku a vydržíte, určitě se vám kniha nakonec bude líbit. Námět úžasný, ale dalo by se to zpracovat lépe.
Nevím, nějak tomu něco chybělo...

04.01.2018