Žena v okně

Žena v okně https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357602/mid_zena-v-okne-G6x-357602.png 4 1561 478

Anna Foxová žije sama, uzavřená ve vlastním světě. Ze svého domu nevychází, dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů… a špehováním sousedů. Jednoho dne se do domu přes ulici přestěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Jenže pak Anna zahlédne něco, co neměla. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co je pravda? Co představa? A kdo je v nebezpečí? Jedno je jisté: nikdo a nic není takové, jak se zdá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Woman in the Window


více info...

Timkim
Timkim
24.01.2024 3 z 5

Tak nějak nevím. Do 2/3 knihy jsem si říkal, to je ale blbost. Anna mě svým jednáním rozčilovala. Alkoholička na práškách. Poslední třetina to vytáhla na průměr, ale že bych to doporučoval, to jako fakt ne. Děj průměrný, zápletka slabá...60%.

Veve11111
Veve11111
21.01.2024 4 z 5

Ja som videla pre pár rokmi film a trochu som sa bála ísť do knihy, či ma to tým pádom nebude nudiť, keďže som si film dosť pamätala, ale knihu som si chcela prečítať tiež. Nakoniec mám pocit, že kniha sa s filmom pomerne dosť zhoduje (neviem posúdiť samotný záver, keďže ten som si z filmu nepamätala), ale vôbec mi to nevadilo a kniha ma aj napriek tomu bavila, aj keď som vedela vlastne takmer všetko dopredu. Kto však nevidel film, tak pri čítaní knihy môže zostať pár krát dosť prekvapený. Odporúčam.


Burák
Burák
20.11.2023 3 z 5

Moc velké očekávání jsem neměla, bylo mi jasný, že tohle moc originální nebude, ani místní hodnocení moc nelákalo. Ale knížku už jsem měla u postele tak dlouho, že jsem ji jednoho dne přeci jen dala šanci. A vlastně to vůbec nebylo špatné. ALE je nutné se na to dívat jako na psychologický román s thrillerovou linkou - bohužel ne moc vydařenou.

Pokud máte náladu thriller, u kterého nebudete moc ani knížku odložit, tohle není dobrá volba. Není to napínavé, ani uvěřitelné.

Na druhou stranu si myslím, že se A.J. Finnovi dobře povedlo seznámit čtenáře s tím, co znamená mít posttraumatickou agorafobii. Tyhle pasáže mě bavily a přišly mi uvěřitelné. A vážně velká škoda, že jen u toho autor nezůstal.

mila2411
mila2411
05.11.2023 2 z 5

Takové to další: Žena / Dívka "u", "ve", "na". Anna samotářka má problém, pije a nikdo ji nevěří. jinak taková klasika, nenadchlo, nezklamalo...

Andrea864
Andrea864
05.09.2023 5 z 5

Výborný psychologický thriller, který je čtivý, má spád a napětí. V příběhu je velmi dobře popsaný psychický stav hlavní hrdinky trpící agorafobií a alkoholismem. Vývoj a zvraty v hlavní zápletce děje i postupné odhalování Anniny životní situace graduje tak, že nejde knihu odložit.

Very281
Very281
29.08.2023 4 z 5

Autora jsem neznala.Knihu jsem si půjčila podle názvu a nezklamala.Mohu doporučit.Četla se dobře a děj hezky plyne.Čekám zda autor napíše další.

Noisette73
Noisette73
23.08.2023 3 z 5

Film byl horší, ale knížka pro mě také nic moc odhalila jsem závěr dost brzy.

Hedunie
Hedunie
21.08.2023 4 z 5

Nemám ráda hrdiny a hrdinky, kteří stále pijou a pijou. Proto jsem ani nedočetla Dívku ve vlaku a ani už nečtu Harryho Hola. Ale v tomto příběhu plném zvratů mi to tak nějak nevadilo. Měla jsem jako knihu do ucha, normálně to mám na usnutí a dobrou noc, což teda tady tak úplně nedopadlo. Napětí a nečekané obraty v celé knížce udržely moji pozornost i po policejní hodině .

Lele61
Lele61
15.08.2023 4 z 5

Hlavní hrdinka Anna nejenže trpí agorafobii, ale ještě navíc je alkoholička. Žije si ve svém uzavřeném světě až do doby, kdy se do sousedství přistěhuje nová rodinka. Anna něco uvidí a pak se najednou stává nezřetelnou hranice mezi reálnou pravdou a pouhými představami a bludy a nic už nemusí být ve skutečností takové, jak se na první pohled zdá. Román má pomalejší trochu rozvleklý začátek, ale pak se děj pěkně rozjíždí až po překvapivé rozuzlení v závěru. Velmi solidní psychothriller. Pro milovníky tohoto žánru dobrá volba.

Rihatama
Rihatama
03.08.2023 5 z 5

Zvolit za hlavní postavu tak komplikovanou osobnost, jakou je Anna Foxová, zakládá na velmi slušný thriller. Ta ženská jako by si životní smůlu vybrala na pár životů dopředu. Profese dětské psycholožky je nakonec její největší deviza, která ji pomáhá nikoliv vypořádat se s úpornou formou agorafobie, které propadla, ale s pochopením lidských pohnutek a především slabostí, jemně řečeno. Úvod mě, jako většinu čtenářů, rovněž málem odradil. Nebylo to ale kvůli nedostatku akčnosti, nehledám v knihách potoky krve ani nezměrné násilí a krutost. Úvodní část však byla na můj vkus tak nějak infantilní, laciná. Příběh naštěstí brzy nabyl ostřejších kontur a rozvinul sociopsychologickou rovinu románu postavenou na hendikepech a slabostech nejen ženy v okně. Závěr je pak mimořádně povedený a významně kompenzuje úvodní nešikovné rozehrání a vykreslení hlavní scény.

so4942
so4942
01.07.2023

moc daleko jsem se ve čtení nedostala, takže nemůžu knihu jako takovou zatím pořádně posoudit. zato překlad ano a za mě je to hrůza děs, pan kobělka ani paní redaktorka se moc nepředvedli. mám knihu staženou i v originále a zatím je to rozhodně mnohem lepší počtení.

dancadragneel
dancadragneel
21.06.2023 5 z 5

Za mě velké wow. Byla jsem vůči knize dost skeptická. Ale musím říct, že mě dostal. Prvních pár stránek je teda nic moc, ale pak se to hezky rozjede a ke konci skoro nevíte jak se to stalo. Autor si hraje pěkně se slovy a s dějem, že si opravdu přijdete jako blázen a říkáte si tak je to realita nebo ne. Za mě velmi super. Příjemné překvapení.

Kira747
Kira747
21.06.2023 5 z 5

Parada! Vyborne psany a Anna mi byla dost sympaticka (navic i vtipna). Konec jsem teda necekala, mam rada takovy zvraty.

Janadvorackova
Janadvorackova
20.05.2023 4 z 5

Žena s agorafobií, navíc alkoholička, šmíruje sousedy. A jednou vidí něco divného. Jenomže otázka je, jestli se to stalo.

To je zhruba rámec. K němu přidejte nájemníka hlavní hrdinky, její rodinu, důvod proč pije, vztahy v rodině sousedů. A kočku.

Nečekaně zajímavý vývoj.

dee7
dee7
11.04.2023 4 z 5

Úvod knihy poměrně zdlouhavý, ( ještě chvíli a začala bych taky "bumbat" ).. závěr par excellence - vynikající!
Opravdu velké překvapení, doporučuji vydržet! - ten začátek se až nemožně vleče..
Anna trpí agorafobií ( strachem z veřejných prostor ), bojí se opustit dům a svůj volný čas tráví popíjením vína a.. špehováním sousedů. Jednoho dne tak zahlédne něco, co neměla..
Anna mi občas až lezla na nervy, její myšlení bylo matoucí ( sama jsem z toho měla chvílema hokej v hlavě :-), ale závěr knihy vše odhalí a poznáte, že je to fajn "baba", která v životě přišla o to nejcennější..

Francisella
Francisella
08.04.2023 2 z 5

Nemůžu si pomoct, ale celé mi to trochu přišlo jako okopirovaná Dívka ve vlaku. Jako kniha se četla dobře, ale zas znovu bych se k ní nevracela.

rafan65
rafan65
12.03.2023 3 z 5

První půlka knihy je docela nudné a nezáživné čtení. Druhá část je trochu lepší ale žádný trhák nečekejte. Takže celkem průměrné čtení a docela zklamání.

Twinny
Twinny
28.02.2023 4 z 5

Nerozluštila jsem to. Jen jsem si ze srandy řekla, že by byla sranda, kdyby to byl ten, co to byl, ale nebrala jsem to vážně. No, měla jsem.
To je přesně ten thriller, u kterého nevíte, kdo je vlastně pachatel, oběť nebo blázen. Děje se opravdu to, co se děje? A jestli ano, uvěří tomu vůbec někdo?
Čtivé, napínavé. Ale až po nějaké době. Něco jsem uhodla, něco ne. Ale hlavní zápletku jsem si dohromady nedala.

DanaKa81
DanaKa81
01.02.2023 4 z 5

Na Ženu v okně budu vzpomínat jen v dobrém. Vyplatilo se přečkat nudné pasáže, protože od jisté strany knihu nelze odložit. Závěrečné rozuzlení mě celkem překvapilo.

boxas
boxas
09.01.2023 4 z 5

První polovina Ženy v okně se líně vleče. Dozvíme se sice hodně o agorafobii, ale jinak nic moc zajímavého. Hodně (slovní) vaty a málo skutečného obsahu.
Ale nevzdávejte to, prosím!
Druhá polovina se slibně rozjede, mnohé skutečnosti, které jsme v první části jen tak okrajově zaregistrovali, najednou dostávají smysl a konec už frčí plnou parou vpřed. Ani se nestačíme divit!
Škoda, přeškoda, že taková není celá kniha!