Entchen Entchen komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Krásná kniha s velice zajímavými myšlenkami. Hned po dočtení jsem měla chuť se vrátit na první stránku a přečíst ji ještě jednou.

03.08.2022 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

(SPOILER) Překrásná kniha o Jackovi a Mabel, kteří se odstěhují na Aljašku a snaží se uživit farmařením a přežít tuhé zimy. V lesích začnou vídat holčičku, která by dost možná mohla být jen holčičkou, ale člověk má tak trochu pocit, že je něco víc. Působí jako skřítek, jako víla, jako oživlá sněhová vločka. Krásná a záhadná, jako příroda sama.

09.03.2022 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

"Nemůžu zemřít! Jsem nesmrtelný, jako jsou nesmrtelní i oni. Rozdíl mezi námi je pouze ten, že já to vím, ale oni ne." (s.200)

Musím přiznat, že ne každou větu jsem vyloženě hltala, našlo se i několik částí, které mne tolik neoslovily a je dost možné, že si knihu už v tomto životě znovu nepřečtu. Ovšem myšlenky a poselství knihy se mnou už zůstanou nejspíš na věčnost.

23.09.2021 4 z 5


Chlapec, pták a truhlář Chlapec, pták a truhlář Matilda Woods

Tato kniha by mohla sloužit i jako důkaz, že i v tom nejbarevnějším městě lidé zažívají nešťastné chvíle. Nějakou chvíli asi ještě budu přemítat nad existencí hory s rubínovými květy a osudem chlapce, ptáka a truhláře.

28.08.2021 5 z 5


Respektovat a být respektován Respektovat a být respektován Pavel Kopřiva

Četla jsem přepracované vydání z roku 2020 a byla jsem ohromena. Tolik skutečností, které mi v komunikaci (nejen s dětmi) tak dlouhou dobu utíkaly.. Jsem moc ráda, že jsem na tuto knihu narazila, doporučila bych ji komukoliv a s velkým nadšením!

03.08.2021 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Ani tento díl mě v nejmenším nezklamal! Každé slovo jsem hltala a prožívala jsem všechny strasti i radosti společně s Ilan. Jsem neskutečně zvědavá a nemůžu se dočkat pokračování, které určitě opět dodá vysvětlení dalším záhadám!

14.07.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Přenádherná kniha, která mě od sebe nepustila, dokud jsem ji nedočetla. Osudy rodin mě postupně zasahovaly, jako kdyby se jednalo o rodinu moji vlastní. Dechberoucí příběhy jsou velmi zajímavě protkány historií tohoto místa a čtenáři tak poskytuje i velmi zajímavá fakta. Obdivuji propracovanost knihy a nad autorkou a jejím dílem smekám.

14.06.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Nádherně napsaná kniha! Vtáhla mě do děje hned v prvních dvou stranách a pak už mne až dokonce nepustila ani na krok. Při čtení jsem zapomínala občas dýchat a bála se jako nikdy. Nádherný příběh o odvaze, obětování a světě, který naštěstí neexistuje. Rozhodně doporučuji, něco tak krásného jsem nečekala!

25.12.2020 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Bohužel jsem nejdříve viděla film.. ale ani tento fakt mi knihu nepokazil. Knihu jsem přečetla jedním dechem a před očima se mi přitom promítal celý Jackson i se svými obyvateli a já si připadala, jako bych to všechno tak trochu prožívala společně s nimi.

27.01.2020 5 z 5


Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Úžasně hrozná kniha! Rozhodně to není pěkné čtení, přesto ale považuji Hrozny hněvu za klenot v mé knihovničce. Při čtení jsem měla hlad a svírala mě úzkost.

08.09.2019 5 z 5


Kolo na střeše Kolo na střeše Meindert DeJong

Kniha mého dětství. Padla mi do rukou v antikvariátu nedlouho po té, co jsem se naučila číst a od té doby jsem ji na dlouhou dobu nepustila. Četla jsem ji pořád dokola. Jedná se o příběh pro děti, který mi v paměti zůstane na vždy.

01.07.2019 5 z 5


Dítě se sluchovým postižením v MŠ a ZŠ Dítě se sluchovým postižením v MŠ a ZŠ Iva Jungwirthová

Určitě bych doporučila kterémukoliv učiteli, který ve své třídě má dítě se sluchovým postižením. Krásně uvádí do světa sluchového postižení a poskytuje názorné příklady situací, které mohou nastat.

28.05.2019


Logopedická prevence Logopedická prevence Dana Kutálková

Skvělá kniha. Přiznám se, že jsem se k četbě knihy musela dokopat, ale nakonec jsem se od ní nemohla odtrhnout! Kniha je skvěle čtivá a podává rozumným způsobem spoustu zajímavých informací. Byla to má první kniha spojená s logopedií a musím uznat, že jsem měla veliké štěstí, že jsem narazila zrovna na ní. Mohu jen doporučit :)

25.07.2018 5 z 5


Bohyně a jiné ženy Bohyně a jiné ženy Joyce Carol Oates

Některé povídky mi až braly dech, ale u některých jsem tápala po smyslu nebo konci, který mi chyběl. Příběhy mě nutily k zamyšlení a to na nich oceňuji.

28.07.2017 3 z 5