eliška266 eliška266 komentáře u knih

☰ menu

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tuto knihu jsem četla až po filmu, takže už jsem jakoby věděla, co se stane na konci, ale už hodně dlouho jsem si chtěla knihu přečíst. Kniha mě na začátku moc nezaujala, protože se mi to zdálo jako každý začátek romantické knihy, ale pak už se tam objevovaly různé zvraty a najednou jsem si knihu hrozně oblíbila. Kniha vypráví o dívce jménem Lara Jean, která psala každému klukovi, do kterého se zamilovala dopis, který nikdy neposlala. Jednoho dne zjistí, že dopisy zmizely a že je někdo poslal. Kniha byla romantická a zábavná. Nejvíce se mi líbila postava Petera, který byl jeden z kluků, do kterých se Lara Jean zamilovala. Rozhodně doporučuji přečíst si knížku, myslím si, že to stojí za to.

19.04.2021 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Toto byla moje první kniha od Jojo Moyesové a musím říct, že lepší dárek k Vánocům jsem nemohla dostat. Už od začátku této knihy jsem se vtáhla do děje a představovala si, jaké to asi musí být a to mě nutilo číst knihu dál a dál. Pro mě nejlepší v knize bylo, že jsem ještě neviděla film a mohla si představovat, jak vypadají postavy a všechny detaily v knize. Už od začátku mě zaujala hlavní postava Louisa, která je plná energie, optimismu a hlavně nadšení ze života. Kniha se mi velmi líbila, byla napínavá, vtipná, romantická, ale nejvíc byla smutná. Musím říct, že pro mě to byla nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla. Po přečtení knihy ani nevím, jestli si chci film pustit.

28.02.2021 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

(SPOILER) V této knize je popsán příběh Pavla Bäumera, devatenáctiletého hocha, který nastoupil do války. Během války si Pavel najde přátele, za které by dal vlastní život. Když o prázdninách jede navštívit rodinu, tak si nemá s nikým co říct, protože si všichni myslí, že ví co je válka, ale vlastně o válce nic neví. Pavel si uvědomí, že jeho domov je na frontě s jeho přáteli.
Jak tento příběh dopadne si budete muset přečíst sami. I když moc nečtu válečné knihy, tak se mi tato kniha velmi líbila. Až do samého konce byla kniha napínavá, ale zároveň byla smutná a depresivní. Tuto knihu bych doporučila všem, protože si díky ní uvědomíte, že stačí špatné rozhodnutí k tomu, aby jste ztratili vše.

12.12.2020 4 z 5


Zrada Zrada Pia Hagmar

(SPOILER) I v tomto díle mě hrozně zaujalo, že obyčejná dívka dokáže zvládat tolik problémů. Kniha vypráví o dívce jménem Camilla, která od svého otce dostala poníka, ale není s ním úplně spokojena. Pro Camillu však není snadné říct to otci jen tak. Kniha se mi velmi líbila, dokonce víc než první díl. Tyto knihy mi doporučila sestřenice a nelituji toho, že jsem tuto sérii knih začala číst, protože jsou vtipné, dokonce i smutné a hlavně se dají přirovnat k reálnému životu.

27.09.2020 4 z 5


Dárek Dárek Pia Hagmar

Kniha vypráví o dívce jménem Camilla, která má malého brášku Josífka o kterého se v jednom kuse musí starat, protože její táta je pořád opilý a její máma má pořád deprese. Camilla chodí pomáhat do stájí a jednou by chtěla mít vlastního koně. Jestli se jí takový sen splní tak si knihu budete muset přečíst sami. Kniha se mi moc líbila byla zajímavá, vtipná, chvílemi i smutná, ale jinak je to moc pěkná knížka.

23.05.2020 4 z 5


Vždyť je to hračka Vždyť je to hračka Agatha Christie

Kniha vypráví o tom jak se policista Luke, při cestě vlakem, dozví, od jedné paní, o vraždách v jejím městečku. Luke se tedy vydá do městečka hledat pravdu. A jestli se dozví kdo spáchal všechny vraždy, tak si knížku musíte přečíst sami.
Knížku od Aghaty Christie jsem četla poprvé a musím říci že mě velice zaujala. Byla napínavá a zábavná.
Určitě doporučuji, protože takto dobrou detektivku jsem ještě nikdy nečetla.

26.03.2020 5 z 5


Záhada starého klepadla Záhada starého klepadla Enid Blyton

Kniha vypraví o čtyřech dětech, kteří jedou o prázdninách na chatu jménem Klepárna. Když dorazí na chatu tak na ně čeká paní Skoupá, která je má na chatě hlídat a vařit jim jídlo.Jeden večer když hráli karty se ozývalo klepání a tak se zeptali paní Skoupé co to je.Paní Skoupá jim vyprávěla příběh o tom že se tato chata jmenuje podle toho klepání a že prý už se tu neozvalo přes sto let a tak se děti s opičkou Mirandou a pejskem Ťulpou rozhodnou, že přijdou kdo vyvádí tyto zvuky.Druhý den když jdou ven tak si všimli stop ve sněhu, které vedli daleko od chaty a další dny se budou snažit případ vyřešit.A jestli najdou osobu která klepe na dveře a rozluští případ tak si knížku musíte přečíst sami.-Kniha se mi líbila, jenom jsem čekala že bude trošku napínavější a zábavnější ale nebyla úplně špatná.Ale hned od začátku jsem věděla co se stane a myslím si že předchozí díly byly lepší.

11.02.2020 3 z 5


Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Kniha vypráví o tom jak se Mlok s jeho přáteli snaží zabránit Grindewaldovi, který utekl z věznice v tom, že chce vyhladit všechny nečary a dostat na jeho stranu Credence, který má neuvěřitelné schopnosti. Jenže Credence hledá svojí pravou identitu a chce žít normální život a jak tak hledá svoji pravou rodinu tak ještě netuší, že ho tyto stopy dovedou ke Grindewaldovi. Mlok, narozdíl od bistrozorů, se snaží Credencovi zachránit život. Grindewald shromáždí všechny kouzelníky kteří ho podporují a snaží se jím říkat o tom,že svět bez nečarů bude lepší,ale protože Mlok se snaží, aby k tomu nedošlo tak jde také na shromáždění jenže to ještě netuší co se stane. Jestli se Mlokovi a jeho kamarádům povede zabránit Grindewaldovi, a jestli Credence zjistí kdo jsou jeho praví rodiče tak si knihu musíte přečíst sami.

29.09.2019 4 z 5